Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 900лв + монитор.

Featured Replies

Значи парите са около 700лв и са само за компютъра (дъно, процесор, видео карта, рам, двд, хард диск, дикутия+захранване)

Общо взето има изсикване по-някакъв начин видео картата да е Palit 9800 512 ddr3 (че е най-евтина) (също така ми се иска да има HDMI). За процесор харесал съм си c2duo E5200 /2.5ghz/2mb/800/box. Рам да е 2 гб. НЕ съм против и AMD конфигурация. Значи няма да се клоква. Компютъра ще се ползва главно за интернет (следене чрез GPS) някой друг филм, музика и в редки случай игра (единствената тежка игра кято ще се играе ще е starcraft2 - която не е излязла). Относно хард диска - WD 320gb aaks (повече не трябва - даже е много). Цената може да надвиши 700лв.

За монитор, който е отделно от 700лв: значи мислех си за 20 инчов широкоекранен. Принципно имам карта за намаление от техномаркет (не е задължително да е от там) Чел съм тук за мониторите на Асус.

ПС: Реално искам 22 инчов ама.....

С тези изисквания просто няма как да се вместиш в 700лв.

JETWAY IP35-SG

E5200BOX

2x1GB DDR2 800 A-DATA

320GB WD

Palit HD4850

LG H66N

Kутия(евтина)+400W FSP

Грубо излиза около 850лв. и това със сравнително евтино дъно. Щом няма да се играят игри защо не сложиш по-евтина видеокарта?

• Автор

Добре да кажем че ще свалим от видео картата нещо от рода на 9600GT. Процесорът добър избор ли е и също какво ще кажете за тези дънни платки: Асус: P5KPL-C/1600; P5KPL/1600; P5KPL-C;P5KPL-AM

Ще кажа да прибегнеш до дъната на "Гигабайт"!

Те са с по-нов дизайн, по-евтини са и по-добри - също! ;)

• Автор

Така бюджета нарасна на 800-900лв

значи сега остава процесора дали е добър. какво да е дъното (лично предпочитам Асус или ГБ). Видокартата с такъв бюджет коя да е?

GIGABYTE EP35-DS3, P35, DDR II 1200/1066/800/667/533, SATA II, GLAN, LGA775

INTEL PIV CORE 2 DUO 2.50GHz CONROE E5200, 2M, 800, BOX, Dual Core

ADATA 2 x 1GB DDR II 1066

WD 320GB 7200 16MB SATA II

PALIT 512M HD4850 DDR III PCI-E

FOXCONN ZL-699/400W DELTA

ASUS DRW-2014S1 BLACK

USD LV EURO

Всичко в: 656.22 912.15 467.77 с ДДС от SKY

• Автор

За момента се спираме на конфигурацията на Coolmeen. Все пак остава въпроса за монитора? Грешка ли ще е да си го взема от техномаркет (тук да вметна че съм си взимал лаптоп от там и съм си патил със сервиза им ама все пак в момента работи)

За момента се спираме на конфигурацията на Coolmeen. Все пак остава въпроса за монитора? Грешка ли ще е да си го взема от техномаркет (тук да вметна че съм си взимал лаптоп от там и съм си патил със сервиза им ама все пак в момента работи)

Знам, че ти е мерак, напълно те разбирам, ама не бързай, като парле, пред майка! biggrin.gif

Изчакай да се изкажат и останалите специалисти, иначе конфигурката на "студеното момче" е много добра, но все пак изчакай и останалите момчета да се изкажат.Нищо няма да ти стане, ако изчакаш с ден-два! :rolleyes:

За монитора ти препоръчвам да е модел на LG or Asus!!!

По горната конфигурация е добра ама според мене не си заслужава 1066Mhz затова си вземи Adata 800Mhz и ако го ползваш само ти и 160ГБ ще ти стигнат и така ще спестиш за Q6600 или E8200.

Редактирано от vampikkata (преглед на промените)

• Автор

e Все пак казах за момента.... cool.gif Утре сутринта ще говоря с фирмата от която ще се взимат нещата. Леко бързам с компютъра понеже другата седмица заминавам за София и няма да се върна в Бургас сигурно месец, а и като си идвам е за събота и неделя (студентски живот). Принципно следя развитието на хардуера. cool.gif За хардиска е вярно че сега като че ли 320 са много ама само като се сетя преди врем като си взимах 80гб и си казах е няма да ги запълня и само след месец се чудя какво да изтрия. като се има предвид че има 60гб снимки само.

Редактирано от flysoldier (преглед на промените)

• Автор

значи няма проблем за частите, говорил съм със шефа на фирмата и той ми е казал каквато част поискам такава ще бъде.

Ето за 900 лв.

