Жюстин Томс: Българското уеб пространство има нужда от конкурс като “Сайт на годината”

3
292

Ако имате уебсайт, смятате, че той е направен добре и желаете да бъде забелязан от повече хора, а може би да спечели награда – настоящото интервю може би ще ви е интересно. Разговаряме с Жюстин Томс, онлайн предприемач, преподавател и писател за организирания от нея конкурс Сайт на годината, чието второ издание вече събира кандидатури и на който Kaldata.com е медиен партньор.

Наблюдаваме силен интерес към тазгодишното издание на “Сайт на годината”. Бихте ли разказали на читателите ни за конкурса?

Конкурсът “Сайт на годината” е насочен към собствениците и създателите на сайтове и цели да открои най-качествените уеб проекти в България. Чрез него искаме да покажем добрите примери в различни области и да промотираме работата на талантливи български дизайнери и програмисти.

През последните години интернет браншът у нас се развива изключително динамично, има много качествени проекти, използват се най-новите технологии. Създадохме конкурса, защото сме убедени в нуждата от своеобразна трибуна за изява на талантливите дизайнери, разработчици, както и на уеб предприемачите у нас. Радващо е, че конкурсът вече се превръща и в платформа за срещи на общността, общуване и споделяне на добри примери.

Кое е новото тази година?

Новост тази година е категорията за иновативни проекти в области като виртуална реалност, изкуствен интелект, отворени данни и други нови технологии. Установихме, че у нас има много такива разработки и затова решихме да обособим отделна категория. Друга промяна е възможността да се включат чуждоезикови проекти, създадени от българи.

 Какви проекти могат да участват в състезанието?

Отговор: На практика всякакви. Категориите са общо 11 –  за сайтове (фирмен, личен, медиен и т.н.),  мобилни приложения, блогове, електронни магазини и др. Всеки желаещ може да ги разгледа на адрес https://bgweb.bg/s/categories/ .

Какъв е крайният срок за участие?

Конкурсът е отворен за регистрации до 10 октомври, включително. След това започва сериозната работа по оценяване на проектите от нашето жури.

Можете ли да разкажете повече за членовете на журито?

В него са включени общо 30 специалисти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг от цялата страна. Сред тях личат имената на някои от най-изявените български уеб дизайнери, разработчици и онлайн предприемачи.

Кога ще станат ясни победителите в тазгодишния конкурс?

Церемонията по награждаването ще се състои през ноември, а конкретната дата ще стане ясна своевременно на сайта на конкурса bgweb.bg. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари