Kali Linux получи таен режим, който я маскира като Windows 10

2
1521

Linux дистрибуцията Kali Linux, която е изключително популярна сред хакерите и тестерите на информационната безопасност, в своята най-нова версия 2019.4 получи новия режим undercover mode. Той променя външния вид на Kali Linux и дистрибуцията започва изключително много да прилича на Windows 10.

По този начин се създава впечатление, че потребителят работи с обикновена Windows. Разработчиците заявиха, че undercover mode е предназначен за работа на публични места, където разкриването на хакерската дейност не е желано.

За стартирането на undercover mode е необходимо да се намери съответната точка в менюто или в терминала да се въведе командата kali-undercover. След нейното изпълнение терминалът може да бъде затворен. За излизането от този режим, същата команда трябва да се въведе отново.

Освен това, във версия 2019.4 е добавена възможността за преход от десктоп средата Gnome към Xfce. И още, сега Kali-Docs се базира на Markdown и неговите модули са разположени в публичното хранилище Git. По време на инсталирането може да се избере използването на файловата система BTRFS, за която сега протичат финалните тестове. Тази опция се добавя ръчно, но в следващата версия на Kali Linux тя ще бъде включена директно в инсталатора.

В Kali Linux е възможно и да се работи с PowerShell, като неговото инсталиране става чрез стандартното sudo apt install powershell.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

а BSD може ли да показва? не! аре бегай да се набираш на киборда. тоя фейк може да заблуди само некви тотални лаици, но не и професионални джамджии. къф е смисълъ тогава?

ха-ха-ха
ха-ха-ха

СмисълЪ Йе, че най-после пингвинаджиите разбраха как трябва да изглежда и да се държи една графична среда. И напредват с опитите си да я направят, вместо да добавт една от друга по-безполезни и неудобни глупости в KDE, Gnome и Xfce. Ама понеже ги е срам да си признаят, че няма по-добър интерфейс от този на Windows, измислят за оправдание разни небивалици, че всъщност това било някакъв режим за заблуда на потребителите…