Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет относно PC ъпгреид

Featured Replies

• Автор

Bump (отново :))

Е хора като гледам така ще ми излежда новата конфигурация:

Процесор: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHZ (2 CPUS)

Памет: 2GB (може и 4GB) Corsair Dominator DDR2 1066MHZ

Видео карта: Asus ATI 4870 512MB 256BIT DDR5 750/3600

Дънна платка: Asus P5Q-E

Захранване: ATX PSU 750W Thermaltake Toughpower Silent 140mm Fan Modular (moдулно)

Да се надявам че чипсета на дъното ще пасне с видео картата

Редактирано от Mario4155 (преглед на промените)

Bump (отново :))

Процесор: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHZ (2 CPUS)

Памет: 2GB (може и 4GB) Corsair Dominator DDR2 1066MHZ

Видео карта: Asus ATI 4870 512MB 256BIT DDR5 750/3600

Дънна платка: Asus P5Q-E

Захранване: ATX PSU 750W Thermaltake Toughpower Silent 140mm Fan Modular (moдулно)

Да се надявам че чипсета на дъното ще пасне с видео картата

Ще заспят... Добра конфигурация cool.gif

• Автор
Ще заспят... Добра конфигурация cool.gif

Мислиш ли ? Аз се бех заканил да купувам core 2 quad q6600 i asus 8800gtx но като гледам само критики получам като кажа тези две части на едно място.А да но си прав...че ако не пасне видеото с това дънно...незнам кво ще става ohmy.gif

Мислиш ли ? Аз се бех заканил да купувам core 2 quad q6600 i asus 8800gtx но като гледам само критики получам като кажа тези две части на едно място.А да но си прав...че ако не пасне видеото с това дънно...незнам кво ще става ohmy.gif
Ще пасне бе,човек-споко. cool.gif Че и както си сложил за захранване резервното захранване на АЕЦ,направо бъди съвсем спокоен. :singer:

Само дето това захранване е скъпо та дрънка и изобщо не си заслужава парите. Това е много по-добър вариант, а и ще ти останат пари за 4GB RAM. Другото е екстра - нема да се пуашиш.

• Автор
Само дето това захранване е скъпо та дрънка и изобщо не си заслужава парите. Това е много по-добър вариант, а и ще ти останат пари за 4GB RAM. Другото е екстра - нема да се пуашиш.

Лол пинс 20-24.За 182 лева не зе зле.Треа да вида дали ще поддържа hd4870.Прав си спестявам 100 лева и ще имам за 4гб рам.ATX 750W e 280 лева ако не се е повишила и цената ohmy.gif

Щом ти го предлагам как мислиш, дали ще поддържа? Даже и Crossfire oт две 4870 пак ще държи. Просто при ТhermalТake цената е надута заради и аз не знам за какво, а реално не е нищо повече от останалите 750W захранвания.

Edit:

Даже този Corsair е още по-добър вариант. Не знам защо, ама хората масово са луднали по свръхмощни захранвания и се въдят едни градски легенди, че съвременните компоненти харчат страшно много ток и трябва поне 1KW захранване.

Е вече ми писна да споменавам че моята конфигурация в подписа си я държа в това състояние с фортронче 350 PNF!!!

А и още един колега имам и той пак със същото държи... Та едно 550 W чифтекче ще ти е достатъчно...

Марио, ще предложа нещо по-добро,

Процесор: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHZ (2 CPUS) - този го смени с Е8400 цената е 40лв. по-ниска, 0.16Ghz лесно се постигат с клок дори с боксовото охлаждане

Памет: 2GB (може и 4GB) Corsair Dominator DDR2 1066MHZ - тази я смени с RAM KIT 2X2GB DDR2 1066 A-DATA - 165лв.

тук: http://www.stantek.com/index.php?t=items&a...search_type=RAM, доста по-евтина и е много добра.И е смешно при тези цени на Рам-а в момента да караш тази конфигурация да се мъчи само с 2GB.Плюс това ти казах от кое може да спестиш за нея.

Видео карта: Asus ATI 4870 512MB 256BIT DDR5 750/3600- слагаш SAPHIRE RADEON 4870-30лв. по-евтина разлика няма.

Дънна платка: Asus P5Q-E-това го оставяш

Захранване: ATX PSU 750W Thermaltake Toughpower Silent 140mm Fan Modular (moдулно)-аз имам същата конфигурация и карам със ATX захранване 500W Fortron Blue Storm, Silent, 120mm, 128лв. ето тук: http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530142

Кутия:CASE POINT OF VIEW Incognito- ако ще купуваш!!! - http://www.stantek.com

ДВД: ASUS - колегите само него препоръчват, явно има защо.

Хард:WD6400AAKS

Надявам се да съм помогнал, и още веднъж да ти кажа че съм с такава машина и частите си пасват.Така че не питай ми вземай.Успех :P

Редактирано от bobitovn (преглед на промените)

• Автор
Марио, ще предложа нещо по-добро,

Процесор: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHZ (2 CPUS) - този го смени с Е8400 цената е 40лв. по-ниска, 0.16Ghz лесно се постигат с клок дори с боксовото охлаждане

Памет: 2GB (може и 4GB) Corsair Dominator DDR2 1066MHZ - тази я смени с RAM KIT 2X2GB DDR2 1066 A-DATA - 165лв.

тук: http://www.stantek.com/index.php?t=items&a...search_type=RAM, доста по-евтина и е много добра.И е смешно при тези цени на Рам-а в момента да караш тази конфигурация да се мъчи само с 2GB.Плюс това ти казах от кое може да спестиш за нея.

Видео карта: Asus ATI 4870 512MB 256BIT DDR5 750/3600- слагаш SAPHIRE RADEON 4870-30лв. по-евтина разлика няма.

Дънна платка: Asus P5Q-E-това го оставяш

Захранване: ATX PSU 750W Thermaltake Toughpower Silent 140mm Fan Modular (moдулно)-аз имам същата конфигурация и карам със ATX захранване 500W Fortron Blue Storm, Silent, 120mm, 128лв. ето тук: http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530142

Кутия:CASE POINT OF VIEW Incognito- ако ще купуваш!!! - http://www.stantek.com

ДВД: ASUS - колегите само него препоръчват, явно има защо.

Хард:WD6400AAKS

Надявам се да съм помогнал, и още веднъж да ти кажа че съм с такава машина и частите си пасват.Така че не питай ми вземай.Успех :P

Добре да видим:

Процесор: Тук си прав.Ако е толкова лесно оуварклокването мога да си купя е8400.Преди това се бех засилил за q6600 :slap1:

Рам: Невиждам защо да сменям Corsair с А-Data при положение че всеки които питам (не от тук разбира се) ми препорачва Corsair Dominator/XMS2 или ОCZ Reaper

Видео карта: Някои вече си е купил Sapphire hd4870 512mb от JarComputers затова сам посочил Asus hd4870 512mb.

ДВД: Че за какво ми е нова двд записвачка ? Сегашната си ми върши работа

Кутия: Ако ще си купувам нова кутия то ще е заради дънната платака. Тя е 30.5cm x 24.4cm a настоящата ми кутия е: висока: 42см ; дълга:47см ; широка: 18см.Като гледам дънната платка пасва.Същото важи и за видео картата.Тя е 24см x 12см.

Хард: Не ми трябва нов хард диск.Настоящия си ми е добар.Seagate Baraccuda 160gb sata2

Е ? Какво ще кажеш ?

Добре,давай с старата записвачка,кутия и каракуда 160ГБ...Ей,тия JAR,по една карта от вид взели да продават...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Добре да видим:

Процесор: Тук си прав.Ако е толкова лесно оуварклокването мога да си купя е8400.Преди това се бех засилил за q6600 :P

Рам: Невиждам защо да сменям Corsair с А-Data при положение че всеки които питам (не от тук разбира се) ми препорачва Corsair Dominator/XMS2 или ОCZ Reaper

Видео карта: Някои вече си е купил Sapphire hd4870 512mb от JarComputers затова сам посочил Asus hd4870 512mb.

ДВД: Че за какво ми е нова двд записвачка ? Сегашната си ми върши работа

Кутия: Ако ще си купувам нова кутия то ще е заради дънната платака. Тя е 30.5cm x 24.4cm a настоящата ми кутия е: висока: 42см ; дълга:47см ; широка: 18см.Като гледам дънната платка пасва.Същото важи и за видео картата.Тя е 24см x 12см.

Хард: Не ми трябва нов хард диск.Настоящия си ми е добар.Seagate Baraccuda 160gb sata2

Е ? Какво ще кажеш ?

Ок, значи за Рам-а щом имаш пари взимай 4GB, аз ти посочих тази поневе е по-добре 4GB отколкото 2GB, мислех че не ти стигат парите за повече, иначе твоята е по-добра откъм охлаждане.

За видеото не успях да те разбера добре.

Не мисли че харда е маловажен за една конфигурация, все пак цялата информация се чете и записва на него, колкото по-бърз толкоша по-добре.

За кутия и ДВД, щом имаш карай с тях, но имай в предвид че охлаждането на кутията също е от голямо значение.Та това е от мен.

• Автор
но имай в предвид че охлаждането на кутията също е от голямо значение.Та това е от мен.

Охлаждане на кутията ?! ohmy.gif Това пък за първи път го чувам.Един вентилатор Залман дали ще сварши работа.Хаиде добре процесора ще е добре при положение че е BOX.Видео карта си идва с охлаждане (вентилатор) ама кутията ?! Тук направо ме заби в земята

Охлаждане на кутията ?! ohmy.gif Това пък за първи път го чувам.Един вентилатор Залман дали ще сварши работа.Хаиде добре процесора ще е добре при положение че е BOX.Видео карта си идва с охлаждане (вентилатор) ама кутията ?! Тук направо ме заби в земята
Стига бе,как ще допуснем това!Помагаме веднага-чети тук.Ако ти е сложно,чети тук.
  • Автор
Стига бе,как ще допуснем това!Помагаме веднага-чети тук.Ако ти е сложно,чети тук.

Добре сега си направих един изчисления.Всичко ми излиза 850 евро ако не купя никакво охладждане за процесора и за видеото (то видето си идва с охлаждане) и без нова кутия.От краи време сам си харесал една кутия на Термалтаке. Thermaltake Armor.Има два 120мм вентилатора един отпред и един отзад и поддържа ATX фактор какъвто е и дънното.Какво мислите за тази кутия ? Дали ще свърши работа ? Цена:200 лева.Много са де но си заслужава ако ме питате мене

Добре сега си направих един изчисления.Всичко ми излиза 850 евро ако не купя никакво охладждане за процесора и за видеото (то видето си идва с охлаждане) и без нова кутия.От краи време сам си харесал една кутия на Термалтаке. Thermaltake Armor.Има два 120мм вентилатора един отпред и един отзад и поддържа ATX фактор какъвто е и дънното.Какво мислите за тази кутия ? Дали ще свърши работа ? Цена:200 лева.Много са де но си заслужава ако ме питате мене
Заслужава си всяка стотинка,платена за нея,много добро попадение.На същото ниво са и тази и тази,обаче ще я има чак другата седмица.Има и още доста готини кутии,но тази,която си избрал,е супер,браво.
  • Автор
Заслужава си всяка стотинка,платена за нея,много добро попадение.На същото ниво са и тази и тази,обаче ще я има чак другата седмица.Има и още доста готини кутии,но тази,която си избрал,е супер,браво.

Супер а ? :beer: 950 евро общо и ако дам още 50 евро за един вентилатор Xigmatek за процесора както Luydmil ми каза...маи нема да е лоша тази конфигурация cool.gif Остава само да се обадя на родителите и да им кажа колко ще струва всичко и от там нататак квото ще да става.След като bobitovn е с същата конфигурация и сичко пасва мога да си отдъхна :P

Е да ще ги дам частите на едни хора от града ми и те ще ми ги сглобят.Ако знам как мога и сам да си ги направя ама мен ме небива в такива неща

Супер а ? :beer: 950 евро общо и ако дам още 50 евро за един вентилатор Xigmatek за процесора както Luydmil ми каза...маи нема да е лоша тази конфигурация cool.gif Остава само да се обадя на родителите и да им кажа колко ще струва всичко и от там нататак квото ще да става.След като bobitovn е с същата конфигурация и сичко пасва мога да си отдъхна :P

Е да ще ги дам частите на едни хора от града ми и те ще ми ги сглобят.Ако знам как мога и сам да си ги направя ама мен ме небива в такива неща

Както решиш,но ако искаш да сглобиш сам компа-ще помагаме пак.

П.П.Преди да кажеш цената на ваш'те,купи един блистер валидол-за всеки случай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.