Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интерфейсът (UI) на Windows 7

Featured Replies

Ето малко информация oт 28.10.2008, който дава доста интересна представа за проекта на Microsoft - Windows 7: Introducing the Windows 7 UI@neowin.net. Става дума за Windows 7 build 6933.winmain.081020-1842 (явно изданието на този проект е от 20.10.2008).

Малко снимки:

11ukkd1.jpg

spb4tg.jpg

Хехе, това е подобен на Mac OS X (и подобни X ОС) вариант за добро онагледяване на медиа:

eq9gyw.jpg

i3xhqf.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Какво има под капака ще разберем в началото на 2010-а.До тогава само може да гадаем.Но като гледам визиата не е много по-различно от Vista.Тайната ще е някаде по защитата и сигурността(предполагам).

според видео демото което аз гледах, едва ли ще точи повече от виста в този момент; нека отчетем все пак факта, че до 2010 ще направите поне 1 ъпгрейд на машината си, на поне 1 част

другото което само се загатна и довечера ще ровя повече по въпроса е дали ще бъде убит 95/98 стилът на визуалните елементи

и третото е че гуи-то (и в частност десктопа) е първото с което се сблъсквате, а промените по него спрямо виста са много

http://channel9.msdn.com/pdc2008/PC24/ - видео демо 20+ минута започва демото на десктопа

изгледайте цялата лекция - интересна е

и едно интересно твърдение: тези големи икони в таскбара, не са копирани от MAC и X OS а от Windows 1.01/3.x и т.н. - маркетингова пропаганда или реален факт?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

но като производително няма към момента промяна.. тествах алфа или както там се води версия и, не останах впечатлен от производителност, а и като се има впредвид, че не съм го тесвал напълно, с програми, работа в мрежа, ахивиране и т.н...

отностно powershell-a, него и в момента го има, но със сигурност няма да постигнат качеството и на най - смотаният shell под Unix, така че..

може би най - важното подобрение, което успяха да направят е Headless Windows 2008 server

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

и едно интересно твърдение: тези големи икони в таскбара, не са копирани от MAC и X OS а от Windows 1.01/3.x и т.н. - маркетингова пропаганда или реален факт?

Ами ако броим и факта, че Win 3.хх е крал идеи от първия MAC OS и от OS/2?

А за 1.01 - изглежда толкова грозно, че големите икони могат да се оправдаят с много ниската резолюция.

но като производително няма към момента промяна.. тествах алфа или както там се води версия и, не останах впечатлен от производителност, а и като се има впредвид, че не съм го тесвал напълно, с програми, работа в мрежа, ахивиране и т.н...

отностно powershell-a, него и в момента го има, но със сигурност няма да постигнат качеството и на най - смотаният shell под Unix, така че..

може би най - важното подобрение, което успяха да направят е Headless Windows 2008 server

И колко скрипта си писал на powershell та го сравняваш с "качеството и на най - смотаният shell под Unix"? Или ти под "качество" разбираш външните команди (grep) и т.н., които всеки може да си ги набави и за powershell-a? :P

При мен единствената причина да не го ползвам редовно е бавното зареждане - заради .NET библиотеките, ако искам да пусна ping или нещо дребно трябва да го чакам няколко секунди...

Всъщност това и остава да подобрят в Windows 7 - да работи леко, без да се налагат неколкодневни ръчни настройки и да е по-съвместим с ХР софтуер.

Интересното е че някъде из статиите на Inquirer пишеше, че бетата която са раздавали и демонстрирали M$ е работела с ХР драйвери, което ми се струва най-странната "новост" в 7цата :)

Ударих и аз един тест на предварителната версия, но в крайна сметка това си е префасонирана Vista. Има един PowerShell в повече и променен таскбар. Няма нищо общо с готините скрийншотове, които сме виждали из нета.

Иначе откъм производителност е също като Vista-та. Ползва повече ресурси, но и ги управлява по-добре, от XP Например. Общо взето за две години нищо не са направили, а за да я пуснат през 2009-та, скоро трябва да влязат в Бета стадий и няма да добавят нищо. Ако сега повечето смятат, че ъпгрейд от XP към Vista не е нужен, то със сигурност и аз смятам, че ъпгрейд от Vista към 7 ще е излишен. Поне на този етап. Дано направят нещо по въпроса.

Писал съм за впечатленията си в блога, ако някой го интересува: http://www.stylius.net/?p=288.

Ударих и аз един тест на предварителната версия, но в крайна сметка това си е префасонирана Vista. Има един PowerShell в повече и променен таскбар. Няма нищо общо с готините скрийншотове, които сме виждали из нета.

Иначе откъм производителност е също като Vista-та. Ползва повече ресурси, но и ги управлява по-добре, от XP Например. Общо взето за две години нищо не са направили, а за да я пуснат през 2009-та, скоро трябва да влязат в Бета стадий и няма да добавят нищо. Ако сега повечето смятат, че ъпгрейд от XP към Vista не е нужен, то със сигурност и аз смятам, че ъпгрейд от Vista към 7 ще е излишен. Поне на този етап. Дано направят нещо по въпроса.

Писал съм за впечатленията си в блога, ако някой го интересува: http://www.stylius.net/?p=288.

Бетата я има вече в залива.А ти какво искаш,до крайният продукт има още доста време и много нешта за оправяне

Бетата я има вече в залива.А ти какво искаш,до крайният продукт има още доста време и много нешта за оправяне

Windows 7 BETA Build 6519.1.071220-1525_x86fre_client_en-us-gb1cfre_en_dvd.iso

Тъй като гледам е стара версия Milestone 1 отпреди година. Не върши работа.

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

Windows 7 BETA Build 6519.1.071220-1525_x86fre_client_en-us-gb1cfre_en_dvd.iso

Тъй като гледам е стара версия Milestone 1 отпреди година. Не върши работа.

To и в Замунда я има, въпроса е, че нищо почти не е променено. Вярно е, че има доста време, но като има слухове за 2009-та година, то ще има и доста време за бета тестване, а там много функционалност не се добавя, а само грешки се оправят.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.