Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да гледам HD качество на това DVD?

Featured Replies

Moже ли да се гледа HD качество на това DVD: "Samsung TWQ120" ?! Все пак модела е The Best за 2007 година и се надявам да стане!!! Искам също да ви попитам дали може да се гледа *.MKV формат на това DVD!? Благодаря ви предварително!!!

Няма как да стане , за mkv и HD трябва доста по-мощен процесор(в сравнение с divx) , друг тип кодеци , а и вече сме края на 2008г , забравяш за тeзи формати с това двд.

cool.gif

• Автор

Благодаря ти, но телевизора е нов от 3 месеца поддаржа всички видове формати, НО на ДВД-то също пише, че поддаржа HD... изписва ми следното саобщение като пусна MKV файл: "Resolution Exceeds" какво означава това?!

Благодаря ти, но телевизора е нов от 3 месеца поддаржа всички видове формати, НО на ДВД-то също пише, че поддаржа HD... изписва ми следното саобщение като пусна MKV файл: "Resolution Exceeds" какво означава това?!

че резолюцичта надвишава

самсунг и качестви само през крив макарон

най-много да мове да показва 720i размера

взимаи си един Popcorn

• Автор
че резолюцичта надвишава

самсунг и качестви само през крив макарон

най-много да мове да показва 720i размера

взимаи си един Popcorn

А какво е това попкорн-а, за какво се ползва и каде се свързва?!

Понеже аз ползвам Popcornhour от половин година ще се опитам да ти обясня.

Първо, забрави да гледаш HD филми, скоето и да е ДВД. Това, че пише разни подвеждащи текстове по етикети е само да зарибяват хората. Няма как да пуснеш файл с резолюция над 720x576 на който и да е ДВД Плеър. Някои от тях имат функция на повишават изкуствено резолюцията на стандартните файлове до по-висока, но повярвай ми, това не работи изобщо.

Та за Попкорна - това е медия плеър, който е оборудван с последния чип на Sigma Design, който се ползва в доста от най-новите Блу-рей плеъри. Този чип има предостатъчно мощ да възпроизвежда всеки HD файл дори и 1080р/Full HD/. Софтуера в него декодира 99% от всички файлове в интернет, които може да свалиш. Най-важното е, че без проблеми подкарва всички MKV филми, които се качват в торент сайтовете. Има си и БГ субтитри и меню.

Може да плейваш файлове по няколко начина - от поставен в него твърд диск, по мрежата от друг компютър или по USB флашка или външен хард диск.

Плеъра даже си има собствен торент клиент и може да си сваляш торенти директно на вградения твърд диск.

Ако отбираш английски може да прочетеш пълните му характеристики на сайта, който ти е дал saentist.

Друг подобен плеър е Dvico Tvix 6500A, но е значително по-скъп, а реално ползва същия хардуер.

Има и разни допънителни екстри като Online TV, да си гледаш YouTube клипове, FTP и NAS сървър и тн.

Понеже аз ползвам Popcornhour от половин година ще се опитам да ти обясня.

И къде в България може да бъде намерен?

И къде в България може да бъде намерен?

Има представител в БГ:

www.popcornhour-bg.com

Moже ли да се гледа HD качество на това DVD:

малко съм закъснял тука но по дефиниция не може

не си ли скивал в магазините че са пуснал Блурей плейри към телевизорите дето ги продават а не двд-та?

Да сте живи и здрави за информацията! Изобщо незнаех, че съществува такова чудо и сега определено се запалих. Кени, ти от българския представител ли си го взе или го изписа директно от щатите? Колко голям диск поддържа (в смисъл на размер памет)? Значи напълно обезмисля купуването на DVD система, само аудио система трябва да му сложа за да си вади хубав звук. Отново мерси за "светването".

P.S. A доколко една PS 3 може ефективно да замени DVD система и Popcorn като при това добави и опция за игри?

Редактирано от Миркони (преглед на промените)

PS3 не може да замени Popcorn защото не може да плейва 99% от филмите, които би свалил от интернет. Трябва всеки филм да го преформатираш, което отнема доста време.

Моя Popcorn съм го взел от Щатите, но то тогава още не се продаваше тук.

Моя модел поддържа само IDE/ATA-100, PATA/ дискове. Аз ползвам 500GB.

Има нова модификация, която вече поддържа SATA дискове, от които има и по-големи размери.

