Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за лаптоп "ACER AS 5730Z"

Featured Replies

Какво мислите за този лаптоп? cool.gif

Редактирано от PC spec (преглед на промените)

• Автор
За работа е перфектен, но не очаквай много от видеото. :P

Пише, че стига до 1.7 GB. Това не е ли перфектно като видео характеристика, при това на лаптоп? При положение, че ще си инсталирам Windows Vista, която е всеизвестно, че гълта немалко от VRAM-та. :)

Редактирано от PC spec (преглед на промените)

Мисля да се възползвам от темата ,и аз съм хвърлил око на тоя лаптоп и му се чудя ,може ли някой да разправи набързо как са Acer в смисъл издръжливи ли са често ли се повреждат и така нататак и ако не му е много зор да даде някое или друго предложение около 1200 лева .Мерси предварително :ph34r:

Аз преди имах един Асер 15", сега имам един 17" и един 9" :wors:

супер доволен съм от марката! Само трябва да се чистят редовно с въздух под налягане, защото почват да прегряват и да се изключват сами...

Абе подразбрах че acer нямали драйвъри за xp ,вярно ли е ,и ако е вярно възможно ли е да работи по някакъв начин на xp щото нещо не ми се ще виста пък на линукс досега не съм работил

Редактирано от socialno_osigurqvane (преглед на промените)

Мисля да се възползвам от темата ,и аз съм хвърлил око на тоя лаптоп и му се чудя ,може ли някой да разправи набързо как са Acer в смисъл издръжливи ли са често ли се повреждат и така нататак и ако не му е много зор да даде някое или друго предложение около 1200 лева .Мерси предварително :speak:

Ако търсиш издържливост и стабилност от един лаптоп марките на които трябва да се довериш са - IBM, Dell и Toshiba.

Ако търсиш издържливост и стабилност от един лаптоп марките на които трябва да се довериш са - IBM, Dell и Toshiba.

Въобще не се замисляй , а направо се насочи към ACER. Не слушай глупости за другите марки.Ако влезеш в сайта на АМД или Интел ще видиш , че една и съща карантия я има в десет марки лаптопи.Така, че на другото плащаш само марката. Аз имам 2 ACER-a и сестра ми има Аcer и съм доста доволен.

Въобще не се замисляй , а направо се насочи към ACER. Не слушай глупости за другите марки.Ако влезеш в сайта на АМД или Интел ще видиш , че една и съща карантия я има в десет марки лаптопи.Така, че на другото плащаш само марката. Аз имам 2 ACER-a и сестра ми има Аcer и съм доста доволен.

Един лаптоп е много повече от процесора. Проблема е че явно никога не си държал IBM, иначе нямаше да се изказваш така неподготвен, а и вероятно нямаше да си чак токова доволен от твоя.

Такаааа...писали са много хора по темата, но не видях никой да има лични впечатления. Във вторник си го купих и разбира се веднага загърбих всичко друго в къщи и се заех да го преинсталирам - компютъра е обазведен с някакво подобие на линукс -Linpus Linux, което обаче потребителят трябва да надгради до графична среда....

Колко му е си казах - ще вкарам буутващ диска с Уиндоус и ще го махна Линукса...

Да, ама не...

Мъките започнаха с това, че за да накараш Acer да буутва от DVD-то, трябва много добре да се вгледаш в началния екран на компютъра, за да видиш, че най-долу вдясно има ситен надпис, който ти казва, че за да влезеш в BIOS трябва да натиснеш F2...

Влизаме в Биоса...всичко е наред намираме бързо секция Boot и променяме настройките и правим диска да буутва първи.

Натискаме F10, когато сме готови и компютърът се рестартира, вкарали сме буутващия диск с Уиндоус, намерили сме си такъв, който да има вградени SATA драйвери, защото в противен случай, просто инсталатора казва,че не намира хард....

Тръгва инсталатора, зарежда си необходимите му файлове и изведнъж, точно , когато трябва да започне синия екран на самата инсталация, се появява съобщение, че не може д апродължи, защото инсталатора засича наличието на вируси в компютъра...Стана ми ясно, че трябва да махна първо Линукс по някакъв начин, различен от това да се форматира диска през инсталатора на Уиндоус...разрових се и си изтеглих програмката Hiren's BootCD, която съдържа голям брой инструменти, които да ви помогнат, когато ситуацията се окаже безизходна, програмата се записва на буутващ диск и от менюто ѝ избрах програмата Particion Magic, която да успее да форматира диска...да справих се, и с треперещи ръце отново пъхнах Уиндоуса...

След няколко минути отново същото съобщение...независимо, че целия хард от 320 гб беше форматиран и от Линукс не би трябвало да беше останало каквото и да е...

Отново се разрових и добри люде, бяха споделили проблемите си от същото естество, което се решава, чрез промяна на настройките отново в BIOS - отиваме на Main, намираме опцията SATA Mode и я променяме на (IDE), след което по познатия начин F10, рестарт и едва сега можем да преинсталираме компютъра и да му сложим „жадувания“ Уиндоус...става дума за XP все пак, не съм сигурен дали при Вистата ще има такива проблеми...

Инсталацията преминава успешно, всичко е наред, но мъките не спират до тук...

Уиндоуса, който аз имах беше правен специално за лаптопи, но разбира се няма как да се вградят в него всички драйвери, които са необходими....

Наложи се да си дръпна Driver Genius, този софтуер спеси доста главоболия, като инспектира цялата система и ми свали всички необходими драйвери, които инсталирах един по един, с изключение на драйвера за bluetooth...

Лаптопа си тръгна, всичко му е наред за сега, разбира се от 4 те ГБ РАМ XP разпозна само 2,92, но това да ми е кусура...

За сега съм доволен, не съм го взел за игри, ще се гледат филми, чатене, тук таме текстообработка и толкова...най-много детето да иска да играе SIMS2 по пътя за морето :lol6:

Ако все пак някой успее да ми намери драйвер и за bluetooth, ще му бъда благодарен...

Аз съм инсталирал няколко такива машини и мнението ми е, че лаптопа работи отлично. На диска, който идва в кашона има всички драйвери за XP и не съм виждал никакви проблеми с тях. Няма какво да се сканира.

Аз съм инсталирал няколко такива машини и мнението ми е, че лаптопа работи отлично. На диска, който идва в кашона има всички драйвери за XP и не съм виждал никакви проблеми с тях. Няма какво да се сканира.

Може и така да е, но аз си взех ACER 5920 и нямаше диск с него, всичко е на харда, но е само за виста... и на сайта им няма драйвери за ХР ...

Не е зле предварително да се проверява :)

Ами така е...като нямах търпение да го извадя от кашона и изобщо не се загледах какво има вътре :question:

Благодаря все пак - липсващия драйвер тъкмо го намерих в един руски сайт и ти отговори :)

Следващата преинсталация вечче ще е по-бърза :)

Хора имам следния проблем: Когато затворя лаптопа и като го отворя пак не ми излиза log on прозореца, а просто тъмнозелен екран. Не мога да го рестатирам и се налага да махам батерията, което май не е удачно. Къде може да е проблема ?

Хора имам следния проблем: Когато затворя лаптопа и като го отворя пак не ми излиза log on прозореца, а просто тъмнозелен екран. Не мога да го рестатирам и се налага да махам батерията, което май не е удачно. Къде може да е проблема ?

За какъв лаптоп говорим? Марка, модел, хардуер, операционна система... От кога имаш проблема, как се е появил (правил ли си нещо, след което да е започнал проблемът) и опитвал ли си до сега по някакъв начин да го оправиш?

На скоро имах подобен проблем с един лаптоп, който чрез HDMI кабел е свързан с телевизор. Когато кабелът е включен в него, драйверът на графичната карта след събуждането си разменяше мониторите и правеше телевизорът да бъде системен монитор. Резултатът беше, че на лаптопа не се виждаше нищо. Ъпдейт с последната версия оправи нещата.

За какъв лаптоп говорим? Марка, модел, хардуер, операционна система... От кога имаш проблема, как се е появил (правил ли си нещо, след което да е започнал проблемът) и опитвал ли си до сега по някакъв начин да го оправиш?

На скоро имах подобен проблем с един лаптоп, който чрез HDMI кабел е свързан с телевизор. Когато кабелът е включен в него, драйверът на графичната карта след събуждането си разменяше мониторите и правеше телевизорът да бъде системен монитор. Резултатът беше, че на лаптопа не се виждаше нищо. Ъпдейт с последната версия оправи нещата.

За "ACER AS 5730Z" става въпрос. Този, за който е темата...

Какво съм правил ли ? Ами сега се сетих, че затворих лаптопа без да изключа една игра. Да тъпо е, но ситуацията го наложи biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.