Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus P5Q PRO - повишаване на шината и волтажа води до?

Featured Replies

След доста време на спокойствие, реших пак да пробвам клока (досега ми вървеше на 8.5 множител и 425 шина, защото ако повиша честотата на паметта ми дава грешки после). Та сложих CPU - 1.375v PLL - 1.56v NB - 1.3v FSB Termination - 1.28v, оставих таймингите на автоматични и качих шината на 490. Всичко добре (досега бях постигал само ~460 шина...) - рестартва се компа, взема да зарежда уиндоуса и ... си седи така зареждащо. Реснах пак - свърши зареждането на бозата, изкара черен екран с мишка и отново дотук беше. Трети път какво става - зареди всичко, но самия уидоус работеше много бавно, от време на време забиваше, и накрая ми изкара син екран с надпис NTFS.sys. Реснах и намалих леко волтажа на PLL и FSB, а качих шината на 500 (да се чудя и аз защо). Тоя път не ми зареди и уиндоуса - направо син екран с надпис нещо като AC_ _.sys(четири буквички бяха). После след поредния рестарт отказа да покаже каквото и да било на екрана. Изключих го, спрях захранването, после го включих и сега си е както преди - на 425 шина. Къде сбърках? Колко близо бях до изпържване на нещо? От къде мога да видя колко са дефолтните стойности на волтажа на CPU, PLL, FSB, NB, DRAM и т.н.? Има ли смисъл изобщо да пробвам с проблемна памет?

Зареди си Default настройките в Биос cool.gif

И какво означава "проблемна памет" :nono: Имаш памет на 1066 МХц и си пробвал шина 500. На колко си поставил паметта -ако е 1:1 със шината , 1000 МХц на паметта при напрежение 2.1 - 2.2 В.

Провери първо до каква честота стига паметта (предполагам, че това те спъва) с делител 1:1 и 5-5-5-15 и после клоквай. Нито гледаш делител, нито тайминги, нито нищо...просто си вдигаш шината и си мислиш,че ще работи...е то не става така...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

• Автор

паметта ми е на тайминги 5-5-5-15, само когато правих тоя експеримент я оставих на автоматично. Нямам делители в биоса, имам направо задаване на честота на паметта. "Проблемната памет" се състои в това, че преди беше на 1105MHz без проблеми, но от известно време над 1066 ми дава грешки. Затова не я слагам на повече от 1066. На по-малко мисля че няма проблеми. А тези работи с уиндоуса на какво се дължат?

едит: при мен проблема с клока е че аз не съм толкова навътре и не знам на какви стойности да задавам волтажа на PLL, FSB, NB и другите. (поне за паметта си знам че е към 2.2v, a проца колкото му трябва и държи). Другото е че не знам какво да правя когато се обърка нещо. Затова питам тия работи

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

проблема не е в windows а в това че някой устроиства

като SATA хъба неможе да чете и изпуска фрагменти

Редактирано от saentist (преглед на промените)

...Другото е че не знам какво да правя когато се обърка нещо. Затова питам тия работи

Че, вземи и прочети. Информация по въпроса ... колкото искаш.

Когато се обърка нещо се прави Clear CMOS !

При шина 500 , паметта се поставя на 1000 , PCI-E се поставя на 101 ...

Колко напрежение му трябва на процесора .... ще пробваш.

паметта ми е на тайминги 5-5-5-15, само когато правих тоя експеримент я оставих на автоматично. Нямам делители в биоса, имам направо задаване на честота на паметта. "Проблемната памет" се състои в това, че преди беше на 1105MHz без проблеми, но от известно време над 1066 ми дава грешки. Затова не я слагам на повече от 1066. На по-малко мисля че няма проблеми. А тези работи с уиндоуса на какво се дължат?

едит: при мен проблема с клока е че аз не съм толкова навътре и не знам на какви стойности да задавам волтажа на PLL, FSB, NB и другите. (поне за паметта си знам че е към 2.2v, a проца колкото му трябва и държи). Другото е че не знам какво да правя когато се обърка нещо. Затова питам тия работи

Стига бе, не може да нямаш DRAM Frequency в БИОС ! Това ти играе ролята на делител.

Работите с уиндоуса се дължат на нестабилна система, сиреч някъде трябва да вдигнеш волтажа или да намалиш някоя честота, или да пипнеш някоя настройка.

Като не си навътре вземи прочети някакво ръководство за начинаещи, защото има адски много детайли, които влияят на клока. Да не говорим, че с вдигане на волтажите рискуваш да изгориш някой компонент. Най-често към Вечните ловни полета заминават процесор, памет и чипсет (това с презумцията, че си заключил PCIe шината иначе ще останеш и без видеокарта) biggrin.gif

• Автор
Стига бе, не може да нямаш DRAM Frequency в БИОС ! Това ти играе ролята на делител.

аз точно това имах предвид - не ми е зададено на някои дъна като отношение, а направо честотата. То иначе е ясно че имам...

такам, ще се пробвам пак... мерси

Пробвай всички настройки на волтажите на ауто, само напрежението на процесора и напрежението на паметта си нагласи. Така ще постигнеш най-високи резултати. Поне при ASUS съм забелязъл, че автоматичните настройки работят по-добре отколкото може да ги нагласиш ръчно.

• Автор

ами и паметта си каза думата... на 500 шина така и не можах да подкарам уиндоуса. На 480 успях, но паметта тогава беше на 961 MHz и пак ми даваше грешки. sad.gif А и уиндоуса нещо работеше супер бавно и забиваше. Сега пак ми е на 443 шина и 1064 MHz памет.

Това дъно когато е на auto,доста си вдига само волтажите.Бая хора се оплакват.Чувах,че за постигане на по-висока FSB влияе положително и изключването на USB портовете.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.