Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Gigabyte Hd 6570 1gb DDR3

Featured Replies

Здравейте, купих си нова видеокарта Gigabyte Hd 6570 1gb DDR3, поставих я в кутията пуснах компютъра (направих всичко по реда си) и монитора ми остана черен, а в магазина ми казаха, че ако захранването ми е слабо и не може да издържи монитора ми ще светне в синьо. От къде може да е проблема ? Дъното ми е asus p5gc-mx ..Публикувано изображение
  • Автор

Ами захранването ми до колкото знам е 350мгхз, но в сервиза казаха че ако евентуало е слабо ще се появи син екран 2гб рам и intel pentium dual cpu e2180 2x2ghz

Ето и снимката със захранването http://prikachi.com/...36/4798736o.jpg

Ех верно си е доста слабичко това захранване.За да бъдеш напълно сигурен, че е от него, ако можеш вземи от приятел едно добро захранване и тествай с него.Според мен трябва да си купиш ново!

Според спецификациите на картата, тя ползва 50 W, но ако знаехме и останалите компоненти щяхме да сме сигурни, че е от захранването. Все пак при 120 W на 12V линия, едва ли е достатъчно за каквото и да било...

• Автор

asus p5gc-mx motherboard 2gb ram 800mhz kingston intel pentium dual cpi e2180 2x2ghz asus p5gc-mx motherboard 2gb ram 800mhz kingston intel pentium dual cpi e2180 2x2ghz asus p5gc-mx motherboard 2gb ram 800mhz kingston intel pentium dual cpi e2180 2x2ghz

+12-те волта не са достатъчни. Това захранване може поддържа конфигурация с Е2180 + вградено видео + HDD + DVD и то на ръба на възможностите си.

Абсурд е тази карта да не може да тръгне с това захранване. Аз с такова захранване съм подкарвал много по лакома двуядрена карта http://www.gigabyte....spx?pid=1241#sp , която си беше с отделен конектор за захранване. Плюс това си имах 2 харда. записвачка, 3-4 вентилатора, 4 плочки от по 512 МБ РАМ. Процесорите тогава бяха по-лакоми от сегашните Атлона ми по спецификации лапаше 90Вата, а този го дават 65. Мисля че се е получила някаква несъвместимост с дъното и видеокартата. Когато се купува видеокарта не е лошо да може да се пробва веднага защото се получават от време на време такива несъвместимости. Последно ми се получи на един Zotac 9600 който тръгва на едни дъна пък на моето неще. Не показва никакъв сигнал-все едно не си закачил монитора. Ако имаш възможност пробвай картата на друг компютър за да видиш поне дали е наред. Тогава може да се наложи да смениш дъното. Другият вариант е да се опиташ да вземеш друга карта от същият магазин след като им обясниш какъв е проблема.

Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

Абсурд е тази карта да не може да тръгне с това захранване.

При условие, че линията +12V е само 10A или 120W, захранването не е подходящо, тъй като процесорът харчи 65W, видеото 44-50W, а като прибавиш и още поне 20W за останалите консуматори, то разходът може да претовари захранването и, примерно, изходното напрежение да излезе извън регулация.

Ето нещо, което съм писал по този въпрос в една друга тема:

Най-важната стойност за мощността на едно захранване е мощността на линията +12V, тъй като основно тя захранва компютъра и по нейната стойност може да се прецени дали захранването е подходящо за дадена конфигурация. След като се пресметне максималният разход на системата от +12-те волта, е добре получената стойност да не превишава 80-85% от мощността на линията +12V, тъй като при по-висока стойност има опасност да се наруши стабилизацията на изходното напрежение, което захранването подава. Едно наистина качествено захранване и при 95% натоварване може да работи стабилно, но в останалите случаи не е лошо човек да се застрахова.

Аз не казвам че захранването е чудесно, но масовите захранвания, които вървят с готовите конфигурации са такива и е факт че са подкарвали и по-мощни компоненти. Колко време са карали и дали не увреждат компоненти-това си е отделна работа. Иначе съм съгласен че е хубаво захранването да е марково и поне 450 Вата. Аз лично карах поне 4-5 години с такова захранване и с по-лакома конфигурация.

Аз не казвам че захранването е чудесно, но масовите захранвания, които вървят с готовите конфигурации са такива и е факт че са подкарвали и по-мощни компоненти.

Значи тук има една тънкост, че оптимално една система харчи около 70-80% от максималния си разход при едно относително сериозно натоварване, но въпреки това, тази стойност има амплитуди в зависимост от работата на системата. Точно това нещо се използва много некоректно от някои фирми, които сглобяват компютри, като разчитат, че конфигурацията няма да понася сериозни натоварвания. Но лошото е, че в електротехниката не се гледа оптималния режим на работата, а максималният товар, който една система може да изразходва, защото при това положение може да дефектира. Повечето повреди заради захранването се получават от това, че самото захранване не може да поддържа мощността, която е нужна на конфигурацията, и напрежението и/или пулсациите му излизат извън регулация. Още по-лошо е, когато се претовари и "пробие" - тогава може да изгърми всичко след себе си. Така че е противопоказно едно захранване да има по-малка мощност от максималната, която системата може да консумира. Още повече, постоянно натоварване над 85-90% от мощността на захранването са си рискови по принцип - изключение правят само качествените захранвания.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.