Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с шрифтвове при PowerPoint 2003 и 2007

Featured Replies

Имам проблем с разминаване на шрифтове при слайдове, правени на PowerPoint 2003 при четенето или редактирането им с PowerPoint 2007 - разстоянието между отделните букви при версия 2007 е по-голямо и това води до промяна на слайдовете. Ще опитам да го онагледя така: надпис "АНКЕТА", правен на слайд при версия 2003, при четене с версия 2007 изглежда приблизително като при писане през интервал - "А Н К Е Т А". В обратния случай нормално изглеждащ слайд от версия 2007 се чете безпроблемно с версия 2003.

Опитвах с различни шрифтове и големини, но няма особена разлика и не изглежда добре, а се отнася до 20-тина презентации от които най-малката е с 55 слайда, а има с по над 100, та редактирането им би отнело твърде много време. Вероятно има отметка, която оправя проблема, но не знам коя е.

Моля за съвет. Благодаря за вниманието.

Имам проблем с разминаване на шрифтове при слайдове, правени на PowerPoint 2003 при четенето или редактирането им с PowerPoint 2007 - разстоянието между отделните букви при версия 2007 е по-голямо и това води до промяна на слайдовете. Ще опитам да го онагледя така: надпис "АНКЕТА", правен на слайд при версия 2003, при четене с версия 2007 изглежда приблизително като при писане през интервал - "А Н К Е Т А". В обратния случай нормално изглеждащ слайд от версия 2007 се чете безпроблемно с версия 2003.

Опитвах с различни шрифтове и големини, но няма особена разлика и не изглежда добре, а се отнася до 20-тина презентации от които най-малката е с 55 слайда, а има с по над 100, та редактирането им би отнело твърде много време. Вероятно има отметка, която оправя проблема, но не знам коя е.

Моля за съвет. Благодаря за вниманието.

1. АКо са на различни машини е нормално, защото имат различни набори от инсталирани шрифтове.

2. Погледни дали шаблоните, които ползваш при двете версии са еднакви

• Автор

Шрифтовете са едни и същи, защото имат общ произход, а и да не са, то практически разликите би трябвало да са пренебрежими (леки корекции тук-там) - проверявал съм това n-пъти на всевъзможни машини от Office ХР насам.

Шаблоните също са едни и същи, обратното би довело до разминаване.

Шрифтовете са едни и същи, защото имат общ произход, а и да не са, то практически разликите би трябвало да са пренебрежими (леки корекции тук-там) - проверявал съм това n-пъти на всевъзможни машини от Office ХР насам.

Шаблоните също са едни и същи, обратното би довело до разминаване.

Шаблона може да управлява и разстоянието между буквите (kerning) така че може и да е от това

Освен това някоишрифтове много си приличат, ноне са еднакви.

Опитай се да установиш един шрифт за проба (силом) и/или шаблон

• Автор

Ще опитам, макар че вече е малко късно за част от презентациите.

Всъщност, сега като се замисля, май има някаква времева връзка с инсталирането на програмата FileFormatConverters.exe от сайта на Microsoft, която позволява на Office 2003 да чете безпроблемно новите файлови разширения на Office 2007, но не знам дали подозренията ми са основателни.

И все пак е много вероятно точно шаблоните да са причината, макар че в двата офиса са привидно еднакви.

Всъщност, сега като се замисля, май има някаква времева връзка с инсталирането на програмата FileFormatConverters.exe от сайта на Microsoft, която позволява на Office 2003 да чете безпроблемно новите файлови разширения на Office 2007, но не знам дали подозренията ми са основателни.

И все пак е много вероятно точно шаблоните да са причината, макар че в двата офиса са привидно еднакви.

Ако е само за презентация (презентиране) защо не го направиш PDF?

Ох, знаеш ли колко ме е страх именно от привидно еднакви неща (софтуери де)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

И аз стигнах до същия извод преди около година, когато правех презентацията си на РР2007, а трябваше да я пусна на лаптоп с инсталиран 2003 - и проблемът е май точно в това.

Шаблоните привидно са еднакви, но като пуснеш програмката да оптимизира РР2003 за да чете презентации от РР2007 - се получава тотално объркване. Цветова гама, шрифтове, отстояние на букви и т.н. На всичкото отгоре, като направя нещо на компютъра с инсталирана FileFormatConverters.exe - след това никой друг офис пакет не можеше да чете правилно файла - даваше грешки постоянно.

Махнах FileFormatConverters.exe - и всичко се оправи

Резултатът от всичко е, че се отказах от всичко и махнах и MS Office 2007 ;)

Сега всичко отново си правя на 2003, защото 2/3 от компютрите на които работя са с инсталирани пакети 2003, и няма никакъв смисъл да правя нещо на офис 2007, да си играя с ефекти, шрифтове и т.н., след като после нищо от това, което съм направил няма да изглежда така.

Не само с Power Point - i s Word, и с Exel се получава така.

• Автор
Ако е само за презентация (презентиране) защо не го направиш PDF?

Невъзможно е, има много строги изисквания.

...Шаблоните привидно са еднакви, но като пуснеш програмката да оптимизира РР2003 за да чете презентации от РР2007 - се получава тотално объркване. Цветова гама, шрифтове, отстояние на букви и т.н. ...

Махнах FileFormatConverters.exe - и всичко се оправи

Резултатът от всичко е, че се отказах от всичко и махнах и MS Office 2007 :lol6:...

Ами аз заподозрях FileFormatConverters.exe по-горе в издънка и ще я разкарам веднага, пък дано това ще оправи нещата с разминаването. Пък и не е проблем създадените чрез Office 2007 файлове да се запазват във формат "97-2003" и да вървят безпроблемно. Ще пробвам при първа възможност (вероятно в неделя) и ще пиша тук за резултата.

Аз също съм много доволен от дългогодишната ми ежедневна работа с Office 2003, но реалностите са малко по-други, та съм длъжен да се съобразявам с тях и да ползвам Office 2007, към който също нямам абсолютно никакви забележки, тъкмо напротив.

Благодаря за съдействието.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.