Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

моля помогнете компа ми гасне DISK BOOT FAILURE

Featured Replies

sad.gif компа ми се рестартира когато включа биткомета почва да сваля и гасне а когато трагне да зарежда стига до някаде и ми пише нещо за хард диска имам свободна памет на дисковете моля помогнете ;)

Редактирано от vale_86 (преглед на промените)

• Автор

AMD Athlon XP 1700+ 1.47 ГХц 768 МБ RAM това са ми параметрите на компа друго какво трябва да дам зада ми помогнете sad.gif

Така обяснено е малко неясно.Кое гасне,какво точно пише кое стига до къде стига.Аз щото го разбирам така.Блокирал ти е Биткомет-а и се е рестартирал компютъра,след което стига до някъде и изписва Boot...нещо си missing и не зарежда Win-а.Ако е така ти се е омазала ОС и трябва да се преинсталира.Ако не опиши по ясно проблема.

Само на bitcomet–а ли се полочава това натоварване или и при други приложения.Каква точно грешка изписва когато зарежда,защото това нещо за хард диска може да се тълкува по 1000000 начина.

• Автор

BOOT FROM CD: DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRES ENTER ТОВА МИ ПИШЕ КОГАТО СЕ РЕСТАРТИРА

На печелившите честито.Ми освен да преинсталираш друго не виждам какво можеш да направиш sad.gif

• Автор

На печелившите честито.Ми освен да преинсталираш друго не виждам какво можеш да направиш sad.gif

ми аз преинсталирах един пат вече щот неми го прави за парви път това но пак става тъй :P

Барал ли си нещо по bios-а.Добавял ли си някакъв хардуер.

• Автор
Барал ли си нещо по bios-а.Добавял ли си някакъв хардуер.

ми несам пипала там щот неразбирам ohmy.gif

в момента се мача да инсталирам една игра стига до някаде и гасне :) май трябва да се науча да преинсталирам и да почвам ;)

За това гаснене видя ли дали има натрупан прах по процесора.Защото когато се натовари и няма достатъчно охлаждане се изключва.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

• Автор
За това гаснене видя ли дали има натрупан прах по процесора.Защото когато се натовари и няма достатъчно охлаждане се изключва.

ми ще го отварям утре да го чистя дано това реши проблема ми :) мерси все пак момчета ;) утре ще ви кажа резултата от чистенето

• Автор

изчистих го но пак сащата работа :nono: гасне си

Пробвай с utorrent . При него натоварването е по-малко и все пак за проба дали ще изчезне проблема.

• Автор
Пробвай с utorrent . При него натоварването е по-малко и все пак за проба дали ще изчезне проблема.

ама аз и като инсталирам игра пак гасне дори и да копирам някоя папка от С в D пак тъй става

• Автор
За рестартирането не знам каква е причината. Според мен, това:

означава, че BIOS-ът ти е настроен да се стартира първо от CD-то, но в него е поставен диск, който не е boot-ващ.

ми как даго оправя тоз проблем sad.gif

• Автор
Ако имаш диск в CD устройството го извади или си настрой BIOS-а така, че стартирането да е първо от хард диска.

малко не сам на "ти" с BIOS-a там небаркам щот незнам какво да правя :) мерси все пак

малко не сам на "ти" с BIOS-a там небаркам щот незнам какво да правя :) мерси все пак

на сайта на производителя/в кутията на дъното, има упътване как да работиш с BIOS-а си. изчети го и виж къде точно е секцията за BOOT и пипай само там. отделно

си намери програма за проверка на състоянието на HDD, подозирам, че може да има лоши сектори/дефект, ако не; другият вариант за подобни грешки е да ти се е окислила

паметта, извади я от слота, ако са две запомния коя къде е.

с вестник изтъркай медните пластинки, за да почистиш окислението по тях, но не ги мажи със спиртове, памук и т.н.

почистването е просто: все едно вестника е шкурка.. търкаш 1мин и след това ги поставяш на същото място, по правилният начин и ако не влиза не натискай, вероятно е поставена наобратно. пробвай и после кажи резултата..

"ЦИТАТ(trosho @ 27.10.2008г. в 13:54ч.)

За рестартирането не знам каква е причината. Според мен, това:

означава, че BIOS-ът ти е настроен да се стартира първо от CD-то, но в него е поставен диск, който не е boot-ващ."

Това пък е световна глупост и изобщо не си наясно с нещата.Какви дискове какви 5лв след като е успял да зареди WIN-a.Ако не е боотващ диска диска няма да има непрекъснати рестарти разбираш ли?Ще изписва липсва боотващ или системен диск ако няма нищо инсталирано.

Ето аз какво ти предлагам:

Ако не си много на Ти с компютрите потърси приятел да го погледне.Има дискове с които може да се тества хардуера преди да си инсталира каквото и да било.

Докато ти е отворен компютъра огледай за подути кондензатори.Но като цяло ако има как тествай и с друга памет и захранване.

Що се отнася до съветите за ръчкане в БИОС-а след като успяваш да преинсталираш ОС значи всичко е настроено като хората и след като не разбираш не пипай.

Редактирано от Downlow (преглед на промените)

Щом като и преди му е правил този проблем не мисля че е от някаква настройка на хардуера.Моят съвет е да го занесе на специалист да го види,а не да бара на сляпо и ние само да гадаем.

Щом като и преди му е правил този проблем не мисля че е от някаква настройка на хардуера.Моят съвет е да го занесе на специалист да го види,а не да бара на сляпо и ние само да гадаем.

Напълно съм съгласен с теб и е по-добрия вариант.В противен случай може да се стигне до излишен ъпгрейд.

• Автор

ми аз влязох в BIOS-ът и направих стартирането парво да е от хард диска проблем ли е така или да си го сменя защото след като го направих това успях поне да инсталирам игра :huh:

Май съм пропуснал нещо.Че досега какво ти беше?То трябва да бъде от харда.Има ли рестартиране след като го направи.

• Автор
Май съм пропуснал нещо.Че досега какво ти беше?То трябва да бъде от харда.Има ли рестартиране след като го направи.

ми досега беше CD-ROM сега пуснах и биткомета и чакам да видя дали ще угасне стискайте палци дане угасне :huh:

Оправяш си буут девайсите първо да е ЦД после ХДД. Слагаш диск с уиндоус и бутваш от него. От инсталацията на уин избираш repair my computer using recovery console. Не Automated system repair, не windows repair, не нова инсталация, а рековери конзолата на втория или третия от екраните за избор натискаш R, което пуска RC. След това ще те пита в коя инсталация на уиндоус искаш да влезеш. Избираш си инсталацията. Обикновено е 1. Пишеш парола за юзъра ако имаш такава. След това пишеш командата CHKDSK. Като се изпълни пишеш FIXBOOT. Вадиш диска и рестартираш компютъра от копчето. Ако уин не зареди повтаряш действието само че с CHKDSK /R. Като ти тръгне уиндоуса след chkdsk бъркаш в C: и гледаш дали някъде под папката уиндоус не се е появил един малък текстов лог файл. Най-добре пейстни съдържанието тук.

Ако нямаш мерак и ентусиазъм да се занимаваш с такива неща си дай компютъра на някой, който има - да ти го оправи.

Не от това че си махнала цдрома. Ако не угасне не е защото сме стискали палци, а просто някав късмет - най-вероятно временен.

Редактирано от achkoto (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.