Британски пехотинци използваха реактивния костюм на Gravity Industries, за да се качат на кораб

5
1240

Британският изобретател Ричард Браунинг стои зад компанията Gravity Industries. Сега той взима произведения от нея реактивен костюм и го качи до нови висини.

Това стана по време на учение с Кралските морски пехотинци на Великобритания

Това, което отделя неговия костюм от всички останали управляваеми и портативни раници за летене е, че се използват допълнителни струи, които са прикачени на ръцете. Това значи, че този, който носи костюма може да завива просто чрез местене на крайниците си.

Самата раница е захваната към него с метални рамки.

Към момента максималното време за летене на последния прототип е около 10 минути. Захранването е от шести микрогазови турбини. Когато комерсиалната версия види бял свят, можем да очакваме, че ще се търгува на цена от около 250 хиляди долара.

Доста е, но и възможностите ѝ са сериозни. С раницата човек може да стигне на височини до 610 метра, и то към момента – с прототип. Препоръките към настоящия момент е потребителите да не се издигат на височина повече от 4 метра, по разбираеми причини.

Към днешна дата, продуктът е пробван от над един милиард души по целия свят и е стигнал до заглавията в най-големите световни медии. Gravity Industries се намира във Великобритания. Влиянието ѝ става все по-голямо, като Ричард Браунинг разказва, че са изнесени над 100 речи на различни събития в 30 страни. Това включва и 5 прояви в TED Talks.

Видеото на пехотинците с раницата може да видите в началото на страницата


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари