Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против GSM в училище ?

101 гласували потребители

1. 1. За или против сте ?

• За
      61%
      60
    • Против
      35%
      35
    • И без това не използвам мобилен телефон - да правят каквото си щат.
      3%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Няма лошо да ги носим, но през часовете да са на вибрация и това както за учениците така и за учителите. Дразнещо е да си приказват най-нахално през часа, а на теб да ти се правят на интересни и да ти казват, че няма кой да те търси за нещо важно... >.< Иначе от друга гледна точка пък си е яко, щото учителят си приказва, а ние не правим нищо. :Р Обаче най-дразнещо е да си слушаш музика със слушалки в междучасието и класната като цъфне да ти каже да си го махнеш. Ако има някой на прозореца - "Махни се и затвори прозореца!", ако има някой с шапка - "Махни си шапката!", ако има някой с телефон "Прибирай си телефона!"... После учениците не внимавали в час и пречели на работата... Ми няма само те да те дразнят я laugh.gif

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 104
  • Прегледи 15,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен. На учителите им звънят телефоните "щото е важно", защо пък и нашите да не звънят "щото е важно"? Аз откакто се помня съм на вибрация, нито го чуват, нито го виждат. Даже съм говорил в час по

• ПеЧеН ЛиГлЮ
    ПеЧеН ЛиГлЮ

За, немисля че пречи чак толкова ако на някой му звъне мобилния по време на час.

• ЗА, но и да го забранят - все там. Ние пак ще използваме. Все пак 'свободията' е на мода...

Нашето мнение? Съгласни сме...

cool.gif

Моята гледна точка е като на моите учитиели , нека си носим телефоните (нищо че по закон сме длъжни ДА НЕ ГИ НОСИМ)

но да са включени на безшумен режим + вибрация.Така хем няма да нарушаваш часа хем може да излезнеш ако помолиш даскала.Вашето мнение какво е ?

Твърдо против. Ти си там, за да учиш, а не за да излизаш по три пъти на час да си лафиш по телефона.

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение

Редактирано от potrebitel
кирилица (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Така правя от 5 клас насам.Не мисля че някой би се отказал да си носи своя собствен телефон или така да го наречем предмет, вещ със себе си.Иначе има едно противоречие със закона и то е че даскалите също имат телефони и те също ги използват по време на час.

• 4 месеца по-късно...

Аз също споделям мнението, че телефоните трябва да се носят, но в час да са включени на вибрация :P Все пак така няма да дразним излишно даскалите, когато ни позвъни телефона ( а и е вярно, че по принцип доста обичаме да правим даскалите на луди калинки, но това е друга тема). Но има и учители, които прекаляват с телефона, говорят даже и за нас. Например учителката ми по руски по цял час си говори по телефона с някоя от дъщерите й. Има и учители, които говорят по телефона в час понякога, когато им е наложително, но разбират и нас, когато трябва да излезнем ( ако ни разрешат) да проведем някой разговор ( разбира се и ние без да прекаляваме с времето, през което говорим по мобилния, а не сме в час). :P

Редактирано от invisible_lady (преглед на промените)

Подкрепям носенето на мобилен телефон в училище. Винаги може да изникне нещо спешно и неотложно, затова. Но някой да говори на час по няколко пъти - това не бива да се допуска. И телефона трябва да се държи в тих режим, за да не пречи звука му на учебните часове.

ми аз съм против в час да звани на някои телефона много е смутително че даже и да н еси сасредоточен в предмета хах

• 3 седмици по-късно...

`За`-естествено! Моя винаги го нося и е без звук само на вибрация-всичко се случва м училище и може да ти потрябва!

Ходил ли си скоро на училище? Защото аз бях миналата седмица на лекции и не мога да ти опиша за две седмици колко пъти чух да звънят телефоните по залите. Долавяше се и лек щум от вибрациите на някой, който е имал благоразуемиет да си остави телефон без звук, но това беше рядкост. И аз си мислех, че е минало времето да се фуклевят с това, че имат телефон. Но сега пък може да си ги сравняват- кой с каква камера е, какво по-различно от телефонни разговори можеш да правиш с него и прочие...

Ми то освен вибрация има и безшумен режим. Аз лично за часовник ползвам пейджър вместо телефона.

Значи тинейджърите да изключат телефоните...ама учителите постоянно им звънят.

Според мен неможе само на улицата да има мелодия.Според мен на вибрацяи трябва да е само в църкви,на сватби или погребения напр.,но в час може и да ти звъннат за нещо мн. важно,а ако тела ти е в чантата ти кога ще схванеш че се звъни

Според мен неможе само на улицата да има мелодия.Според мен на вибрацяи трябва да е само в църкви,на сватби или погребения напр.,но в час може и да ти звъннат за нещо мн. важно,а ако тела ти е в чантата ти кога ще схванеш че се звъни

И какво може да е това "толкова важно нещо" ?

ще ме извиняваш, ама колкото и важно да е, може да изчака до края на часа. В междучасието си говори, колкото си искаш, дори си и тръгни, ако се наложи. Но ако на всички започнат да им звънят телефоните по време на час за нещо "много важно", то ще стане една...

Защо изключвате възможността да е нещо наистина нажно? Вярно, че сме ученици, но един път ще вземе да се случи... По същата логика, това може да го кажем и за учителите. В 90% от случаите, в които им е звънял телефона в час /при нас/, все е било някоя приятелка, за да се разберат къде да пият кафе или съпруга да поръча да купи нещо като се прибира. Върхът на сладоледа е, когато се заплеснат да говорят с някой през прозореца. Случало се е да заминава и по десетина минутки. Не че на нас това не ни харесва де, просто отбелязвам. Пък тва за раницата е пълна простотия. Трябва ли цял клас да се съобразява с теб, само защото ти е скимнало да го сложиш в раницата и не го чуваш? Като не го чуваш ще си го носиш в джоба и ще усещаш вибрацията.

Аз мисля същото и за учителите :) Веднъж да се случи, ама може да изчака 30-40 минути. Преди, като нямаше мобилни телефони, все едно не са се случвали важни неща??? Ще кажете: ми да си живеем в миналия век. Да, ама за всяко нещо си има граници

Аз мисля същото и за учителите ;) Веднъж да се случи, ама може да изчака 30-40 минути. Преди, като нямаше мобилни телефони, все едно не са се случвали важни неща??? Ще кажете: ми да си живеем в миналия век. Да, ама за всяко нещо си има граници

Донякъде е така, но ако някой твой роднина е претърпял катастрофа или пък детето ти е откарано в болница по някаква причина, би ли ти се чакало 30-40мин, за да се обадиш и да разбереш?

Донякъде е така, но ако някой твой роднина е претърпял катастрофа или пък детето ти е откарано в болница по някаква причина, би ли ти се чакало 30-40мин, за да се обадиш и да разбереш?

Или ще чакам, или ще изляза! А и такива неща не се случват ежедневно (и слава богу)...

Просто не можете да ме убедите, че е удачно използването на мобилни телефони в училище, и то по време на час! За междучасията, разбира се, не говоря.

Става дума, ако се случи. А ако е за нещо друго - когато намерят време. Дали ще е междучасието или ще отиде до тоалетната - все едно.

Тази, втората причина е особено важна за един ученик, разбира се.

Обикновено в 7-8 клас вече имате по две деца и се тревожите за тях.....

Колкото до катастрофите - за 30-40 минути и лекарите не знаят какво му има на близкият ти па камо ли да кажат на някого - а дори и да ти кажат - ти с нищо не би могъл да помогнеш.

В случая визирах нея. А иначе си мислех, че поне ще могат да кажат в какво състояние е, та затова...

В каквото състояние точно в тази минута, в такова ще е и след половин час.

А ако е умрял или е тръгнал да мре - няма да те сбъркат и всичките часове на света. Близкият ти все ще си умре.

Нищо няма да се промени - независимо дали си си вдигнал телефона или не .

За болното дете се разбрахме.

За катастрофите -също.

Давайте други причини.

Няма други причини. Аз вече си казах, че не може да ме убедите в наложителността да са ни включени телефоните по време на час. Преди 10 години не е ли имали катастрофи? Прееди 10 години не сме ли се разболявали? Ама сме разбирали, като сме се прибирали вкъщи...Като знаеш ти, с какво ще помогнеш? С нищо, ама само ще си увеличиш притеснението, знаейки...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.