BMW или Tesla? Кой ще се справи по-добре при катастрофа? (Видео)

3
2438

Автомобилите преминават през най-различни проверки, за да се гарантира, че превозното средство е безопасно. Един от най-важните тестове за оценка безопасността на автомобила, чрез който най-точно се определя безопасността на автомобила е краш-тестът, с който се прави проверка, какво ще се случи при евентуална катастрофа.

В това видео BMW i3 и Tesla Model S са подложени на множество тестове чрез опасни удари, класацията в които е направена според това, доколко са пострадали от катастрофата човешките манекени, поставени на седалката на водача и на пътниците. Според клипа, и двата модела на Tesla и BMW не отговарят изцяло на високите критерии за безопасност. Автомобилът Tesla S изглежда причинява по-голяма вреда на тялото, понеже предпазният колан не задържа достатъчно манекена и той се удря доста силно във въздушната възглавница. BMW i3 от друга страна, е добър при този тест, но се проваля при другите изпитания.

При тестовете за катастрофи и удароустойчивост не винаги се използват реални автомобили. Много производители използват компютърни симулации на катастрофи, при които автомобилът е разделен на малки секции, които дават възможност за точно симулиране на катастрофите и на ударите при катастрофите. Всъщност, виртуалните тестове понякога са по-точни в сравнение с реалните. Те са значително по-евтини и могат да се повторят многократно.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анон
Анон

Marauder-а ще издържи, дори и при експлозия.

иван от горния етаж
иван от горния етаж

срещу мараудера нищо не може да издържи (освен нокиа )

fasxe
fasxe

Честно казано не ме интересува, просто исках да видя как некви коли се разбиват… Даже имаше и slow motion.