Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да възстановя/направя нови дялове на хард диска

Featured Replies

Здравейте и извинете ако съм объркал форум !!!

А и ето го и моят проблем. Като си преинсталирах Windows-а си изтрих без да искам устройствата (C; D; E;) и сега ми показва само големината на целият хард която е 80GB и не мога да сложа нито Windows нито да правя нещо. Искам да попитам някой зне ли как мога да си създам две или повече устройства задаможе да си сложа Windows.

Предварително Благодаря за вниманието !!!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравейте и извинете ако съм объркал форум !!!

А и ето го и моят проблем. Като си преинсталирах Windows-а си изтрих без да искам устройствата (C; D; E;) и сега ми показва само големината на целият хард която е 80GB и не мога да сложа нито Windows нито да правя нещо. Искам да попитам някой зне ли как мога да си създам две или повече устройства задаможе да си сложа Windows.

Предварително Благодаря за вниманието !!!

Ами маи ще трябва да си пуснеш отново диска с Windowsa и преинсталираш.При стартиране на компа с F2 и бутваш от диска. когато стигнеш до форматиране на диска кликни на надписа за създаване на нови дискови партишъни и си ги направи както ти кеф.

• Автор
Ами маи ще трябва да си пуснеш отново диска с Windowsa и преинсталираш.При стартиране на компа с F2 и бутваш от диска. когато стигнеш до форматиране на диска кликни на надписа за създаване на нови дискови партишъни и си ги направи както ти кеф.

А можеш ли да ми го напишеш точно къде се намира това форматиране

Ако съм те разбрал правилно имаш само един дял на харда и искаш да си направиш други,ако е така аз бих ти препоръчал Acronis Disk Director Suite.Има я в ######.

• Автор
Ако съм те разбрал правилно имаш само един дял на харда и искаш да си направиш други,ако е така аз бих ти препоръчал Acronis Disk Director Suite.Има я в ######.

Ама аз нямам Windows и немага да го инсталирам, защото нямам форматирани дялове.

Ама аз нямам Windows и немага да го инсталирам, защото нямам форматирани дялове.

Е да де, още в самото начало на инсталацията (ако си буутнал от инсталационния диск) ще ти излезе меню да триеш и създаваш дялове.

• Автор
Е да де, още в самото начало на инсталацията (ако си буутнал от инсталационния диск) ще ти излезе меню да триеш и създаваш дялове.

Къде е това точно. Аз знам едно място но там трябва да има някакви дялове, а аз нямам никакви.

Къде е това точно. Аз знам едно място но там трябва да има някакви дялове, а аз нямам никакви.

image007.jpg

• Автор
image007.jpg

Да ама аз тук нямам нищо на мен ми пише само "D-delete , L- Install". И ми пише отгоре че има 80 GB хард. Аз исак някъде по-рано да ги форматирам ако е възможно, защото тук каквото и да натаисна ми се рестатрира.

Изтриваш и правиш нови дялове каквито си избереш като големина.

мхм

желаната големина в ГБ х 1024 = числото което трябва да напишете в сетъпа

пример: за дял 20гб имаме 20 х 1024 = 20480....и т.н.

(жалко че като рекламират ХДД за 500гъбки, той не е 500 и уравнението не се получава)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

Ето какво ми е на мен

А какво то и да натисна ми се рестартира и не ми позволява да създавам това ми е целият копютър.

Редактирано от cekoF1 (преглед на промените)

я си поразгледай кабелите и опциите в биоса

това съобщение от сетъпа хич не е хубаво

ако харддискът ти е 80, що го изкарва 40?

и по еврейската аритметика да го сметнем, няма да се изгубят 40 гъбки

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Изтегли си Hiren's Boot CD 9.6, има го в zamunda-та. Запиши ISO-то на CD и зареди от него. Пусни Acronis Disk Director, изтрий всякакви дялове от диска, ако имаш такива и създай нови.

Ако и Disk Director-а не ти позволява да работиш с дялове, вероятно нещо в харда или настройките в CMOS Setup-а на машината не е наред. В такъв случай влез в CMOS Setup-а (Del или F2 при зареждане, избери възстановяване на стойностите по подразбиране и ако е нужно, премини през Auto Detect Hard Disks). После пак с първата част.

Ако и това не помогне, занеси хард диска си и го включи като втори диск към друга машина. Ако и там не се разпознава, най-вероятно е дефектирал. Ако там всичко е наред, провери няма ли по-нов BIOS за дънната ти платка и ако е необходимо го flash-ни. Ако не си абсолютно сигурен, че ще се справиш с последното, извикай някой приятел, който е на ясно, да не останеш без BIOS на края.

• Автор
Изтегли си Hiren's Boot CD 9.6, има го в zamunda-та. Запиши ISO-то на CD и зареди от него. Пусни Acronis Disk Director, изтрий всякакви дялове от диска, ако имаш такива и създай нови.

Ако и Disk Director-а не ти позволява да работиш с дялове, вероятно нещо в харда или настройките в CMOS Setup-а на машината не е наред. В такъв случай влез в CMOS Setup-а (Del или F2 при зареждане, избери възстановяване на стойностите по подразбиране и ако е нужно, премини през Auto Detect Hard Disks). После пак с първата част.

Ако и това не помогне, занеси хард диска си и го включи като втори диск към друга машина. Ако и там не се разпознава, най-вероятно е дефектирал. Ако там всичко е наред, провери няма ли по-нов BIOS за дънната ти платка и ако е необходимо го flash-ни. Ако не си абсолютно сигурен, че ще се справиш с последното, извикай някой приятел, който е на ясно, да не останеш без BIOS на края.

1. А тази програма Hiren's Boot CD 9.6 Блутната ли трябва да бъде или не.

2. А тази Acronis Disk Director част от Hiren's Boot CD 9.6 или е различна.

Acronis Disk Director се съдържа в Hiren's Boot CD.Трябва да го направиш бутващо.Въпреки,че се съмнявам да стане нещо.Ако харда ти е дефектирал си вземи нов.Но ако е дефектирал защо ти показва налично място?Аз бих ти препоръчал ако тук не се намери решение на проблема един друг вариант който отнема малко повече време.Изтегли си Linux,инсталирай го на целият диск.Той ще ти създаде дяла.След това инсталирай windows-а на вече направеният дял(като при инсталацията си направиш и другите дялове на харда).Но ако и Linux не ти засече харда отиваш и даваш пари за нов.

• Автор

Вече ми дава това когато искам да натисна Enter - Install, D - Delete. Каквото да натисна ми дава това.

• Автор

Някой може ли да ми помогне по този проблем?

според мен тоя хард си плаче за серивза

• Автор

Ама иначе има ли начин аз да го управя и да го подкарам.

Ама иначе има ли начин аз да го управя и да го подкарам.

Отговора на този въпрос не е по моите възможности.Някой по-запознат ако има решение ще е добре,иначе .....

Отговора на този въпрос не е по моите възможности.Някой по-запознат ако има решение ще е добре,иначе .....

Ами по това което е написано си мисля 2 неща:

1. уиндоус диска ти прави някакви проблеми ( изтегли си от някъде друг най често zamunda )

2.Харда ти е дал някакъв дефект

и тези две неща които ти ги казах са доста възможни защото аз на моя компютър толкова често ми се е налагало да си преинсталвам Уина и нито един път не ми се са променяли партишъните при преинсталация ... Дано познаваш някой доста знаещ област компютри да дойде и да ти види компа на място ......Просто и аз нямам други идеи като останалите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.