Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американски магазин в интернет

Featured Replies

Някой може ли да ми каже такъв сайт за американски магазин.Примерно има вътре всичко компютри , мобилни телефони , дрехи и т.н. Всичко необходимо обаче разбрах , че там е по евтино нали е в долари една Нокиа тук в БГ струвала 800 лева , а там 300 долара ;) Който знае да помага :P

Благодаря предварително !!!

• Автор

Благодаря , но по-евтино ли е и има ли някаква вероятност да ме метнат ?

A и на втора ръка ли са продуктите ?

Редактирано от d1dcho (преглед на промените)

Някой може ли да ми каже такъв сайт за американски магазин.Примерно има вътре всичко компютри , мобилни телефони , дрехи и т.н. Всичко необходимо обаче разбрах , че там е по евтино нали е в долари една Нокиа тук в БГ струвала 800 лева , а там 300 долара :angry22: Който знае да помага :angry:

Благодаря предварително !!!

Абе въобще не е много по евтино. Зависи колко работиш а не колко струва. Както насякаде парите не растат по дървета ...

А по темата, ето няколко от наи големите вериги магазини:

Sears

Target

Електроника:

Best Buy

Circuit City

дрехи:

Kohl's

Nordstrom - Любимият ми магазин за дрехи,на които не мога да произнеса името по смъртно.

и разбира се Wal-Mart което е нещо като американският битак наи евтино но и некачествено аз лично не влизам там

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

• Автор

До Българаия ще ми го пратят ли това което искам , а и как мога си го поръчам с кредитна карта ? И чисто ново е висчко нали не е втора ръка ?

До Българаия ще ми го пратят ли това което искам , а и как мога си го поръчам с кредитна карта ? И чисто ново е висчко нали не е втора ръка ?

Първо зависи колко е голямо ако е хладилник или 40 инчова плазма забрави ...

Всичко е чисто ново и ако си в америка можеш да върнеш всичко (с до 30 дена и с касова бележка :angry: )

Всичко можеш да порачъш с крадитна карта стига да е някоя от големите кредитори VISA, MASTERCARD и тн обикновено си пише какви карти приемат.

Досега винаги съм получавал това което съм порачвал освен това компанийте който съм ти дал са железни (всичко ще ти пратят и ще е ново), но не знам как стоят нещата с международните пратки знам, че нямаш проблем да купиш нещо и да ти го пратят в европа но не знам дали ще ти го пратят в България като се има предвид, че едвали 5 американци с карта и лупа и за една седмиса не ще открият къде се намира България.А врочем 100% ще платиш за пращането дъпълнително.

Моят съвет е какво си решил да си го купиш от България едвали си ще спестиш нещо. Но ти си знаеш.

А споменах ли че повечето банки-кредитни карти взимат такса + прецент върху покупката ако купуваш в др валута от тази на държавата в която е издадена кредитната карта.

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

Нонстоп ми пълнят електронната поща-току-що ги изтрих

Утре към 20-30 реклами пак ще дойдат-та мога да ти пратя мейлите им-ако искаш

Понеже аз нямам нужда от тигани,Мицубиши на примоция и т.н.

Кредитна карта искат всички-да знайш

biggrin.gif

А споменах ли че повечето банки-кредитни карти взимат такса + прецент върху покупката ако купуваш в др валута от тази на държавата в която е издадена кредитната карта.

Това не е вярно, такава такса може да има ако се пазарува във валута, различна от тази за която е издадена картата, а не валутата на държавата.

• Автор

Еми аз мисля да си купя htc s710 видях го един то линковетете 179 долара

http://cgi.ebay.com/HTC-s710-VOX-PDA-SMART...1QQcmdZViewItem

Редактирано от d1dcho (преглед на промените)

Еми аз мисля да си купя htc s710 видях го един то линковетете 179 долара

http://cgi.ebay.com/HTC-s710-VOX-PDA-SMART...1QQcmdZViewItem

Ха ха ако се загледаш ще видиш че цената за да го купиш веднага е $280 а другото е за наддаване :rolleyes:

d1dcho, ако пазаруваш извън евросъюза имай предвид, че ще ти наложат мито. Преди да станем членове ситуцията беше следната - за покупки на стойност до 100 долара/евро нямаше мито, а над тази сума налагаха 5% мито и 20% ДДС. След като ни приеха, митото и ДДС-то за Еврозоната отпадна, но не знам какво мито ще ти лепнат за пазаруване извън нея.

Това не е вярно, такава такса може да има ако се пазарува във валута, различна от тази за която е издадена картата, а не валутата на държавата.

И това не е вярно. Пазарувах онлайн с Masterkard от Банка Алианц (сметката е в лева) в Англия и нито ми наложиха такса, нито нищо. Дори сметнаха паунда на курс по-нисък от курс "продава" на Алианц. За съжаление в повечето банки работят абсолютни безхаберници и досега никой не можа да ми каже по какъв курс ще ми сметнат валутата на държавата, от която пазарувам.

Само да ви се оплача - ходене по мъките беше при последната ми поръчка със садо мазо атрибути от usa - цял ден се разправях с митница и с ups - цесии, декларациии, мита, такси, пари за таксита и прочие простотии, което ми излезе около 150лв (извън стоийността на самата пратка + транспорта, които

бяха pre-paid със CC)

стойността на пратката в proforma invoica по моя молба беше умишлено занижена до $98...

да, ама не - безмитният внос зa частни лица вече не бил $100, а $50 :rolleyes:sad.gif

извод:

зa в бъдеще ще пазарувам само от Европа и от страни, членки на Евпопейски съюз.

да, ама не - безмитният внос зa частни лица вече не бил $100, а $50 :)sad.gif

Още ли са свалили прага ? Ах, ще ви ********************************************************************************

****************************** гадове мръсни !!! :)

И това не е вярно. Пазарувах онлайн с Masterkard от Банка Алианц (сметката е в лева) в Англия и нито ми наложиха такса, нито нищо. Дори сметнаха паунда на курс по-нисък от курс "продава" на Алианц. За съжаление в повечето банки работят абсолютни безхаберници и досега никой не можа да ми каже по какъв курс ще ми сметнат валутата на държавата, от която пазарувам.

И това какво е ако не е скрита такса...

И това какво е ако не е скрита такса...

хмм, не мога да те разбера. Как така има такса, когато ти смятат парите на курс по-нисък, от която и да е финансова институция в България ? Ако беше по-висок - да, ок, съгласен съм, има такава. Но сега...

Мисля че онлайн пазаруването спада към точката "без такса за плащане с картата в цял свят!" и затова е така. Но трябва някой компетентен служител на картовия отдел на Алианц да обясни. Засега не съм попадал на такъв...

Има смисъл само ако живееш там за известно време - сина ми преди време работи едно лято в USA, и си

беше накупил супер готини нови дрехи, обувки и маратонки, почти за без пари (от сезонна разпродажба)

Отделно от това ми разказа как си купил видео камера, ама нещо след 2 - 3 седмици не го изкефила,

и я върнал в магазина, и естествено любезно му върнали парите-нещо, което у нас няма да се случи.

Целият проблем с поръчките/покупките/вноса от US e в нашите закони и шибани митнически разпоредби.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.