Athlon64x2 6000+ Dual Core (3.0GHz, 2MB, 125W, AM2) BOX-172.94 лв

MSI K9A2 NEO-F, AMD 770, AM2+, DDR1066, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid, ATX-132.11 лв

GF 9800GT 512MB 256bit DDR3 PCI Express, 2xDVI-238.82 лв

2x1GB DDR2 1066MHZ, Kingmax, 3Year Warranty-89лв

320GB WD, SATA2, 7200rpm, 16MB-110.09 лв

LG GH-H20NS SATA, Black, Ram 12x, +R 20x, -R 20x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x48x-42.43 лв

CHIEFTEC 450W GPS-450AA-101A bulk-78 лв

ATX 300W, JNC MJA006 , Черна, mATX-48.24 лв

Точно 914 лева.Като се има впредвид ,че ти остава излишно захранване което можеш да продадеш.И сумата става 900 точно cool.gif

Абе надали ще му го изкупят за 19 лв :) Те китайските нови са по 20тина сигурно :P

Иначе нека сменим това 6000+ с малко по-мъничко и може да се вземе по-добро видео. Мисля, че си заслужава.

• Автор
Абе надали ще му го изкупят за 19 лв :) Те китайските нови са по 20тина сигурно :)

Иначе нека сменим това 6000+ с малко по-мъничко и може да се вземе по-добро видео. Мисля, че си заслужава.

по-добра карта имаш предвид HD4850!?

При 900лв. бюджет е безсмислено да се купува AMD - в този ценови клас всеки Intel ще го бие, та като най-удачно остава предложението на coolmeen, но с малко по-мощно захранване, пари за което може да спестиш ако вземеш DDR2 800, a не 1066.

Едит:

GIGABYTE EP35-DS3, P35, DDR II 1200/1066/800/667/533, SATA II, GLAN, LGA775

INTEL PIV CORE 2 DUO 2.50GHz CONROE E5200, 2M, 800, BOX, Dual Core

ADATA 2 x 1GB DDR II 800

WD 320GB 7200 16MB SATA II

PALIT 512M HD4850 DDR III PCI-E

ASUS Middle TA-B41 w/o PSU

CHIEFTEC GPS-550AB-A 550W

ASUS DRW-2014S1 BLACK

Oбюо 940лв.

• Автор

Ако дъното смени с GIGABYTE EP45-DS3 (разликата към 30лв) тогава рамта ще бъдели оправдана да е на 1066мхз?

Aко имаш пари винаги е оправдано купуването на повече или по-бърза памет. ;) Най-добре е 2х2GB 1066(170лв.)>2x2GB 800(138лв.)>2x1Gb 1066(87лв.)>2x1GB 800(56лв.), та по това си прецени каква памет може да си позволиш да вземеш. Разликата между Р45 и Р35 е много малка - PCI-e 2.0 срещу 1.1(от него има ползва при Crossfire/SLI с висок клас видеокарти) и уж подобреният южен мост ICH10R, който на теория е уж по-добър, но на практика се оказа, че не е така. Контролера на паметта и при двата чипсета е еднакъв, както и всичко останало. Тук вече се ръководиш не толкова от чипсета колкото от самото изпълнение на дънната платка при различните модели, както и цената разбира се. :) Сравних EP35-DS3 и EP45-DS3 и според мен не си заслужаават 30-те лв. отгоре. Ако искаш по-скъпо дъно се ориентирай към EP35-DS3P, EP35-DS4, ASUS P5K-E, WIFI, ASUS P5Q PRO.

• Автор

Сега предлагат ми монитор iiyama. До колкото знам едно време правих доста добри CRT. 22 инчов ми предлагат за 370лв обаче не знам никакви други характереистики понеже бързо им свършвали и сега в неделя щелида докарат. И все пак малко коментари относно марката. Знамче са японски.

PS: Мерси на модератора който е оправил заглавието на темата. Може да се добави е едно "+монитор" след цената.

PPS: Някой може ли да ми каже защо всяка тема изведнъж взе да ми се отваря като някакво "дърво" от коментари и трябва да цъкма на всеки за да го видя?

При 900лв. бюджет е безсмислено да се купува AMD - в този ценови клас всеки Intel ще го бие, та като най-удачно остава предложението на coolmeen

Можете ли да дадете линк, в който сравняват 2-та процесора

AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual Core sAM2/3,0GHz/2MB/BOX

Intel Core 2 Duo Е5200 2.5GHz/800MHz/45nm/2MB/LGA 775 BOX

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

• Автор

нека да не превръщаме темата AMD vs Intel. Е5200 е поръчан вече. А относно добрите възможности напроцесорчето (въпреки че за момента аз няма да го клоквам) ТУК Остава въпроса за Монитора.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.