Значи явно Popcorn-а ще остане. Kenny, а гаранция има ли някаква от Щатите (то и да има трябва да го пратиш до там) понеже като гледам тоя БГ представител ме съмнява да даде гаранция въпреки че цената му от 500 лв е точно колкото е в щатите + доставка + 20% ДДС. А с озвучаването как реши проблема? ДВД-тата си идват с колонки ама нещо в Техномаркета отделно само 5.1 колонки не видях?

Значи явно Popcorn-а ще остане. Kenny, а гаранция има ли някаква от Щатите (то и да има трябва да го пратиш до там) понеже като гледам тоя БГ представител ме съмнява да даде гаранция въпреки че цената му от 500 лв е точно колкото е в щатите + доставка + 20% ДДС. А с озвучаването как реши проблема? ДВД-тата си идват с колонки ама нещо в Техномаркета отделно само 5.1 колонки не видях?

Гаранция имаш и в двата случая. Моя от Щатите е с 1 година гаранция, а мисля че и тук получаваш толкова.

Звука си е нещо съвсем отделно. Според мен да искаш HD изживяване и да нямаш подходящото озвучение е загуба.

Трябва да имаш предвид, че този плеър няма DTS декодер и е добре да имаш система, която има вградение декодери.

Решение ти е някоя система за димашно кино с коаксиален или оптичен вход за звук /без Панасоник/. Другото е някакво компютърно решение със съответните входове и декодери. Има такива.

И третия сравнително евтин модел е тази система на Сони, която е ресийвър с колони:

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09036001

Гаранция имаш и в двата случая. Моя от Щатите е с 1 година гаранция, а мисля че и тук получаваш толкова.

Звука си е нещо съвсем отделно. Според мен да искаш HD изживяване и да нямаш подходящото озвучение е загуба.

Трябва да имаш предвид, че този плеър няма DTS декодер и е добре да имаш система, която има вградение декодери.

Решение ти е някоя система за димашно кино с коаксиален или оптичен вход за звук /без Панасоник/. Другото е някакво компютърно решение със съответните входове и декодери. Има такива.

И третия сравнително евтин модел е тази система на Сони, която е ресийвър с колони:

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09036001

Kenny, ако те разбирам правилно, едната ми опция е 5.1 колонки за компютър (примерно: http://www.plesio.bg/kolonki-c-69978217/t6...-p-229312.html) или система за домашно кино (примерно: http://technomarket.bg/product_detail.php?...ct_id=09027438) към която как точно ще се върже към Popcorn-а? И тя само за аудио ли ще се ползва (че така малко соленко ще излезе).

Kenny, ако те разбирам правилно, едната ми опция е 5.1 колонки за компютър (примерно: http://www.plesio.bg/kolonki-c-69978217/t6...-p-229312.html) или система за домашно кино (примерно: http://technomarket.bg/product_detail.php?...ct_id=09027438) към която как точно ще се върже към Popcorn-а? И тя само за аудио ли ще се ползва (че така малко соленко ще излезе).

Добре де, а ти къде предполагаш, че ще слушаш звука? Това устройство е за въпроизвеждане на видео и музика. За да чуеш някакъв звук нали ти трябват някакви колонки със съответния усливател, входове, изходи...?

Всъщност тези които си посочил не са подходящи. Става дума за някакви такива:

http://www.plesio.bg/kolonki-c-69978217/z-5500-p-217783.html

или система от сорта:

http://www.######/product_info.php?cP...products_id=896

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09027439

Системата за звук не е задължителна - винаги може да си ползваш колонките на телевизора, но смятам, че ще е голям компромис.

Надявам се да не съм закъснял и още някой да чете тази тема!Ровех в интернет какво ли не за хд и пак не ми стана ясно.Преди година си купих телевизор Sony Bravia 32'' и система за домашно кино Sony DAV-DZ230, като си мислех че щом имат HDMI интерфейс значи поддържат и HD(тв-то е HD Ready)

Вчера си свалям един филм който се води HD, опитах се да го запиша с неро, като видео двд изписа ми че не може и аз земах че го записах като дата двд.Пуснах го на домашното кино и ест нищо не стана.Почнах да търся по форуми къде може да е проблема, и доколкото разбрах с неро не мога да запиша ХД филми на двд.

