Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против диетите?

Featured Replies

Здравейте ето и една темичка от мен какво ще кажете за диетата - гладуване?Това ли е най-комерсиалния начин за отслабване?Лично за мен това е много погрешен метод да се почувстваш по добре, по слаб или т.н.( пък и незнам аз някак си не ги харесвам диетите обичам да не се лишавам и да си хапвам, може би нямам воля ...незнам)Моного е грешно да гладуваш напълно за да свалиш килограми може би трябва да се комбинира умерено хранене повече плодове, много течности и такa... Но сам да се подложиш на глад само на цигари и кафете е мноого погрешен подход...но това си е мое мнение, пък и май хората напоследък доста се образоваха относно здравословни храни , спорт и т.н хаиде вие сте :wors:

• Отговори 83
  • Прегледи 17,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз лично съм против .....обичам да си похапвам повечко сладичко,но тъй като играя футбол и тренера ми е назначил една малка диетка :wors:Публикувано изображение

В днешно време хората излишно се тъпчат и то с боклуци, със сигорност не трябва да се ядат; колбаси, каима, дунери и гнусни сандвичи, силно пикантни неща, буркани с напълно опасни лютеници и подобни, както и съмнителмото месо което пробутват мърляви търговци в смърдящи дюкяни. От няколко години съм станал почти вегатарианец. А ако е въпрос за диета, мазно и сладко трябва да се ограничава човек със сигорност, а по възможност и отхвърлят.

В днешно време хората излишно се тъпчат и то с боклуци, със сигорност не трябва да се ядат; колбаси, каима, дунери и гнусни сандвичи, силно пикантни неща, буркани с напълно опасни лютеници и подобни, както и съмнителмото месо което пробутват мърляви търговци в смърдящи дюкяни. От няколко години съм станал почти вегатарианец. А ако е въпрос за диета, мазно и сладко трябва да се ограничава човек със сигорност, а по възможност и отхвърлят.

Бързаш ли за някъде? Пък и какво лошо има в тва да ядеш месо? :eek Аз не съм против диетите, стига да са... хм.. абе "наложителни" и адекватни, против съм хората да плюскат като невидели след това, трябва си да се захранват и т.н., иначе диетите не са лошо нещо стига да са добре премислени. :wors:
  • Автор

Mай много зле си настроен към хранителната промишленост в България (и не само) и начина ни на хранене, но реално погледнато това не е проблем само при храненето, боклуци има навсякъде не само храна въздух, вода и т.н ако трябва да се лишаваме от всичкооо... :yanim: по принцип целият ни живот не е никак здравословен. Това си е мое мнение разбира се...

И аз много обичам да ям "мисо" Публикувано изображение Пък и не мисля ,че от "мисото" са "диблей" ай ,че почнах и аз като кака ви СТОЙКА!!! :clap

Аз от доста време ям леки храни. Месо вече от 4 години не ям, иначе си хапвам яйца и млечни продукти. Ям повече зеленчуци и плодове. Чувствам се превъзходно и според лични наблюдения мога доста повече време да спортувам. Общо взето обаче и зеленчуците и плодовете не се знае с какви препарати ги пръскат и торят...ама все пак човек трябва да яде няма как.

И аз много обичам да ям "мисо"  Публикувано изображение Пък и не мисля ,че от "мисото" са "диблей" ай ,че почнах и аз като кака ви СТОЙКА!!! :clap

И Аз, И Аз! :yanim:

Иначе съм на бирена диета :wors: - нонстоп бира, и т'ва- онова около бирата.

А най- вредното нещо е солта! Полезната дневна доза се съдържа в 1 филия хляб. :wors:

• Автор

За солта си прав p_floydсолта е много вредна за зрението, а относно месото и аз си хапваммм, тази диета с бирата звучи интересно тя обаче май е за добиване на авторитет сред мъжете :wors: (в смислъл - бирено коремче):yanim:

Хехехе.....хора да си призная Публикувано изображение с един приятел се хванахме на бас по 50лв кой ще погълне повечко сол аз разбира се спечелих оня не издържа кат му текнаха очите Публикувано изображение щях да изкрейзам от смях!!

И ето ,че нищо ми няма на очите(недай си боже) така ,че сигурно при мен е изключение или тва твърдение изобщо не е вярно!!! Публикувано изображение

За солта си прав p_floydсолта е много вредна за зрението, а относно месото и аз си хапваммм, тази диета с бирата звучи интересно тя обаче май е за добиване на авторитет сред мъжете :wors: (в смислъл - бирено коремче):yanim:

Че е вредна за зрението- вредна е. Спор няма.

Обаче е и основен фактор за затлъстяването. Публикувано изображение

А без месо и бира (вино) човешко ли е да се яде? :wors:

Не верваите на тия истории за солта, това са болестни състояния които не се причиняват от самата сол, а дори и да я ядете в повече организма лесно я изхвърля, стига да е вред разбирасе.

Не верваите на тия истории за солта, това са болестни състояния които не се причиняват от самата сол, а дори и да я ядете в повече организма лесно я изхвърля, стига да е вред разбирасе.

Напълно съм съгласен с теб ша знайш!!! Публикувано изображение

Абсолютно против, и на всички приятелки и познати дето са пазили диета са им казвал че не е това начина за отслабване...Калориите трябва да се горят, а не да не се приемат изобщо... пък ако толкова е проблем изгарянето им, ще помогнем... :yanim:

Аз в последните години научих доста за диетите, защото майка ми спря да пуши, понадебеля и реши да пази диети. Някъде по-нагоре пишеше, че хората в последно време доста са се пообразовали относно диетите - аз много се съмнявам (и това, което виждам по-горе горе долу го потвърждава). Причината е проста - има много книги за диети, в които твърденията си противоречат НАПЪЛНО. Например в разделното хранене идеята е да не се ядат едновременно неща, които за разграждането си в стомаха изискват едновременно алкална и киселинна среда, защоно те се неутрализират, храната не се разгражда и загнива (брех тогава моя стомах трябва да е станал на блато, щото аз не се лишавам от нищо). Според "Зоната" трябва да се яде една количество от всичко... Очевидно в ПОНЕ едната от двете книги се пишат ГЛУПОСТИ. Повечето диети помагат само докато се спазват и после отново се надебелява. До голяма степен въпросът е до метаболизма на човека. Съгласен съм с ДаркЛайт, че калориите трябва да се горят...Иначе всякакви вегетарианства, лишавания и т.н са смешни, защото природата е направила човека ДА ЯДЕ месо и ДА ЯДЕ сол. Много ме съмнява солта да е толкова вредна. Ако си помислите малко, ще видите, че тя е прост елемент, който много лесно може да се радтвори и следователно изхвърли, когато не е нужна...

• Автор

Аз в последните години научих доста за диетите, защото майка ми спря да пуши, понадебеля и реши да пази диети. Някъде по-нагоре пишеше, че хората в последно време доста са се пообразовали относно диетите - аз много се съмнявам (и това, което виждам по-горе горе долу го потвърждава). Причината е проста - има много книги за диети, в които твърденията си противоречат НАПЪЛНО. Например в разделното хранене идеята е да не се ядат едновременно неща, които за разграждането си в стомаха изискват едновременно алкална и киселинна среда, защоно те се неутрализират, храната не се разгражда и загнива (брех тогава моя стомах трябва да е станал на блато, щото аз не се лишавам от нищо). Според "Зоната" трябва да се яде една количество от всичко... Очевидно в ПОНЕ едната от двете книги се пишат ГЛУПОСТИ. Повечето диети помагат само докато се спазват и после отново се надебелява. До голяма степен въпросът е до метаболизма на човека. Съгласен съм с ДаркЛайт, че калориите трябва да се горят... Иначе всякакви вегетарианства, лишавания и т.н са смешни, защото природата е направила човека ДА ЯДЕ месо и ДА ЯДЕ сол. Много ме съмнява солта да е толкова вредна. Ако си помислите малко, ще видите, че тя е прост елемент, който много лесно може да се радтвори и следователно изхвърли, когато не е нужна...

Съгласна съм с теб :yanim: Аз казах че са се образовали отноносно диетите в смисъл че не се гладува обсолютно, а хората гледат да се ограничават в смисъл да заместват някои хранителни добавки с други и така, но не бих казала че са напълно образовани в никакъв случай, иначе за принципа - да човек е създаден за да яде сол, "мисо" и т.н да не се лишава, аз си хапвам когато не ми се яде месо не ям, например днес ще ям само посни неща просто, защото не ми се яде, но да се ограничавам мноого ми е трудно... е ако имам здравословен или др. проблем ще положа повече усилия разбира се :wors:

Стикси - евала братче :yanim::wors::wors:

Аз иначе не съм за диетите, а за здравословното хранене. Най-вече да не се прекалява с нищо и да не се преяжда. А относно диетите - най-вече ние (мъжете) сме виновни за това, жените ни да не искат да отслабнат (в някои дръжави е обратното де). Трябва да се внимава с яденето, но не и да се ограничава, даже понякога до маниакални размери.

Поддържам напълно ДаркЛайт - хапвайте си добре и търсете с кого да изгорите калориите Публикувано изображение

:clap Еми аз мисля, че всичко се каза вече. :clap Само мога да добавя (темата е направена от жена все пак), че жената може да пази каквито си иска диети,

но ако по едно време реши да ги спре :eek ,тогава положението става още по-лошо от преди започването им... Така че жени - помислете си !!!

Публикувано изображение

• Автор

Еми направо ме разби отвсякъде с този ти отговор PIt..... не искам да прозвуча грубо, но явно според теб жените изглеждат "отчайващо"(без диети) ,мисля че всяка жена прочела това твое мнение ще се почувства много неприятно Публикувано изображение Дори и да изглежда добре, за какво по-точно трябва да помислим? не само жените пазят диети ... мъжете също са маияци на тема да изглеждам добре (по възможност напомпан) и консумират какви ли не добавки и храни :blink:и след тях също има много поражения ...

Диетата е начин не само да отслабнеш а да разтовариш организма си,

е аз не съм привърженичка на диети но повечето жени го правят за това(е има и маниачки разбира се):wors:

Е дано не съм обидила някои в това си мнение но написах всичко което мислех в момента!Чаоо от мен за днес

Лично аз отслабването съм си го превърнала във фикс идеяи когато започна някой хранителен режим, който дава резултат,тогава се мотивирам да продължа. Ако няма резултат ... става както преди.Но никой не може да бъде обвиняван или наричан глупак, защото се подлагана диети. Тя диетата може и да е за наддаване на тегло.Все пак всеки от нас знае как ще се чувства най-добреи се стреми да достигне това състояние. Друг е въпроса с какви средства! :blink:

... Тя диетата може и да е за наддаване на тегло.

...

Никога не е късно човек да научи нещо :blink:

Относно диетите и солта- във фитнес залите всеки (почти) може да ви светне до колко е препоръчителна Публикувано изображение Просто попитайте какво минимално човек трябва да направи, за да не трупа СЛАНИНИ- ядене с мин. сол и мин. мазнини. А чистото месо е дори препоръчително (особено пилешкото)

Разбира се Аз си казвам мнение, а кой к'во иска да яде. Аз лично, тъй като съм на пенсионна възраст вече не спортувам и гледам поне много солено да не ям.

В Африка милиони хора преживяват с паничка ориз и чаша мляко и здрвословното им състояние е по добро от европеиското. Ако не броим; Спина, маларията, ухапванията от змии, крокодили и др.Относно това; " защото природата е направила човека ДА ЯДЕ месо"не е точно така, в раиската градина Адам и Ева със сигорност не са яли месо, човек не е сътворен за да яде месо, макар че Библията го поставя като част от Божия закон, НО след премахването на рая.

Пиенето на бира е много полезно.  Публикувано изображение Колкото повече, толкова повече!

:beer:

ДА! :beer: :cheers

:blink::wors::wors:

В Африка милиони хора преживяват с паничка ориз и чаша мляко и здрвословното им състояние е по добро от европеиското. Ако не броим; Спина, маларията, ухапванията от змии, крокодили и др. Относно това; " защото природата е направила човека ДА ЯДЕ месо" не е точно така, в раиската градина Адам и Ева със сигорност не са яли месо, човек не е сътворен за да яде месо, макар че Библията го поставя като част от Божия закон, НО след премахването на рая.

Аз не вярвам в Бог и Библията за мен е смешно четиво за тези, които ги мързи да мислят, но ако ти разбираше малко от биология, щеше да знаеш за какво са кучешките зъби - за разкъсване на месо. Всеки хищнищ ги има, за разлика от тревопасните.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.