Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за ограничаване на акаунти в Windows XP

Featured Replies

Здравейте !

Изправен съм пред следния проблем : Имам около 20 компа с WinXP SP3. На всеки има създаден по 1 акаунт, нагласен на Limited. Проблема е, че и с лимитед акаунт Windows разрешава да се инсталира/деинсталира софтуер на компютрите. За 2 часа всеки си "наслага" програмите, които си харесва :yanim: Скайп, ICQ и кво ли още не. Не трябва да имат права да го правят :clap: Знам че става с Group policy, но ми е малко тъмна индия :P Ако може някой съвет или четиво cool.gif

Благодаря предварително!

Знам че става с Group policy, но ми е малко тъмна индия :) Ако може някой съвет или четиво cool.gif

Не тпчно, от картинката по-долу ще се ориентираш за най-лесния начин. И не ги прави членове на Guest, този акаунт е деактивиран по подразбиране и не се препоръчва да се активира. Сложи им паролки и ... Всъщност има доста инфо и във форума и в нета, с две кликания и половина ще имаш всякаква информация. Не очаквай да се научиш с няколко поста във форумите sad.gif

82504c6b5a006b61.JPG

• 3 месеца по-късно...

наличност : компютър с Windows XP .

Акаунти :

-потребителски (ограничен) - без парола

-администраторски - с парола

-вграденият администраторски -също с парола

Цел : забраняване на потребителския акаунт :

-да променя desktop wallpaper като се включително и да не може да използва функцията "set as wallpaper" при разглеждане на снимки.

-да инсталира нови програми и шорткъти на desktop

-да рови из хардиска (освен една папка)

В същото време да може :

- да използва една таблица (exel) ,

- да използва Word ,

- да ползва Acrobat reader

- да ползва Mozila Firefox

- да може да си създава документи и подпапки в разрешената му папка на диска,

- да разглежда снимки с вградения viewer на windows.

Проблеми, възникнали досега :

1.)не ми вършат работа winguardpro, desktop , win save.

2.)при опит да стартирам gpedit.msc от който и да е администраторски акаунт, дори и под save mode , ми изписва, че няма permissions за това. :P

3.)сисадминът, конфигурирал машината, вече не работи тук. Няма и нов - тоест - трябва да се оправям сам, и то без преинсталация на машината.

Моля за помощ (ако може )

3.)сисадминът, конфигурирал машината, вече не работи тук. Няма и нов - тоест - трябва да се оправям сам, и то без преинсталация на машината.

biggrin.gif

Провери като за начало дали това файлче не е само рийд-онли и ако е, го махни да не е само за четене - :\WINDOWS\system32\GroupPolicy\gpt.ini ?

biggrin.gif

Провери като за начало дали това файлче не е само рийд-онли и ако е, го махни да не е само за четене - :\WINDOWS\system32\GroupPolicy\gpt.ini ?

:P

Не , но благодарение на това открих проблема - на цялата папка "GroupPolicy" беше рестриктиран достъпа laugh.gif - дадох fullcontrol на администраторския си акаунт и сега си имам gpedit.msc конзолата работеща :P

сега почвам да ровя из опциите - за да намеря тези, които ми трябват за да ги забраня.Ако не успея - ще пиша пак тук, да подосаждам.

Баси -и това доживях -сам да администрирам служебни компютри......

Цел : забраняване на потребителския акаунт :

-да променя desktop wallpaper като се включително и да не може да използва функцията "set as wallpaper" при разглеждане на снимки.

http://www.askvg.com/how-to-enable-disable...sktop-settings/

и това

http://www.askvg.com/how-to-prevent-users-...per-in-windows/

не става - все още, при разглеждане на снимка, като дадеш десен бутон ==> set as desktop backgroud и се сменя картинката :rolleyes:

Нищо, че съм го забранил през registry :)

P.s.и не мога да намеря проклетите опции в group policy editor -а

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

не става - все още, при разглеждане на снимка, като дадеш десен бутон ==> set as desktop backgroud и се сменя картинката :rolleyes:

Нищо, че съм го забранил през registry :)

P.s.и не мога да намеря проклетите опции в group policy editor -а

При мен става. Ползвала съм го много пъти, както и току-що. Трябва да рестартираш, но провери дали не си направил настройките в нужните "папки" и дали нямаш правописна грешка.

Говоря за втория линк, който съм ти дала, другият е за tab.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Баси -и това доживях -сам да администрирам служебни компютри......

Ей до къде стигнахме... Сигурно компютърджиите трябва да ми поставят диагнозата "ангина пекторис"...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.