Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра се изключва сам , но защо ?

Featured Replies

Комютара ми се изключва сам по някое време.Мисля че имам вируси.Сканирах с SuperAntiSpyware намери 2 Vundu и около 100 adware traces.

Най-много се изключва при стартирането на някое приложение,игра.Изключва се все 1 натискам старт и Shutdown , сам се изключва...

Най-вероятно е от вируси но не е задължително.Сканирай първо с някоя по сериозна програма за вируси и тогава ще се разбере дали наистина е от вирус. ;)

Виж да не е от копчето за включване на компа т.е. по някое време да дава контакт и тъй като по подразбиране е настроено за включена машина да я изключва, хоп ето го проблема ... Може да пробваш от "Display Properties", "Screen Saver", "Power...", "Advanced", "Power buttons" и там на "When I press the power button on my computer" от "Shut Down" го сложи на "Ask me what to do" и ако по време на работа ти излезе прозорчето на "Turn off computer" с "Stand By", "Turn Off" и "Restart", вече ще знаеш от къде е проблема ...

Поздрави, FEarBG ...

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

Възможно е да имаш настройка на Биос-а да ти изкл. компа ако процесора достигне определена (нездравословна) температура.

Провери градусите на процесора и видеокартата,през Биос или с SpeedFan.

Най-много се изключва при стартирането на някое приложение,игра.Изключва се все 1 натискам старт и Shutdown , сам се изключва...

Вероятност 10% вирус,90% прегряване.

Както те е посъветвал NeoTheMatrix провери температурите и кажи при какви температури приблизително изключва.

Ако причината е прегряване и си достатъчно сръчен-отваряш,почистваш хубаво всички вентилатори,сваляш радиатора на процесора,сменяш топлопроводящата паста,сглобяваш и пробваш...

Еми височка е тази Т. на CPU-то. Провери в биоса да не е зададено на 65 градуса да го гаси.

Имах същия проблем с един компютър, не прегряваше, не беше вирус защото някой път не стигаше и до зареждане на Windows. Смених захранването.... и викам стана... ама уви....удължи се периода на изключване до 2 минути biggrin.gif. Ресетнах БИОСА и почнах по ред на номерата: РАМ, видео карта, хард диск, ама не ще и не ще. Остана да сменя само процесора и дъното :baby: е оказа се че не е от процесора :).

Че защо си разказвам случката, ако не е от загряване докарай един читав компютър до твоя и почвай да менкаш чаркули :).

Успех!

ПП: Упс не видях температурите :)

Редактирано от tuturutko (преглед на промените)

1 Вариант:

Ако причината е прегряване и си достатъчно сръчен-отваряш,почистваш хубаво всички вентилатори,сваляш радиатора на процесора,сменяш топлопроводящата паста,сглобяваш и пробваш...

2. Вариант:

ако не е от загряване докарай един читав компютър до твоя и почвай да менкаш чаркули :baby:

• Автор

ПОЧИСТИХ ГО.

Сега:

System 33C

CPU30-38C

AUX- 40 - 50 Това Aux ме притеснява ?

HD0: 27C

Temp1: 23C

• Автор

Добре де , ама тук пишем на български - кирилица :P

Иначе и az obicham da pisha na latinica

Ама не става ;)

ПОЧИСТИХ ГО.

Сега:

System 33C

CPU30-38C

AUX- 40 - 50 Това Aux ме притеснява ?

HD0: 27C

Temp1: 23C

Тези температури изглеждат доста добре,но да не си ги мерил веднага след включване?

И как е сега?Изключва ли се?

Идеята беше да мериш темп. преди почистването и след почистването,но по-често,така,че да хванеш момент близо до изключването.

Добре де , ама тук пишем на български - кирилица :)

Иначе и az obicham da pisha na latinica

Ама не става :huh:

Извинявайте, не знаех. Не съм обърнал внимание и забележката е напълно основателна.Даже мога да ти кажа, че по принцип на всякъде си пиша на БГ. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ, а на тебе ти пожелавам успехчета макар да не те познавам.

Обикновено компютъра блокира поради 2 причини:

-хардуерна повреда

-софтуерен проблем

С колегите ми разглеждахме по-подробно тук:

http://hobby.royalsbg.com/index.php?topic=4.0

За да не копирам постове, ще разгледам още няколко причини и решения:

1.Диагностика.Ако имаш CD или DVD, сложи live дистрибуция- UBUNTU, INFR@CD, WINDOWS LIVE .Ако дистрибуцията върви, значи проблемът ти е софтуерен/вирус, кракнат Windows , неподходящи драйвери и т.н/.Ако дистрибуцията забива, имаш хардуерен проблем.Вземаш Hiren"s boot CD и почваш тестове на хардуера.

2.Нетрадиционни болести и решения: - При два от компютрите с подобен ефект проблема се оказа намален капацитет на китайските електолитни комдензатори на дъното/сменихме по 12 кондензатора за спорта, като новите бяха с low ESR - Rybicon, Sanyo/ .Адски гадна работа е , трудно се запояват и няма никаква гаранция, че ще стане.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Проблема продължава аз не играя много игри но като пусна някоя и веднага температурите скачат.Та накратко пускам си игра като Revolt и правя 2 писти или gta или каквото и да е там но да е малко по тежко и бум изключва се и не от веднъж а все 1 давам Shutdown... и процесите 1 по 1 се затварят аз преди 3 месеца го чистих и не вярвам да се е позамарсил ...1.bmp

тая снимка 1.bmp показва температурите ми в момента...

Мразя да се повтарям ама хайде:

Температурата на компютъра ти е висока.Смени пастата на процесора или сложи по-добро охлаждане.

Погледни настройката на биоса за изключване на компа при определена температура.

Съвет от мен, ако не софтуерен, а е хардуерен, не се мъчи сам защото най вероятно ще направиш беля. Занеси го на ремонт и прежали 20 лв.

1. не е от прегряване - тогава направо се гаси. от захранване също направо се спира/рестартира...

2. виж на клавиатурата имаш ли sleep бутон или пробвай с друга (а може да пробваш и без клавиатура, само с мишката)

3. ако е от копчето на компа ще се гаси но ще се и пуска сам когато му кефне...

4. софтуерен проблем... някоя програма дето мери температурата например...

залагам на точки 2 и 4...

п.с. не знам какъв ти е вентилатора но върти много бавно според мен за такава температура... или в биос е настроен грешно

за проверка дали се гаси зарад софт направи 1 stop.bat

shutdown -a

и като видиш че се спира го цъкаш бързо...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Комютара ми се изключва сам по някое време.Мисля че имам вируси.Сканирах с SuperAntiSpyware намери 2 Vundu и около 100 adware traces.

1. не е от прегряване - тогава направо се гаси.
  • Автор

Отворих го изчистих го , сега проблеми няма но що за глупост беше това.. нямаше много прах biggrin.gif

И а имах подобен проблем. Пускам си машинката и понякога се изключва . Чакам 5 минути пускам и варви. Та така около година и половина докато само го пусках и веднага гаснеше. Смених си на скоро винтилатора и сичко е тип топ по харда. :nono:

И а имах подобен проблем. Пускам си машинката и понякога се изключва . Чакам 5 минути пускам и варви. Та така около година и половина докато само го пусках и веднага гаснеше. Смених си на скоро винтилатора и сичко е тип топ по харда. :)

Е ти си карам много дълго време така :gift:

Е ти си карам много дълго време така :zipper:

Ми да кво да се прави немотия(аз реагирам чак като стигне ножа до кокала). Абе някой по така с пастите тея странните да каже как се казват аз като разглобвах един пат така се наклепах с нея че отдолу нищо не остана. (ако може да английки дами кажете как се казва даже на испански най добре)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.