Ето откъде можем да следим динамиката на разпространението на коронавируса

9
7887

Новият смъртоносен коронавирус вече се разпространява в целия своят и най-вече в Китай. За по-добра информираност бе създаден специален уеб сайт, който дава възможност на всички желаещи да видят къде се разпространява заразата и да са в течение на случващото се. Изследователският център CSSE създаде софтуерен инструмент, който използва данните и статистиките, събирани от Световната здравна организация, както и от центровете за борба с болестта, намиращи се на територията на САЩ, Китай и Европа.

Уеб панелът нагледно показва всички потвърдени случаи на заболяването, броя оздравели пациенти и броя на смъртните случаи. Според последни данни, китайският коронавирус, появил се в град Ухан, е станал причина за смъртта на 56 души, като заразените са над 2000. Данните се променят динамично на всеки няколко минути. Вече има потвърдени случаи на заразяване в Европа и САЩ. Медиците подчертават, че симптомите на заразяването приличат на симптомите на пневмонията.

Преди няколко часа уеб страницата показваше 1979 потвърдени случая в Китай, 7 в Тайланд, 5 в Хонконг, 4 в Австралия, по три във Франция, Малайзия, Сингапур и Южна Корея, по 2 в Япония, Макао, САЩ и Виетнам и един случай на заразяване с коронавируса в Непал. Виждаме, че географията на разпространението на тази зараза вече излезе далеч извън територията на Китай и с всеки изминал ден се разширява. Според показаните графики, въпреки наложените карантини, броят на заболелите се увеличава експоненциално.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз съм
Аз съм

Ето къде можете да видите…. КЪДЕ?????:X

asdsa
asdsa

показва е линк

Доктор Радев
Доктор Радев

Пийте ракия и греян вино, и няма да се притеснявате.

faskdas
faskdas

Ти се бъзикаш, д-ре, но алкохол и високи температури от 57 градуса убиват вируса, така че не си далеч от истината, твоята съпруга ще излезе права накрая.

безпристрастен
безпристрастен

Да се шегувате, че е „гушнал букета“, е проява на глупост.

rrmrm
rrmrm

Много е „реално“ времето на обновяването. Преди малко гледах, информацията е от преди повече от 24 часа:
Last Update: Jan 27, 2020 8:30 pm EST.
Сигурно и тези, дето я обновяват, ги е хванал вируса…

безпристрастен
безпристрастен

Продължавате да се шегувате със смъртта, което е проява на глупост.

Das Kapital
Das Kapital

Безпристрастен, прав сте! Това са ОЛИГОФРЕНИ!

Concerned
Concerned

Кво става, знаете ли, дали са живи още?