Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отговаря ли характерът ви на вашата зодия?

Featured Replies

При мен отговаря в голяма степен. Аз съм зодия телец. Според други хороскопи - май руски, съм зодия язовец. Според други, не знам си какво. Четох тълкувания на хороскопа от различни народи и от древни цивилизации. В някой от тях все едно, че са направили описание на личността ми - има големи съвпадения.

Как е при вас? Отговаря ли характерът ви на вашата зодия? В каква степен? Може да споменете и коя зодия сте.

При мен отговаря в голяма степен. Аз съм зодия телец. Според други хороскопи - май руски, съм зодия язовец. Според други, не знам си какво. Четох тълкувания на хороскопа от различни народи и от древни цивилизации. В някой от тях все едно, че са направили описание на личността ми - има големи съвпадения.

Как е при вас? Отговаря ли характерът ви на вашата зодия? В каква степен? Може да споменете и коя зодия сте.

Ние НЕ сме 'чисти' Архетипи. :ph34r: Ти НЕ си чист Телец. cool.gif Астрологията е много посложна от колкото ни показва Слънцето ни cool.gif .Дори във ведиическата Астрология по-важни са Асендента и Луната ни. cool.gif

Разгледай архетипните моменти тука: ;)

3devi-3deva.jpg

тука също...

3deavi.jpg

Пак с човешките простотии относно зодиакалните съзвездия.

Няма край...

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Пак с човешките простотии относно зодиакалните съзвездия.

Няма край...

Зоо-диес били "човешки"?.... ohmy.gif , от самолет си личиш с чие "божествено" учение от Близкия изток,(дето все се лее кръв), се занимаваш.... ;) ...щото се правят на много 'духовни' са стигнали на нивото на зоо. cool.gif

• Автор
Ние НЕ сме 'чисти' Архетипи. ;) Ти НЕ си чист Телец. cool.gif Астрологията е много посложна от колкото ни показва Слънцето ни cool.gif .Дори във ведиическата Астрология по-важни са Асендента и Луната ни. cool.gif

По-важни са Асцендента и луната? Мислех, че асцендента е от второстепенно значение, а зодията е по-важна. Всички ли са съгласни с това, че асцендента и луната са по-важни?

U.Ra, нищо не ти разбирам от картинките.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

.....на картинките разгледай кой ведаически архетип с кой астрлогогичен знак е. Това са троиците, съответно с деви и дева вариантът. За да разбираш картинката трябва да знаеш архетипите и ведаическата митология.

Винаги ми е било, малко неприятно, да беседвам с предстввителите на семитските религии/предния дето се включи в темата ти тука, , вкл. и тези християните дето "се натягат "на евреите, че "имали свой родствен бог", тъй като семитите 'оправдават' своето невежество с НАСИЛИЕТО НА ЕДИН ИЗМИСЛЕН ОТ ТЯХ ПАКОСТЛИВ ДУХ, наричайко го племен си 'свой бог'! ;)

• Автор

Точно ведаическата митология не я познавам. Като гледам така, на зодия телец отговаря божеството, което изглежда като слон и държи змия. Какво означава това? На горната картинка девата, която отговаря на зодия телец свири. Това сигурно означава, че хората от зодия телец са с артистични заложби.

Никой не иска да сподели дали характерът му отговаря на неговата зодия. U.Ra също не споделя. cool.gif

Аз лично не съм много на ти с астрологията, но от пръв поглед е видно, че зодията е много общ критерии за определяне характера и възможностите стоящи пред човека. Между хората родени под един и същ знак, наистина могат да се наблюдават някои общи черти, но различията са много повече. Често дори хора, които са родени по едно и също време са много различни. В астрологията всичко има значение - зодиите, асцендента, планетите, аспектите, домовете и др. и кое ще се окаже "най-важно" зависи от всеки конкретен случай.

Аз отговарям на зодията си в доста малка степен

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Слънцето ми е в Стрелец

Но Асцендента ми е в Рак,Луната ми е в Риби

Та зодията не е само това

Плюс още две планети са важни-Венера и Марс

biggrin.gif

• Автор

haidukpicso, не отговаряш на въпроса в темата. Отговаря ли характерът ти на твоята зодия, асцендент и тъй нататък?

haidukpicso, не отговаряш на въпроса в темата. Отговаря ли характерът ти на твоята зодия, асцендент и тъй нататък?

Като чета това мнение се чувствам задължен да направя едно уточнение. Темата е зададена специално за зодията и когато казах, че отговарям в малка степен на зодията си имах предвид именно зодията, а не другите аспекти. Ако говорим за хороскопа като цяло, съответствието между характера ми и рожденната ми карта е изключително голямо.

СТРЕЛЕЦ съм 201%

Стрелец означава Свобода и Любов

Звездите и небето са мои

Аз летя до Тях и ги имам

Никой няма да ми отнеме полета,никога

Чупиха ми крилете и стрелите много пъти-но ставам

Защото Звездите ме чакат

1185892_orig.jpg

Аз си отговарях повече, но и все още си отговарям на архетипа "Водолей"-Слонце и Меркурий в 11 дом, но имам Луна в Козирог и неговият 10 дом и Асендент-Овен. Но най-мнгоо си отговарям ан 3-те "тежки" планети в Дева в нейният 6 дом! :baby:

Точно ведаическата митология не я познавам. Като гледам така, на зодия телец отговаря божеството, което изглежда като слон и държи змия. Какво означава това? На горната картинка девата, която отговаря на зодия телец свири. Това сигурно означава, че хората от зодия телец са с артистични заложби.

Никой не иска да сподели дали характерът му отговаря на неговата зодия. U.Ra също не споделя. cool.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Автор

Искам между другото да ви питам дали вярвате, че можем да направим така, че негативните аспекти от нашия хороскоп да не ни влияят - не само върху нас, но и върху нашата съдба. Можем ли и как да се борим с негативните аспекти в нашия хороскоп и дали ще има ефект?

Искам между другото да ви питам дали вярвате, че можем да направим така, че негативните аспекти от нашия хороскоп да не ни влияят - не само върху нас, но и върху нашата съдба. Можем ли и как да се борим с негативните аспекти в нашия хороскоп и дали ще има ефект?

Не можем да се преборим с негативните аспекти в асцендента.

И също последиците от грешките на бабите и прабабите и т. н. От отрицателните мисли на родителите.

Постоянно трябва да се дава нещо на някой за да се изчистваш от лоша карма.

Нали това е целта на земното ни съществуване - да трансформираме негативното в положително. Негативните влияния ще ни повлияят само ако имаме нещо в себе си (характера си), което да им съответства. Примерно човек може да е предразположен към подтиснатост и отчаяние, или пък да е свръхраздразнителен, но това не означава, че трябва да си остане винаги такъв. Вярно е, че някои неща не могат да се отработят напълно в рамките на един човешки живот, но винаги трябва да търсиме възможност да се променим в положителна посока.

По отношение на съдбата е малко по-трудно. Някои неща не зависят от нас и единствената свобода, която ни се дава е начина по който ще преминем през тях. По-важното е да се осъзнае, че от нашето отношение към събитията зависи много повече отколкото от самите събития. Човек сам гради бъдещето си, но някои елементи от това бъдеще вече е сътворил и те не могат да бъдат унищожени.

Единствената книга за зодии в голямата ми библиотека е тази на

Линда Гудман:,,Слънчевите Знаци от зодиака.''

В нея се прави подробно описание на детето,жената,мъжът..от всяка зодия.

Предпоръчвам ти я tuksum,не е нужно да разбираш от архетипи и подобни,напълно

достъпен текст,забавен и завладяващ.

Забелязах,че има верни неща за моя характер,както и типични черти на характерите на

близки и приятели.

Ето част от книгата,описваща характерите и на кратко за зодиите:

И така, какво представлява слънчевият знак? Това е секторът от Зодиака (Овен, Телец, Близнаци и т.н.), в кой­то се е намирало Слънцето в момента на раждането ви. Точното му местонахождение се взима от таблиците, на­речени ефемериди, които астролозите съставят. Както вече посочих в предварителната бележка, ако сте родени в първия или последния ден на който и да е от слънчевите периоди, трябва да знаете точния час на раждането, както и географската дължина и ширина на месторождението си, за да проверите дали Слънцето в този момент не е преминало в следващия знак. Двата дни - първият и пос­ледният - се наричат върхове. Не бива да забравяте, че те са приблизителни, и според някои астролози обхващат повече от един ден. Значението им е съществено, макар че за непрофесионалистите то е неизвестно. Ако при раж­дането ви Слънцето е било в Близнаци, независимо колко близо до съседния знак се е намирало, все едно вие сте Близнаци и тук няма място за спор. Влиянието на съсед­ните знаци може да се отрази на личността ви, но никога не може да заличи характерните за Близнаците черти до­там, че да ви превърне в Телец или Рак. Различията, кои­то произтичат от това, че сте родени във връх, никога не са достатъчно силни, за да променят кой знае колко съще­ствено вашата личност.

ОВЕН21 март - 20 април

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ОВЕНА

Те не искат да запомнят простите правила,които са им внушавани от приятелите:че ако държиш прекалено дълго нажежен ръжен,той ще те изгори,и че ако се порежеш с нож, обикновено кърви.Помислете си дали не сте срещали някога енергичен и властен човек, дружелюбно усмихнат? И може би той ви е притиснал в разговора така, че не сте могли да се проявите, а сте го гледали с възхищение като онемели? В такъв случай сте попаднали под магнетичната власт на някои Овен, затова се пригответе да изживеете главозамайващо въртене в неговата орбита.Вероятно този Овен твърдо вярва в някакъв идеал и е готов да разбие стената с глава, ако за него тази стена е олицетворение на висша несправедливост. Готов е да вле­зе в бой с всеки, за да защити слабите и онеправданите. Готов е да избухне и да направи на пух и прах противника си. След това може и да съжалява, но в критичния момент забравя всякаква предпазливост.Това е Овенът - първият слънчев знак. Той символизира раждането така, както Рибите символизират смъртта и познанието на душата. И тъй като е бебето на Зодиака, Овенът както новороденото се интересува само от себе си. Той открива с наслада, че има палчета и пръсти, че съществува физически. За да бъдат задоволени всичките му нужди, е необходимо само да ревне с цяло гърло и възрастните тутакси са на негово раз­положение. Новороденото не се съмнява в нищо и не се стра­хува от никого, просто защото не му отказват нищо. По същия начин хората, родени под знака на Овена, вярват безрезервно в невидимата сила на доброто, което като с вълшебна пръчка ще задоволи всичките им желания.Щом реши да сподели нещо, което го измъчва, и така да освободи съзнанието си, Овенът е в състояние да ви позвъни в четири часа сутринта без да му мигне окото. Защо пък не, щом трябва да бъде изслушан? Та нали той не спи! Всичко останало е без значение. Овенът иска нещо и го получава. Също като детето, той се интересува от заобикалящия го свят.............

:P

Единствената книга за зодии в голямата ми библиотека е тази на

Линда Гудман:,,Слънчевите Знаци от зодиака.''

В нея се прави подробно описание на детето,жената,мъжът..от всяка зодия.

Предпоръчвам ти я tuksum,не е нужно да разбираш от архетипи и подобни,напълно

достъпен текст,забавен и завладяващ.

:P

Скъпа Лайла,

Това е чудесен начин да докажеш, че "двойния Овен" Линда Гуудман е измислила зоо-диес и че те нямат нищо :P общо с митологиите, както и с религиите, особно- с исляма! cool.gif С исламът "общо има" САМО с Алла(не- Пугачова!) ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Линда Гудман - общи приказки

Като си разберете останалите планети-ще стигнете до истината

Всъщност съзвездията и планетите могат да имат както положително, така и отрицателно влияние, но от важно значение е степента на развитие на човека и неговата духовност. Положителното влияние на планетата или съзвездието ще засегне в много по-малка степен една слаборазвита индивидуалност, отколкото един силно развит в духовно отношение човек. Първият просто не е в състояние да ги възприеме. Обратното също е вярно.

Не съм чел Л. Гудман, но ако информацията която дава е вярна, не виждам причина тя да се отхвърля поради общия и характер.

Господи, Нептун му влияел на либидото. Венера го правела раздразнителен, коготао Луната е в килера на петия дом и застават на една линия с Йо (спътник на Юпитер с доста странни прояви).

А като сложим и съзвездието Козирог и Южен Кръст, нещата добиват печален характер и днес в работата ще имате проблеми.

Ако срещнете неприятен човек, знайте че Уран накланя везните към уриниране.

Човешката глупост не познава граници, вЕрвайте ми... за тези които му повЕрваха е сигурно!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.