Рекламодателите заплашиха да изоставят Facebook и Марк Зукърбърг

4
1427

Рекламодателите заплашиха да прекратят съвестната работа с Facebook, ако съоснователят на социалната мрежа Марк Зукърбърг не изясни ситуацията със събирането на личните данни на потребителите. Информацията е на британския Daily Mail.

Три хиляди големи рекламни компании възнамеряват да спрат да работят с Facebook. А финансовите организации, които досега се интересуваха от акциите на компанията, планират да обявят бойкот на социалната мрежа.

Според тази информация, незабавен отговор от IT гиганта иска и рекламната организация ISBA, обединяваща британските работодатели, представящи потребителски стоки. Предполага се, че хиляди други фирми, включително гигантите Unilever и Procter&Gamble, ще се откажат от Facebook, ако се докаже вината на социалната мрежа в незаконното събиране на лична потребителска информация.

Скандалът относно изтичането на потребителските лични данни от Facebook, пряко свързан с британската компания Cambridge Analytica, избухна миналата седмица. Информацията за потребителите е била събирана с помощта на приложението за съставяне на психологически портрети thisisyourdigitallife.

Марк Зукърбърг се извини за изтичането и обеща, че компанията ще вземе мерки, това вече да не се повтори.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Are be
Are be
3 години

е каквото повикало такова се обадило… Ма рекламодателите – га ядоха кифтета не риваха нали?

Ники
Ники
3 години

На рекламодателите не им стиска да изостават facebook!!!!

pix3l
pix3l
3 години

Аз не мога да разбера, къде е новината в това, че някой се възползва от лични данни във фейсбук… нали хората сами си дават данните, попълват всевъзможни тестове, участват в какви ли не групи и т.н. Защо им е толкова чудно, че някой е използвал тази информация?

Ивайло
Ивайло
3 години

Скандал, изтичане на данни?!?
А когато цялата работа, че е малоумните потребители на фейсбук просто са искали да видят как ще изглеждат на 60 години или коя кола им подхожда най-много…