Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос за следната конфигурация?

Featured Replies

Дънна платка- ASUS P5PL2, LGA775 DDR400&DDR2, PCI Express, S

Рам памет- 2x512MB DDR-2 533MHZ

Видео- ASUS EAX550HM512, 256mb, 128bit, ddr, pcie

Хард диск- 160гб, Barracuda 7200, SerialATA2, 7200, 8192k

Процесор- Intel P4, 3,0Ghz, 800Mhz, 1024k, LGA775

Захранване- 300W

Въпросът ми е дали ще може да сменя видеокартата с GeForce 8600 GT или вообще с някоа от осма серия на Nvidia?

Благодаря предварително.

Редактирано от zubev_pif (преглед на промените)

Рам памет- 512MB DDR-2 533MHZ

Захранване- 300W

Въпросът ми е дали ще може да сменя видеокартата с GeForce 8600 GT или вообще с някоа от осма серия на Nvidia?

Благодаря предварително.

Можеш да я смениш , с която поискаш видеокарта на PCI-E cool.gif ( друг е въпросът дали ще можеш да се възползваш от пълната мощ на, да речем ATI 4870 , с този процесор и с толкова малко и бавна Рам памет. 300 ватовото захранване също може да е пречка пред някоя от по-мощните видеокарти)

Можеш да я смениш , с която поискаш видеокарта на PCI-E cool.gif ( друг е въпросът дали ще можеш да се възползваш от пълната мощ на, да речем ATI 4870 , с този процесор и с толкова малко и бавна Рам памет. 300 ватовото захранване също може да е пречка пред някоя от по-мощните видеокарти)

А според вас коя видео карта ще е с пълните си възможности на тази конфигурация, като се има предвид да е възможно най-бърза? (Обаркал съм рам паметта (не 512, а 2x512 ddr2 533)

Захранване- 300W

Благодаря предварително.

ИЗИНЯВАМ СЕ МНОГО ЗА ГРЕШКАТА НО ЗАХРАНВАНЕТО Е 350W, марка CODEGEN.

Тази - АТИ

От тази АТИ ще се възползва нанайси. HD3650 повече се връзва. 9500GT също я изключвам, така че от nVidia остава само 8600GT. Но HD3650 е най-оптималният избор.

ИЗИНЯВАМ СЕ МНОГО ЗА ГРЕШКАТА НО ЗАХРАНВАНЕТО Е 350W, марка CODEGEN.

Марка Codegen автоматично сваля мощността на 200-230W, па ако ще и милион да пише на лепенката. Замисли се и за ново захранване. И за още памет можеш да се замислиш.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Нищо неразбирам ? Някой пък ми казват да си взема 9500GT ? Други ми казват да си взема HD4550, Трети пък 9500GSO , или HD3870 или SAPPHIRE HD3650 и кое да избера?

Няма да купувам друго захранване и рам памет, а само видео карта !

По - горе ти казаха ,че захранването ти е калпаво. Искам да ти кажа, че то е най - важния компомент за живота на един компютър. Може да не помага за бързодействието, но е много много важно. Какъв е смисала да си купиш мощна видео карта, и след 3 месеца да ти се налага да си сменяш дъното понеже е изгоряло? Аз лично като правя някаква конфигурация с кофти захранване, никога не слагам по - малко от 400W. И то ако е със вградена видео карта. Tвоето е 350W и системата ти ще работи на ръба.

Моя съвет е следния. Купуваш ето такова захранване и ето такава видео карта. А можеш да и видиш пълната спецификация ето тук. Искам да обърнеш вниамание най - отдолу на страничката какво пише :

# At least 400W PSU recommended
. Колегата Lyudmil ти е посочил видео карта с подобни характеристики, така че и за нея ще ти трябва по - мощно захранване.

Не знам дали имам право да давам линкове към други форуми, но в един има една много добра тема специално за захранванията на компютрите.

И така, ъпгрейда ще ти стъпи някъде на 170-180 лв със захранване и видео карта. Ако успееш да продадеш старите си такива ще се облечкиш с някой лев.

To е обяснявано няколко пъти за захранването и в другият форум, ама няма кой да слуша и тук има тема за захранваня, ама трябва и търсачката да се ползва. Иначе за въпросната 3650 и 300W Fortron ще стигне, както и за 2600XT за която обаче съм почти сигурен, че я няма в наличност. Ако все пак размислиш и решиш да купиш и захранване се подсигури с нещо по-мощно, че да не се наложи пак да го сменяш при следващият ъпгрейт. Mежду другото PNR серията на Fortron е най-некачествената и слабата в сравнение с PNF, Bluestorm и т.н.

То и затова е по - евтино. А в случая ми се струва ,че гоним някакъв финансов лимит. При всички положения ще е по добре от скапаните захранвания.

Абе хора.....

Нямам пари за захранване! Не съм казал, че искам да си сложа най- мощната видео карта! Явно не сте ме разбрали или съм написал неясно съдържанието на темата?

Ето пак ще ви е покажа --> Дънна платка- ASUS P5PL2, LGA775 DDR400&DDR2, PCI Express, S

Захранване- 350W CODEGEN

Е кажете ми на ТОВА кво мое му се сложи за най-добро видео (може и втора ръка)

Повтарям- без да сменям нищо друго!!

Аз ако трябва да купувам и РАМ и Захранване и ВИДЕО и що не зема да дам 400-500лв и да си купя един нов комп направо и тва ше е :? ( Аз затова ви питам само за видео, но сигурно сте ме разбрали погрешно :? )

Слагай HD3650 ... па "каквото сабя покаже". Най-много след известно време да излезе дим от задната част на кутията. Не питай повече "какво може да се сложи на ТОВА", защото и по-слаба карта да вземеш, ефекта ще е същия. Така че така и така ще купуваш видео карта ... взимай оптималната.

Абе човек, на какъв език трябва да ти се каже, че за да си сложиш по - мощна видео карта трябва да имаш по - мощно захранване? Не разбираш ли ,че ако си сложиш видео карта и захранването не може да захранва нормално цялата система, ще имаш проблеми!? На тая конфигурация, с това захранване по - добре недей слага друга видео карта. Картите които ще ти работят нормално с това захранване ще са съвсем малко по - добри от твоята и няма смисъл. Ако ти се рискува, вземай си мощна видео карта пък докъдето стигнеш.

Абе човек, на какъв език трябва да ти се каже, че за да си сложиш по - мощна видео карта трябва да имаш по - мощно захранване? Не разбираш ли ,че ако си сложиш видео карта и захранването не може да захранва нормално цялата система, ще имаш проблеми!? На тая конфигурация, с това захранване по - добре недей слага друга видео карта. Картите които ще ти работят нормално с това захранване ще са съвсем малко по - добри от твоята и няма смисъл. Ако ти се рискува, вземай си мощна видео карта пък докъдето стигнеш.

Вече разбрах! От GeFroce 6 нагоре няма смисал да купувам същото и при Radeon. ОК моята е X550! Да речем, че искам да избера една от тези трите сигурно имаш предвид тях като говориш за малко по добро видео от което нямало смисъл, но да речем, че има смисъл и кое е то? --> X600, X700, X800, X850 ( отнася се и за GeForce 6 сериите еквивалентни на тези) Коя да избера за да ми е мааалко по добро видеото и да е с това захранване?

Предлагали са ми компютър с AMD 2.4 ghz процесор, 512рам и 300вата захранване, на който му е сложена видео карта с 128MB 128bit и DDR3 Памет!! Та на моя ще има проблеми ? Големи разбирачи! Купи си ново захранване, купи си рам аиде чао мерси за помоща!

Предлагали са ми компютър с AMD 2.4 ghz процесор, 512рам и 300вата захранване, на който му е сложена видео карта с 128MB 128bit и DDR3 Памет!! Та на моя ще има проблеми ? Големи разбирачи! Купи си ново захранване, купи си рам аиде чао мерси за помоща!

So long then.....

Аман от професори тогава. Няма да ти коментирам поста, защото няма нищо смислено.

Слагай една 7300 128 мб hyper memory up to 1gb DDR1 и свиркай. Ще си на гребена на вълната, пък тея балъци дето дават по 500 лв за карти само с 512 рам кучета ги яли.

zubev_pif Никой не ти е виновен ,че нямаш пари. След като ни питаш нас за мнение, очевидно разбираш по - малко. Как тогава като разбираш по - малко смееш да критикуваш нас? И аз мога да ти предложа същата конфигурация, даже не със 300 вата захранване, ми с 250. Ма не искам да съм там като го пускаш biggrin.gif

Aйде разотивайте се. zubev_pif, чувствай се напълно свободен да пишеш в друг форум в който има по-големи разбирачи от нас.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.