Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Vista x32 отказва да се включи

Featured Replies

Значи, проблемът е следния:

Включвам си нормално PC-то от Power бутона на кутията, зарежда всичко, показва BIOS message-а и като стигне до зареждането на Windows-a просто забива или нещо от сорта. Пише нали Microsoft Corporation, а отдолу bar-a, в койта трябва да излeзат ония зелени чертички на loading-a просто не се появяват. Ей така седи с празен бар и нищо не става. Когато рестартирам PC-то, обаче излиза laoding-a и влиза нормално в Windows. Не мога да разера какво го предизвиква. Ако някой има някаква идея какво е това явление, моля да пише, защото е адски изнервящо, пък и честия рестарт не е много полезен май а? :P След диагностиката, моля ако някой има идеи как може да се оправи, без реинстал на Windows-a и форматиране на дискове, да сподели.

Благодаря предварително, на всички отговорили!

Ако случайно Ви късае системата ми, ето инфо:

Asus P5K

Intel Core 2 Duo E8200 @ 2.666 MHz

GeForce 8800 GTS @ 320MB

1x2GB Corsair RAM DDR2

Chieftek 750W

Vista Ultimate x32bit Service Pack 1

Редактирано от Crimsader (преглед на промените)

sp? ако няма сложи - това не е хр и тук ъпдейтите са много полезни (да не кажа задължителни)

погледни всички кабели и ръчки (Ръчкаааааааааа!!!) и бутончета дали са на мястото си

намести всички компоненти, независимо как изглеждат - бутни ги докрай

чак пък да са фатални многото ресове - на мен като ми ставаше така, се стигаше до 4-5 рестарта преди да влезе човешки

използвай програма като CCleaner и/или Vista Manager, за да позачистиш профилактично

обери праха, почисти всички слотове и платки и се увери че са поставени добре и правилно на правилните места

като за начало

обикновенно такива проблеми се появяват от само себе си, и ако(!!!) всичко е наред успяват да изчезнат от само себе си

Аз идея си нямам по въпроса, но ми прави впечатление това, че използваш 32 битова версия на Виста на 64 битова машина - защо ли?

защото вече е фешЙан да си оползотвориш 64-битовия процесор въпреки всичко останало

само заради един процесор: .................. такова оползотворяване му праскате, че чак работи на двойно по-големи честоти - и то без клок

• Автор

да сори, че забравих да спомена... Service Pack 1 e Windows-a. Ползвам CCleaner на всеки час biggrin.gif

еми, два пъти го отварях всичко си е на мястото ohmy.gif

Аз идея си нямам по въпроса, но ми прави впечатление това, че използваш 32 битова версия на Виста на 64 битова машина - защо ли?

Дай ми една причина поради която да си го туря 64 битовия :)

най-лесният отговор (а и правилният всъщност) е че имаш пиратска Windows Vista

при оригиналните издания не се появяват такива проблеми

не се панирай - няма те линчуваме, заради това че си взел решение да използваш пиратски продукт

просто повече с нищо не можеш да помогнем - проблема може и да изчезне от само себе си, ноже и да не изчезне - не се притеснявай, от мнгоо рестарти няма да му стане нищо

ако не изчезне, все някога може би ще дойде момент в който няма да имаш избор и ще преинсталираш

като го отвориш не му се звери а изкарай всичко и го почисти хубаво и после пак вкарай всички компоненти

Не знам дали ще ти е от полза това,но нищо не пречи да го прегледаш.

най-лесният отговор (а и правилният всъщност) е че имаш пиратска Windows Vista

при оригиналните издания не се появяват такива проблеми

не се панирай - няма те линчуваме, заради това че си взел решение да използваш пиратски продукт

просто повече с нищо не можеш да помогнем - проблема може и да изчезне от само себе си, ноже и да не изчезне - не се притеснявай, от мнгоо рестарти няма да му стане нищо

ако не изчезне, все някога може би ще дойде момент в който няма да имаш избор и ще преинсталираш

като го отвориш не му се звери а изкарай всичко и го почисти хубаво и после пак вкарай всички компоненти

да ти покажа оригинална Vista с такива проблеми?

относно проблема, преинсталирай си ОС, спри да ползваш CCleaner, и всякакви други глупави програми за оптимизация и почистване. По този начин има голяма вероятност да ти издържи по - дълго време, стига да не я омажеш!

да ти покажа оригинална Vista с такива проблеми?

относно проблема, преинсталирай си ОС, спри да ползваш CCleaner, и всякакви други глупави програми за оптимизация и почистване. По този начин има голяма вероятност да ти издържи по - дълго време, стига да не я омажеш!

Много вярно!

Освен това съм на мнение че едно посещение през safe mode и деинсталацията на почти всички глупости които си наблъскал ще помогнат...

Разберете че Виста си знае работата, няма нужда да й подсичате краката с разни програми... Същия плюс го има и при Виста и при XP като орежете services -> никакъв. Дискутирано е многократно защо е така...

• Автор

аха, значи защото са ми качили пиратски Windows е така? мерси за бързата диагностика, guys! :speak:

CCleaner го ползвам да очиства регистрите и друга сволач, оставаща след хилядите ми свалени и опитани програми от Kaldata.com плюс няколко гиги с игри. Първия път ми изчисти близо 900 МБ, сигурни ли сте че е разумно да я махна? :ass:

@betoveni - не, не ми е от полза, защото въобще не късае проблема ми biggrin.gif благодаря, все пак...

П.П. Някой да може да ми каже плюсовете на 64-битовата версия на Виста?

П.П. Някой да може да ми каже плюсовете на 64-битовата версия на Виста?

За:

Възможност за адресиране (директно) на по-голям обем памет

Работа с 64 битови числа т.е ускоряване при интензивни изчислителни операции

Против:

Стартиране на 32 битови програми в емулационен режим

Несъвместимост със по-стар софтуер, както и някои специализирани решения

Известна липса на драйвери

Липса на 64 битов софтуер (няма много заглавия)

32 битовия софтуер пак достъпва максимум 3 гигабайта памет

• Автор

мерси за бързия и изчерпателен отговор... аз си мислех че на 32-битова няма полза от повече от 2ГБ RAM ;) Еми за Коледа вече знам какво ще си взема biggrin.gif

мерси за бързия и изчерпателен отговор... аз си мислех че на 32-битова няма полза от повече от 2ГБ RAM ;) Еми за Коледа вече знам какво ще си взема biggrin.gif

Всъщност в зависимост от разни фактори максималната пряко адресируемата памет при 32 битови системи е между 3.25 и 3.5 (или 3.75, не съм сигурен) гигабайта. Останалата памет може да се адресира на страници с помощта на едно интелско решение (на което не помня името, но е дискутирано във форума)

• Автор

ахаа, тва не го знаех... ohmy.gif

а, относно CCleaner-a помага ли ми или ми вреди, как мислите?

зависи от твоето потребление

....но в повечето случай..да речем е полезна

Здрасти човече. Аз смятам че знам какъв е проблема имам сходна конфигурация и ползвам 32 битова Vista. Виждам съвсем същото като тебе и ми се случва вече за 4-ти път! ;) Та вече 3 пъти го оправих - незнайно защо компа решава да изгуби !!! ХАРДА !!! Как не го псувах ама на. Това му е проблема. Трябва да се влезе през repair конзолата и (хахаха тука обикновено но не винаги казва, че няма Windows инсталация, която да поправи! laugh.gif ) да се заредят драйверите за харда и да се зададе старт ъп рипеър. Тва е. Решава проблема всеки път ама как го мразя!

• Автор

някакви идеи откаде се изкарва тая конзола?

Благодаря за отговора все пак ;)

За да отворите конзолата за управление с по-големи права, щракнете върху Старт, Всички програми, Аксесоари, щракнете с десния бутон върху Команден ред и посочете Изпълнение като администратор. В командния ред въведете mmc.exe.

Източник:Microsoft.

Здрасти човече. Аз смятам че знам какъв е проблема имам сходна конфигурация и ползвам 32 битова Vista. Виждам съвсем същото като тебе и ми се случва вече за 4-ти път! :) Та вече 3 пъти го оправих - незнайно защо компа решава да изгуби !!! ХАРДА !!! Как не го псувах ама на. Това му е проблема. Трябва да се влезе през repair конзолата и (хахаха тука обикновено но не винаги казва, че няма Windows инсталация, която да поправи! laugh.gif ) да се заредят драйверите за харда и да се зададе старт ъп рипеър. Тва е. Решава проблема всеки път ама как го мразя!

Нещо ме кара да мисля че операцията която правиш хич не помага, но и не пречи. Прав съм ако и биос го губи...иначе греша и имаш странни проблеми с лоудъра на Виста.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.