Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със синята букса

Featured Replies

Имам колонки и слушалки обаче незнам как да накарам синята букса да работи? Ще ми помогнете ли? ;)

Синята букса е всъщност гнездо и обикновено служи за Line In, т.е. да подаваш сигнал към компютъра. Свържи слушалките към нея и виж в контролния панел за звука какво се случва - по-новите звукови карти имат опция и да изкарват сигнал от там.

Имам колонки и слушалки обаче незнам как да накарам синята букса да работи? Ще ми помогнете ли? ;)

Ето го начина,виж какво казва bankov тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=95551&hl=

"Според мен може,без допълнителни жакчета.Да речем слагаш слушалките в зелената букса,а колоните в синята или черната.Моята карта има 4 изхода,от синята и зелента ми излиза аудиото,розовата е за микрофон а последната не я позлвам.От настойките на картата си нагласи за колко колони искаш да работи, и после си сложи жакчетата."А от картата ги даваш на 4 например.Успех! ;) ;)

Редактирано от kantaris (преглед на промените)

• Автор
Ето го начина,виж какво казва bankov тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=95551&hl=

"Според мен може,без допълнителни жакчета.Да речем слагаш слушалките в зелената букса,а колоните в синята или черната.Моята карта има 4 изхода,от синята и зелента ми излиза аудиото,розовата е за микрофон а последната не я позлвам.От настойките на картата си нагласи за колко колони искаш да работи, и после си сложи жакчетата."А от картата ги даваш на 4 например.Успех! ;):beat:

еее мерси пичове...много ви благодаря :beat:

• Автор
еее мерси пичове...много ви благодаря :beat:

biggrin.gif аз хубу викам мерси ама на мен нещо не ми се получава..нито на line in нито на line out.... sad.gif

Обясни по-точно кога започна да не ти се получава?След като пипна по настройките на звуковата карта,за да зададеш повече канали на аудиото ли?А пробва ли пак да ги върнаш на 2 канала?

По-принцип за слушалки и колонки едновременно има само един истински вариант и това е Front Panel-a. Не е задължително да го имаш, но може да си изкараш сигнала за слушалките от там. Предимство е и микрофона от същото място, за слушалки за Skype става идеално. Имаш хем колонки, хем слушалки абсолютно винаги.

Другите начини, за които се споменава не са ефективни. Има вариант да се настрои звуковата карта да изкарва четириканален звук и да си ръгнеш слушалките или колоните в буксата за двете задни колони. Недостатък е, че не винаги се чува всичко през задните колони. Има вариант да "кажеш" на звуковата карта, че си пъхнал слушалките в друга дупка, например синята. Недостатък е, че сигнала се пренасочва от зелената към синята дупка и оставаш без колони. Ако искаш после колони трябва да си играеш с настройките. И като цяло недостатъка на абсолютно всякакви варианти да ползваш изходите отзад е, че са на неудобно място.

• Автор

ами аз не се иразих много ясно...всъщност друго имах предвид ,но пуснах темата късно вечерта и на бях много адекватен...значи имам вградени колони в монитора и в компютъра...и исках да ги накарам да работят едновременно...има ли начин това да стане...извнявам се за неясния пост нямам идея защо сам го напсиал така :P

Редактирано от deso_bg (преглед на промените)

Има Start-Control Panel-Sounds, Speech, and Audio Devices-Sounds and Audio Devices-Advanced и от там си избираш опцията за твоята конфигурация.Поздрави!

• Автор

Да обаче там мога да избера само стерео високоговорители на монитора или само настолни стерео високоговорители (което е равносилно на вградените в компютъра...поне така мисля...)

До колкото те разбирам,колоните са вградни в кутията на компютъра,но им аи говорители на монитора.Тогава тези на кутията си ги направи да работят по подразбиране.А монитора ти освен връзка с компютъра чрез HD кабел има ли възможност и за аудио връзка?

• Автор
До колкото те разбирам,колоните са вградни в кутията на компютъра,но им аи говорители на монитора.Тогава тези на кутията си ги направи да работят по подразбиране.А монитора ти освен връзка с компютъра чрез HD кабел има ли възможност и за аудио връзка?

Ами да свързва се с HD кабел и има 2 жака отзад (входящ и изходящ) и един кабел, който от едната страна ръгам в входящия жак а дригия в зеления жак на аудио картата и високо говорителя на компютъра млъква и започва да работи тоя на монитора.

Тогава да те питам,това,което обсъждахме още в началото със синята букса и правенето на звука например на 4 или 6 канала,не ти ли помогна,за да работят и двете заедно.И второ в Audio Devices,пробвал ли си да поставиш звука на Surround sound speakers?

• Автор
Тогава да те питам,това,което обсъждахме още в началото със синята букса и правенето на звука например на 4 или 6 канала,не ти ли помогна,за да работят и двете заедно.И второ в Audio Devices,пробвал ли си да поставиш звука на Surround sound speakers?

Еми аз тогава неуспях да намеря от къде да подам звук за повече канали...

А колкото то Surround sound speakers няма абсолютно никакъв ефект...всъщност няма ефект на която и настройка да превключа...дали ще е на съраунд или слушалки например...няма значение

По следния начин е най-лесно иначе може и с програма EVEREST нпример ,но не знам ще се оправиш ли с нея.My Computer-десен бутон-Properties-Hardware-Device Manager-Sound,video and game controllers.Отвори го и виж какво пише.Би трябвало петото по ред да ти е саунд картата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.