Британски изобретатели създадоха иновационна технология за управление клапаните на двигателите с вътрешно горене, благодарение на която не се налага използването на традиционния разпределителен вал.

Новата технология дава голяма икономия на гориво и намалява изхвърляните вредни емисии с 20%. Информацията е на The Engineer.

Неголямата британска компания Camcon Auto създаде нова технология за управление на клапаните на двигателите с вътрешно горене. Компанията е работила 6 години за да премахне една от последните аналогови системи в автомобила – разпределителния вал.

Безпрецедентното ниво на контрол може да вдъхне нов живот на двигателите с вътрешно горене“ – каза ръководителят на компанията Марк Гостик. „Към днешен ден горенето в ДВГ частично се контролира от компютъра – например, горивото и искрата. Но подаването на въздух е един от най-важните процеси и досега се управляваше по аналогов път„.

Новата технология е особено подходяща за хибридните автомобили. С новата технология ДВГ е значително по-малък и освобождава много място.

Тестовете на системата с двулитров 4-цилиндров двигател Ingenium на Jaguar Land Rover показаха 7,5% икономия на гориво и 20% намаление на вредните емисии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари