fbpx
-0.2 C
София

Ето откъде можем да следим динамиката на разпространението на коронавируса

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Новият смъртоносен коронавирус вече се разпространява в целия своят и най-вече в Китай. За по-добра информираност бе създаден специален уеб сайт, който дава възможност на всички желаещи да видят къде се разпространява заразата и да са в течение на случващото се. Изследователският център CSSE създаде софтуерен инструмент, който използва данните и статистиките, събирани от Световната здравна организация, както и от центровете за борба с болестта, намиращи се на територията на САЩ, Китай и Европа.

Уеб панелът нагледно показва всички потвърдени случаи на заболяването, броя оздравели пациенти и броя на смъртните случаи. Според последни данни, китайският коронавирус, появил се в град Ухан, е станал причина за смъртта на 56 души, като заразените са над 2000. Данните се променят динамично на всеки няколко минути. Вече има потвърдени случаи на заразяване в Европа и САЩ. Медиците подчертават, че симптомите на заразяването приличат на симптомите на пневмонията.

Преди няколко часа уеб страницата показваше 1979 потвърдени случая в Китай, 7 в Тайланд, 5 в Хонконг, 4 в Австралия, по три във Франция, Малайзия, Сингапур и Южна Корея, по 2 в Япония, Макао, САЩ и Виетнам и един случай на заразяване с коронавируса в Непал. Виждаме, че географията на разпространението на тази зараза вече излезе далеч извън територията на Китай и с всеки изминал ден се разширява. Според показаните графики, въпреки наложените карантини, броят на заболелите се увеличава експоненциално.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини