Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет връзка по протокол PPPoE

Featured Replies

Няма смисъл от сичкия този шум - аз имах същия проблем, а решението - обади се на ISP си и му кажи да ти откючи MAC адреса :P

Няма смисъл от сичкия този шум - аз имах същия проблем, а решението - обади се на ISP си и му кажи да ти откючи MAC адреса :)

Да се обадя на доставчика да ми отключи MAC адреса?Аз през повечето време имам нет.Логично е да е отключен,или не?

Така аз също съм по темата само че при мен проблема е малко по различен.Също съм на PPPoE и от време на време (на всеки 4-5 часа)ми се изключва интернета и така цял час.Долу в Taskbar-a където е часовника се показва иконката на връзката и под нея един жълт знак с удивителен.Като дам на Details грешката е:

You have limited or no connectivity, because the network did not assign an IP adress to your computer

и след този надпис виждам че има някакъв друг IP адрес на мястото на моя с други цифри.Притеснява ме това дали някой се промъква в компютъра ми и ми спира интернета или е нещо друго.Кажете какъв е проблема.

Като си изключиш TCP/IP протокола на ЛАН картата, няма да се появява повече удивителната. Тъй като получаваш нет през PPPOE, а там получаваш IP за конекцията, а не за ЛАН картата, можеш да отвориш настройките на мрежовата карта и махнеш отметките на всичко каквото има там - Client for Microsoft Networks, TCP/IP, File and Printer Sharing и прочее протоколи или услуги, даваш ОК и си готов. Ще си спестиш и няколко допълнителни секунди при стартиране на компютъра.

• 3 седмици по-късно...
Здавейте, участници! Виждам, че има някоя-друга тема за РРРоЕ, но не открих това, което ми създава проблем, затова си позволих да поискам помощ от вещите в тази област. Абонат съм на интернет доставчик, който ни предлага връзка с глобалната мрежа чрез широколентова връзка по РРРоЕ протокол. Онзи ден взех един лаптоп да му сложа ОС и рекох да му пробвам LAN-a за да съм сигурен, че драйвера му работи. Създадох аз Broadband connection по правилата, въведох си потр. име и паролата и ми излезе Error code=691:'Access denied because username and/or password is invalid on the domain', което аз си го превеждам:"Достъпът е отказан, защото потребителското име и/или паролата не са валидни в домейна", с други думи ти не си оттук, не можеш да влезеш. Хора, които работят за доставчика, смотолевиха нещо за МАК адрес. Какво може да се направи, евентуално какво мога да променя, за да мога да влизам през моя кабел и с други компютри?

Здр,става въпрос че повечето досравчици предлагащи интернет чрез този протокол могат да запишат само 1 МАС адрес тоест клиентите се заключват по МАС след като ти си настроил лаптоп или друг компютъ МАС адреса не фигурира в базата данни където са username i pasword затова не се свързваш ако се обадиш и смениш МАС адреса ще имаш нет Но така трябва постоянно да се обаждаш и да сменяш МАС или на лаптопа или на персоналния комп sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.