Ако карате с висока скорост своя лъскав Ford GT, последното нещо, което ще искате да видите, е как от двигателя му излизат пламъци. Оказва се, че и Ford не иска да ги види, особено след като по-рано тази година имаше точно такъв случай в Германия. Поради това, американският автомобилен гигант ще пусне софтуерен ъпдейт, който да предотврати повече такива аварии.

Компанията ще изтегли около 200 проблемни автомобила модели 2007-18. Инцидентът при тях е предизвикан от теч на хидравлична течност поради високо налягане в ауспуха.

Бързоногият Ford GT ще бъде поправен софтуерно, тъй като става въпрос за механичен проблем, а не дефект, който да се активира при висока скорост или сблъсък на пътя.

Засега е докладван само един случай на пожар в движение, когато 52-годишен собственик на Ford GT го изживява край Мюнхен. Имайки предвид обаче, че една бройка от този модел, който има дори Gorilla Glass покритие на предното стъкло, струва цели 450 000 долара, вероятно е добре, че компанията не иска да рискува и ще оправи проблема рано, а не късно.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Morgan
Morgan

„Инцидeнтът пpи тяx e пpeдизвиĸaн oт тeч нa xидpaвличнa тeчнocт пopaди виcoĸo нaлягaнe в aycпyxa.

Бъpзoнoгият Fоrd GТ щe бъдe пoпpaвeн coфтyepнo, тъй ĸaтo cтaвa въпpoc зa мexaничeн пpoблeм, a нe дeфeĸт, ĸoйтo дa ce aĸтивиpa пpи виcoĸa cĸopocт или cблъcъĸ нa пътя.“

Тези изречения будят повече въпроси от отговорите в статията.

james
james

„Софтуерен ъпдейт. Механичен проблем, а не дефект“ ЛАТ ДА ФАК[email protected][email protected]?

Mustang
Mustang

Маркетинговият отдел в действие!

Бивш автомоньор
Бивш автомоньор

Ей, тези не се научиха.. Още от моделите от 90-те годиини най-слаба им беше ел. инсталацията (на всички модели). Запазиха си го като специфична черта. И като навлязат електромобилите.. Какво ще мъдрят от Форд – не знам.

Надблюдател
Надблюдател

Значи тече хидравлично масло от аспуха, който го прави заради високото налягане там и ще се запуши с софтуерен патч 😉 Явно не само компютърна грамотност им липсва но и елементарни познания по физика, по механика, и познания какво излиза от ауспуха – и само на старите коли в България излиза от ауспуха масло ама то е моторно/двигателно заради износените бутала и цилиндри което е една от причините да не минава TUV в другите западни страни, а в България да си вземе поредните 20 кинта онзи на техническия преглед. Майко колко зле е таз статия която е преписана и са… Виж още »