Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави DVD от .avi

Featured Replies

Като за начало трябва да решим проблема със субтитрите.Специални благодарности на @lordjohn затова че ми направи разяснение преди време.Тях ги редактираме с програмата Subtitle Workshop която е лека,безплатна и има локализация на български.Как става номера със субтитрите?Стартираме програмата:

7733_652.JPG

Избираме "файл"/"зареди субтитри",посочваме файла със субтитри(ако са два и повече операцията се прави за всеки поотделно) и го отваряме:

7736_982.JPG

Преди да ги запишем трябва да оправим енкодването им защото ще излязат на маймуница,поставяме на cirillic:

7741_063.JPG

След това натискаме "файл"/"запиши като" и избираме като SubRip със двоен клик на мишката:

7738_320.JPG

Важно: след като повторите операцията със всички файлове със субтитри изтрийте старите такива в папката със филма.Разни sub,txt трябва да се махнат от папката за да не заблуждават конвертиращата програма.Със субтитрите толкова,сега ще се заемем с конвертиращата програма:

VSO ConvertXtoDVD Ви позволява да преобразуватв и след това да запишете Ваши видео файлове,които да бъдат съвместими с избрания DVD излъчвател.ConvertXtoDVD поддържа множество файлове, XVid, MPEG 1/2/4, VOB, MOV, а сега и WMV 3, формат HD и др.

VSO%20ConvertXToDVD%202.0.1.101.gif

Програмата е платена и се продава за 34.99 ? от VSO_logo.gif

Сайта на компанията която прави още няколко чудесни продукта

Програмата която вече сме инсталирали изглежда така и трябва да направим някои настройки по нея:

7744_604.JPG

Натискаме "Settings"/"general",тук ще изберем изходящата директория за вече готовото ДВД:

7746_799.JPG

Сега избираме TV Format,трябва да е PAL:

7754_030.JPG

Стигаме до subtitles,тук трябва да изберем като default language,избираме bulgarian(bg) и след това можем да регулираме font по желание.При мен съм го направил на Tahoma bold със размер 24,субтитрите изглеждат доста четливи и разбрани на телевизор с диагонал 53см на какъвто гледам аз.Все пак font оставям на вашия личен избор:

7774_537.JPG

Сега натискаме encoding и избираме DVD-5(4400mb) за да се побере на повечето носители които се продават на пазара,а именно 4.7 гигабайта:

7779_863.JPG

След това отиваме на burn където по default е зададено след завършването на конвертирането ако има празен диск в дисковото устройство да почне да записва без ваша намеса,тоест програмата има и записващ софтуер.Аз съм го пробвал и мога да кажа че се справя обаче предпочитам да го правя с Неро.Ако искате махнете отметката на "Burn result to DVD" за да не ви пита всеки път:

7783_290.JPG

С това завършваме с настройките,има и още няколко неща на програмата ама аз лично не съм ги пробвал и няма да ги споменавам.Затваряме програмата и след това я отваряме пак.Натискаме големия бутон Build DVD:

7784_513.JPG

Избираме САМО видео файла(или видео файловете ако са повече) и даваме "отвори" или "open".Програмата почва да конвертира:

7788_803.JPG

С това нашата работа приключва,настройките на програмата се правят еднократно така че в бъдеще ще можете с няколко клика на мишката да се справите.В менюто на програмата има десетина скина за претенциозните.Времето за конвертиране зависи от вида и големината на входящия файл както и от вашия компютър.Зависи и от това дали ползвате компютъра по време на конвертирането за други неща.При мен на Семпрон 2600+ 64byt и 512 рам конвертирането на филм от 1.36гб ако не тормозя компютъра трае около час.Пожелавам ви приятно гледане.

Автор: Калоян Драгозов(dragozow)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Chapeau, dragozow!!! ;)

Eдинствен въпрос: има ли free аналог на VSO ConvertXtoDVD :eek:

Поздравление за статията ти добре си се справил, браво. ;)

Добро Упътване

е има някои кусури ама тях за по напредналите

VSO ConvertXtoDVD има един дефект, разваля качеството на изображението

поради почти фиксирани битреит.

Тоест ако записа е лош, после за нищо няма да става

Подобни на употреба софтуери

WinAVI Video Converter

Avi2Dvd

Super DVD Creator

DVDx

Nero Vision Express

по профеионални

TMPG Encoder Studio (100% от най-доброто не поддържа субтитри sad.gif )

PINNACLE STUDIO

Ulead DVD Workshop (прави проблен с субтитрите ако се гледа на PC)

професионални

продуктите на Sonic Scenarist и REEL

Sony Vegas (много хора не харесват тази програма но е с доста опции)

DVD-lab PRO е по добър вариант, но тои иска подготвено MPEG2 видео

поддържа MP2 и AC3 звук на няколко езика, меню разбира се и субтитри на няколко езика

относно субтитрите има няколко финни елемента като типът шрифт (Arial,Tahoma, Microsoft Sand Serif)

или някои професионален (платен) Tiresias PCfont

както и размера (пример ако имате кабелна ТВ погледнете субтитрите на bTV и RealityTV или стар чернобял филм по Канал1 или сръбски жълти и дребни субтитри) надявам се не искате субтитрите на вашето DVD да изглеждата така

ako някои желае да научи повече http://www.doom9.org

• Автор

@saentist,незнам за качеството защото аз конвертирам само DvdRip и нагоре(Waf,HDTV..).Kачеството е като в AVI файла,тоест перфектно в моя случай.Принципно не си заслужава човек да прави DVD от някое Telecine или Cam.

Тва "да направим ДВД от АВИ" ми звучи като "да направим от гом*о салам"

:)

DVD Santa 4.0 - Retail на мен ми върши идеална работа biggrin.gif

Избирам видео фаил , ако субтитрите са в същата дир пита дали да ги вгради ... след това няколко часа конверт :) и после пита дали да го пече на CD :P

Качеството ... каквото е в а Avi-то горе долу

На мене пък понякога кат запиша ДВДто с тази програма ми се бавят субовете.Единственото различно което правя е , че обръщам субовете във *.srt със VobSub. Сега ги правя ДВДтата по друга схема и се оказва доста по добре от ConvertXtoDVD поне според мене та и по бърз...

• Автор

При мен досега не са се разминавали субтитрите,конвертирал съм към 150 двд-та.Много е важно субтитрите да са точно от релийза,друга причина не се сещам.Аз пък имам проблем с WinAvi,след конвертирането като почне да записва на харда стига донякъде и забива.

Аз знам, че за да стават с WinAvi ти трябва K-lite Mega pack 1.53...Поне така видях в един урок.Аз точно със WinAvi ги записвам във момента и нямам проблеми, за сега.dragozow искъм само ако може да те попитам на тези шотове коя версия на програмата си дал??

neck правиш грешката на начинаещия

когато се прави обработка на видео има едно основно правило "минимален брой кодеци"

всеки пакет пречи по един или друг начин както на качеството така и на времето за обработка.

В Windows Media Encoder това е най-осезаемо, поради причината (по скоро бъга),

че при всяко зареждане на файл или въвеждане на корекции се проверват всичките Direct Show филтри което отнема време.

А и повечето програми нямат контрол върху Graph връзките на филтрите.

Редактирано от saentist (преглед на промените)

neck правиш грешката на начинаещия

когато се прави обработка на видео има едно основно правило "минимален брой кодеци"

всеки пакет пречи по един или друг начин както на качеството така и на времето за обработка.

В Windows Media Encoder това е най-осезаемо, поради причината (по скоро бъга),

че при всяко зареждане на файл или въвеждане на корекции се проверват всичките Direct Show филтри което отнема време.

А и повечето програми нямат контрол върху Graph връзките на филтрите.

Това не го знаех.А и си прав начинаещ съм sad.gif .Ами тогава с какъв пак кодеци да използвам.Ако може като гледам си доста навътре може ли да ми препоръчаш най-удобния начин за запис на ДВД.BTW аз съм чувал че като прави самото обръщане ПСто работи на 100 и било задължително Торрентклиенти и разни излишни програми да бъдат изключени...

neck като за начало си намираш някой от гореспоменатите програми

Subtitle Workshop за конвертиране в .SSA (Sub Station Alpha)

VirtualDUB (mod, ac3, MPEG2) филтри: Subtitler - Sub Station Alpha v2.x/4.x (ако искаш залепени към картината субтитри за начинаещи отличен вариант)

коректор за переспектива, яркост, контраст, цвят ffdshow поддържа някои от тях другите са вградени.

Пуска се кадров сървър "Start frame server" след нагласването на филтрите и фаила се отваря с TMPGEnc Plus от пакета

TMPG Encoder Studio (правене на видео потока може и аудиото (препоръчвам АС3 160-240))

DVD-lab PRO може и от TMPGEnc DVD Author за довършване менюта и фонове

или само Ulead DVD Workshop има лесен помощник

имаите на предвид че понякога са нужни около 15-20 гигабаита празно NTFS пространство

и един съвет към всички начинаещи

преди да си съсипете нервите и шпиндел с дискове за откриването на вярната формула тествайте

а как да направите това с презаписваем диск DVD+RW и домашно DVD някои треилър със субтитри

и като се научите :) поне прочитаите субритрите и поправяите правописните грешки които се набиват на очи :hush::) като запетика в началото на втория ред :wors:

относно 100% ползване на компа гаси се интернет кабела всичко ненужо (ненужно е всичко което не се ползва в процеса на правене на видеообработката) и антивирусната защита задължително тя отнема в работен процес около 20%

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор
Аз знам, че за да стават с WinAvi ти трябва K-lite Mega pack 1.53...Поне така видях в един урок.Аз точно със WinAvi ги записвам във момента и нямам проблеми, за сега.dragozow искъм само ако може да те попитам на тези шотове коя версия на програмата си дал??

Ползвам k-lite codec pack,предпоследната финална версия което е достатъчно за това.WinAvi според мен не се разбира с моя хард диск защото забиването се получава накрая при самото записване,пробвах и на свежо копие на Уиндоус и пак същото.Шотовете са от последната версия на VSO ConvertXtoDVD,а на Workshop са от версия 2.51 която също е последната.VSO ConvertXtoDVD ползвам някъде от половин година.

• 2 седмици по-късно...

За мен най-добрия вариант за направа на DVD от AVI е този

• Автор
За мен най-добрия вариант за направа на DVD от AVI е този

Пробвал съм го и него.Той е по-професионален,забележи че се инсталират 5 програми.С моя вариант при вече инсталирани програмите се прави с 4-5 клика на мишката.Загуба на качеството няма(поне видима),аз съм конвертирал вече повече от 150 филма и работи безотказно.Обикновено първия файл ми е поне DvdRip,по-ниски качества не гледам.Колкото по-хубав е първия файл толкова е по-добър крайния резултат.Лошото е че програмата не конвертира висококачествените .мkv файлове,по-точно тя ги конвертира ама крайния резултат е смачкан образ.Надявам се в следващи версии това да е оправено.Преди да стигна до извода че това е програмата съм пробвал десетки други,даже и до ден днешен пробвам всяка подобна която се появи.

Пробвал съм го и него.Той е по-професионален,забележи че се инсталират 5 програми.С моя вариант при вече инсталирани програмите се прави с 4-5 клика на мишката.Загуба на качеството няма(поне видима),аз съм конвертирал вече повече от 150 филма и работи безотказно.Обикновено първия файл ми е поне DvdRip,по-ниски качества не гледам.Колкото по-хубав е първия файл толкова е по-добър крайния резултат.Лошото е че програмата не конвертира висококачествените .мkv файлове,по-точно тя ги конвертира ама крайния резултат е смачкан образ.Надявам се в следващи версии това да е оправено.Преди да стигна до извода че това е програмата съм пробвал десетки други,даже и до ден днешен пробвам всяка подобна която се появи.

Вярно е,че с твоя вариант е по-лесно и по-малко програми ползваш и е точно за по начинаещи(не че с това което предложих е много сложно) но нямаш възможност да си правиш менюта такива каквито искаш ти,просто програмата ти предлага някакви варианти и това е,а аз искам и звук 5.1 който не е истински но като пуснеш диска на домашно кино ти свирят всички тонколонки.Пък и аз филми на DVD не правя,само концерти и други такива музикални материали.

Аз лично за направа на DVD използвам WinAVIVideoConvertor.

• 1 месец по-късно...

Исках да сложа Бг и Агнлийски субтритри и установих, че не се получава или поне аз не успявам. Първо не намирам english при енкодването на субтитрите и второ не се сесам вторите субтитри къде трябва да бъдат и ако са в същата папка, като филма, с какво име трябва да са (защото не може да са със същото) и има ли значение изобщо името на файла (на субтитрите)?

• Автор

Името на субтитрите трябва да е същото като на видеофайла,само че с разширение srt.Затова според мен неможе да има два файла за субтитри,можеш да си правиш експерименти де.Колкото до езика на субтитрите трябва да си му подал английски такива и:

10731077107910801084107rp8.th.png

А какъв е случая с HDTV-тата? Справя ли се програмата? Нямам предвид ХДРип...

Защото ХДТВ-то е с по-добро качество от ДВД-то и тука има смисъл,т.е. не е като да е от "гом*о - салам"...

И защо са необходими тези "еквилибристики" с н-ти си програми, когато с WinAVI става бързо, лесно и с качество чудесно? cool.gif .

И защо са необходими тези "еквилибристики" с н-ти си програми, когато с WinAVI става бързо, лесно и с качество чудесно? cool.gif .

Aми направи една тема с картинки за Winavi и ще пускаме там "еквилибристики". Пък ако не ти харесва погледни горе вдясно има едно хиксче,нали? Като сложиш стрелката на него - светка,значи може да се натиска. Е натисни го.

Aми направи една тема с картинки за Winavi и ще пускаме там "еквилибристики". Пък ако не ти харесва погледни горе вдясно има едно хиксче,нали? Като сложиш стрелката на него - светка,значи може да се натиска. Е натисни го.

Имах в предвид, че за начинаещи е много по лесно, да направят с WinAVI дадено DVD от AVI! Иначе похвално за положеният труд на колегата dragozow :yanim: .

П.П. А що се отнася за бутончето със знака "Х" - не мислиш ли, че ако съм искал е нямало да го натисна? ;)

• Автор
А какъв е случая с HDTV-тата? Справя ли се програмата? Нямам предвид ХДРип...

Защото ХДТВ-то е с по-добро качество от ДВД-то и тука има смисъл,т.е. не е като да е от "гом*о - салам"...

Конвертирал съм такова,става.В предишни версии имаше проблем с mkv файловете ама от няколко версии е оправен,лично пробвах наскоро.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.