Във Windows 10 Redstone 3 ще има функция за интелигентно управление мощността на процесора

3
1275

Microsoft обяви, че новата функция за икономия на електрическа енергия в операционната система Windows 10 ще увеличи продължителността на автономната работа на портативните устройства с 11%. Но за използването на тази функционалност е необходим съвременен лаптоп.

За първи новата функция за забавяне работата на приложенията във фонов режим се появи в билд 15002. Тогава тя бе достъпна само за няколко участника в програмата за предварително тестване. Сега тя също е ограничена само сред инсайдерите, но във версия 16176 е вече по-широко разпространена.

За да може тази функция да работи е необходима поддръжката на технологията Intel Speed Shift, която се появи в края на 2015 година в процесорите от шесто поколение Intel Core SkyLake. Засега лаптопите с процесори на AMD не могат да работят с тази функция, но се очаква това да се промени. Microsoft добави, че през следващите няколко месеца ще бъде добавена поддръжката на тази функция и за други процесори.

Тази функция за икономия на енергията напомня на режима Game Mode, появил се във Windows 10 Creators Update. Стартираните в ОС процеси се анализират и се разпознават фоновите процеси. Иконката на новата функция се намира в таскбара и при нейното натискане се появява плъзгач, който дава възможност за плавна настройка между максимално бързодействие и минимална консумация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари