Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп - помощ

Featured Replies

И аз искам да се сдобия с преносим компютър, но тъкмо когато си харесах (не без помощта на един от съфорумниците) наличните бройки изчезнаха. Става дума за този Asus

Питах в мост няколко пъти кога ще доставят - нямат информация дали изобщо ще доставят този модел.

После видях този, който освен че не е наличен в мост е и по-скъп там: справка

Продължих да ровя и открих този, като в 2be струва 50лв. по-малко цък

Общо взето бюджета е около 1000лв +-50-тина лева. Иска ми се да е с отделна видеокарта, рам.......иска ми се да е 2 гб, но за офис работа и понякога някоя игра от типа на CS едва ли ще ми трябва толкова рам. Ще го ползвам с XP. Хард....колкото повече толкова повече. Този на настолния ми компютър е 250гб и е пълен на около 30%, просто като че ли не ми се дават 1000 лева за лаптоп който има хард 160гб при положение, че има други модели които за тези пари са със 250гб хардове. Положението с рамта е същото.

Малко клоня към HP-то но тези от вас които работят в сервизи ще кажат дали често се занимават с този модел. Освен това...имам известни резерви към пазаруването от 2be. 6 или 7 пъти ходих там с един проблемен телефон който накрая ми смениха, но с цената на много нерви и пари за бензин. Беше самсунг....та.....да не би да внасят някаква дубайска или китайска стока, че да се насадя на пачи яйца с лаптоп за 1000лв?

За техномаркет съм чувал и добри и лоши отзиви ......преобладават лошите. Общо взето ако някой може да предложи нещо по-добро за тези пари или пък да сподели от къде да закупя някой от тези модели ако изобщо си заслужават парите.

Мога и да поизчакам и седмица - две, но скоро започва учебната година и ми се искаше да се "обзаведа" за да не се занимавам после с търсене и покупки, понеже не става толкова бързо, колкото си мислех ;)

HP си е име в мобилните компютри. Вече си взимам 2ри и съм предоволен. Единствено ме съмнява, че можеш да намериш лаптоп до 1000 лв със отделно видео и другите изисквания. Мисля, че можеш да се насочиш към някои със вградена видеокарта с чип на ATI. Имат доста добра производителност (сравнено с Intel-ските варианти) и ще можеш да поразцъкаш някоя друга игрица ;) Иначе за пазаруването на лаптопи от магазини като Техномаркет, Зора и т.н. аз съм малко скептично настроен. Познавам доста хора, които са недоволни от покупката и от сервизното обслужване (някой вече по 3-4 пъти им се налага да си водят машинките на ремонт). Иди в специализирана фирма за компютърна техника и купувай оттам. Иначе нека и аз да дам конкретно предложение за лаптоп

ASUS F5N-AP137

Аз съм с този ASUS http://www.store-bg.net/product_info.php/products_id/3379 и съм много доволен. От МОСТ е купен, имам го вече трети месец. Баща ми го носи в Афганистан и каза че не прегрява, а там денем е +50*С. ohmy.gif

Нз от кой град си, ноо в Стемо има едни много готини Fujitsu Siemens-и на промоция

Серията е Amilo Pi 2540. С отделно видео и т.н. ... Разгледай :cheers:

Аз съм с този ASUS http://www.store-bg.net/product_info.php/products_id/3379 и съм много доволен. От МОСТ е купен, имам го вече трети месец. Баща ми го носи в Афганистан и каза че не прегрява, а там денем е +50*С. ohmy.gif

След подобна "леко скрита" реклама добавям и моя глас cool.gif Ако долара се върне пак към нивата си от преди месец ще стане още по-привлекателен.

nrs, погледнах сайта на Стемо но въпросния лаптоп на Ейсус е с по-добри показатели с изключение на големината на диска. Според мен изчакай още няколко седмици или месец. Я за модел с 200-250 ГБ диск я за по-нисък долар и т.н. И без това в началото на следването няма да ти е точно до лаптоп, ще имаш доста нови предизвикателства и занимавки. Но ако не можеш да изтраеш се напъни за тоя Ейсус.

Той човека да изчака още един месец да излезе с 250ГБ, ама ако след тоя един месец изчака още един месец ще излезе с 300ГБ и т.н. Тъй че, моя съвет е когато имаш пари взимай, защото всеки месец излиза нещо ново за почти същите пари като новото от миналия месец. Компютрите се развиват страшно бързо, като го взехме нашия след три седмици му падна цената с 30 - 40$. Долара в скоро време не мисля че, ще падне драстично, но не съм икономист. Не че правя реклама на ASUS-а тъй като е от скоро но засега не е имало проблем с него, единственото нещо което не ми харесва е че, батерията изкарва час и половина максимум 2 в най-добрия случай. :)

Редактирано от Kpacu (преглед на промените)

• Автор

Най-после намерих по-подробно описание на HP COMPAQ 6735s-FU372ES

Ето го тук

А тук са характеристиките на Ейсус, който за жалост едва ли ще внесат в скоро време

Някой забелязва ли разлики освен по-слабата камера на НР-то и по-ниската честота на рамта (667 MHz срещу 800 MHz на Ейсус)?

Редактирано от nrs (преглед на промените)

• Автор

Някой ще помогне ли? :ph34r:

Виждам, че и други потребители имат същата дилема в друг форум цък

Ето какво показа Еверест за въпросното НР

post-79148-1222155095_thumb.jpg

За Asus F5Z все още нямам sad.gif

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Как се процедира с батерията на новозакупен лаптоп? Колко пъти и колко часа трябва да бъде заряда и може ли през това време да се използва машинката или е желателно да се направи заряд и после да се слага ОС?

Как се процедира с батерията на новозакупен лаптоп? Колко пъти и колко часа трябва да бъде заряда и може ли през това време да се използва машинката или е желателно да се направи заряд и после да се слага ОС?

Ами преди години със старите никел-манганови и подобни батерии си играех да ги зареждам по 2-3 пъти, после да ги разреждам и подобни неща но тия времена отминаха. Сега отварям кутията на лаптопа, слагам батерията, пускам тока и докато го инсталирам със всичките му софтуерчета се е заредила и батерията - от 2 до 2.5 часа за батерии с 6 клетки и малко повече за тия с 9. После един тест за да видя как и за колко време се разрежда, проверка на режимите за хибернейт и подобните за 2-3 минутки и това е. При продължително неизползване на лаптопа можеш да я свалиш някъде на хладно (с около 60% заряд) но и това е отминала история. След работа на батерия просто го закачаш на тока и си работиш, после пак го ползваш на батерия, няма никакви специални правила за експлоатация както преди. Както е с новите автомобили - палиш и газ до дупка :P

• Автор

Благодаря kmvasilev :)

Все си мислех, че батерията изисква по-специално отношение като на мобилните апарати, но явно съм бил в заблуда biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.