Тази система DAV-DZ230 HD ли е?(вече съм почти сигурен, че не)Възможно ли е да гледам ХД с тази конфигурация?(пак съм почти сигурен,че не)

И последния ми въпрос е за това устройство - popcorn.Доколкото разбирам това си е един вид двд и още много неща към него.Коя е главната функция на това устройство- излозлва се вместо двд ли?към пс-то ли се връзва?чете ли блурей дискове?Може ли да ползвам колоните от дом кино за popcorna?

Надявам се някой да ми отговори поне на нещо.Благодаря предварително!

Добре де, Popcorn; Ама за 500 лв. не е ли по добре да си вземеш цял компютър, на който ще си сваляш HD филми, ако щеш Full HD и с един кабел HDMI - HDMI в телевизора и става трепач; не му разбирам идеята на този Попкорн. ;)

Popcorn = 500 лв

Blu-Ray Player SONY BDP-S300 = 500 лв

Не е ли по-добре като ще дадеш 500 лв да си вземеш блу-рей плеъра + някаква озвучителна система и да си готов с киното вкъщи biggrin.gif

SONY BDP-S350

Редактирано от ctelu (преглед на промените)

Popcorn = 500 лв

Blu-Ray Player SONY BDP-S300 = 500 лв

Не е ли по-добре като ще дадеш 500 лв да си вземеш блу-рей плеъра + някаква озвучителна система и да си готов с киното вкъщи biggrin.gif

SONY BDP-S350

Това е един наистина добър Блу-рей плеър, но се поинтересувай какво точно ще гледаш на него. Виж колко филма са излезнали в този формат на български. Докато не започнат да излизат по 5-10 филма на седмица в този формат у нас и не започнат да ги предлагат масово във видеотеки или за продажба на нормална цена това е една напълно излишна вещ.

Да не говорим, че варианта да си записваш филми на Блу-рей дискове също е адски скъп и необоснован. Остава ти да го ползваш като ъпскелинг ДВД плеър, но цената му идва малко скъпичкo.

Popcorn-a ти е много по-добър вариант с това, че ти плейва всичко, което сваляш от интернет - включително и Full HD.

Между другото, ако не се лъжа и двете устройства ползват един и същ видео чип на Sigma Design.

TaBaTa, не си първия подлъган от тези системи. Това, че има HDMi изобщо не значи, че ти плейва HD филми. Това си е евтинджос двд плеър с елементарни ъпскелинг функции, които на практика нищо не подобряват. На него не можеш да пуснеш нищо с висока резолюция. Само до 720х576.

Popcorn устройството няма нищо общо с ДВД плеър. То няма четец за дискове /DVD, CD, Blu-ray/. В него се слага хард диск и си записваш директно него и после си плейваш от него каквото искаш - Divx/avi/, MKV x264, DVD, mp3, flac.... Това ти спестява време и пари да записваш всичко на дискове.

Отделно можеш да плейваш неща по мрежата, записани на друг компютър или на външен USB диск, USB флашка и тн.

Има си и собствен торент клиент и можеш дори да сваляш директно на неговия си диск.

styx_1972, опитай се да сглобиш едно HTPC за тези пари, да е в прилична кутия, да е безшумно, да може да плейва 1080р, да може да го управляваш с дистанционно и без да се налага през 10 минути да се гъзурчиш до него да нагласяш субтитри, кодеци, плеъри и тн.

Само обърнете внимание колко теми има във всеки форум - как да си пусна HD от компа? Явно не е толкова лесно.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

Ахааа ясно!А примерно ще има ли някакъв проблем при свързването на попкорна с компютъра ми, който не е 1рва младост.Duron 900,256SDRAM 133,GF4 MX440, смисъл попкорна ще се възприема като една голяма флашка на usb-то и всичко ще е ок?А също неразбрах дали мога да ползвам колоните от сегашната ми система?

Ахааа ясно!А примерно ще има ли някакъв проблем при свързването на попкорна с компютъра ми, който не е 1рва младост.Duron 900,256SDRAM 133,GF4 MX440, смисъл попкорна ще се възприема като една голяма флашка на usb-то и всичко ще е ок?А също неразбрах дали мога да ползвам колоните от сегашната ми система?

По-скоро компютъра ти ще е като една голяма флашка за Попкорна. Чрез този плеър ще може да плейваш HD съдържание, което е записано на компютъра ти.

На тази аудио система ще може да изкараш звука, но понеже тя има само стерео вход няма да е съвсем истински съраунд. Ако искаш такъв ще трябва да си вземеш някоя по-нова такава система с цифров вход за звук.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.