С анонсите на xCloud на Microsoft и на Stadia от страна на Google надеждите, че ерата на облачния стрийминг на игри е близо, се възобновиха. Макар и в миналото да имаме няколко плахи опита за това, то намесата на компании от този ранг говори, че нещата са сериозни. Дали ще се получат, предстои да разберем.

Не само потребителите, но и самата гейм индустрията е въодушевена от идеята за „Netflix за игри“. Пример за това е и наскоро изказано мнение от страна на Дейвид Кейдж, един от създателите и директор на Quantic Dream (Heavy Rain, Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls).

Макар и да предполага, че може да има проблеми в началото с реализирането на идеята, то Кейдж е убеден, че това ще донесе голяма промяна, както за геймърите, така и за разработчиците – давайки достъп до най-модерната технология на първите и възможност за по-ефективно управление на ресурсите на вторите.

„Облачният гейминг ще е следващата революция в света на видеоигрите и се надявам да имаме конкуренция тук“, споделя Кейдж за DualShockers. „Игрите ще изглеждат зашеметяващо, независимо от екрана, на който играете, а разработчиците ще трябва да се фокусират само над една платформа, което означава, че парите им ще отиват за качество вместо за съвместимост“.

Що се отнася до Stadia и Google, Кейдж заявява, че компанията трябва да запомни, че с тази нова услуга съдържанието ще е повече от всякога важното.

„Google Stadia представлява интересен опит за навлизане в тази изцяло нова ниша. Те определено разполагат с ресурсите и технологията, за да го осъществят, но подобно и на конкурентите им, на тях ще им се наложи да убедят разработчиците и издателите да направят платформата им уникална. Съдържанието е цар: платформата с най-голямо ексклузивно съдържание ще победи“, убеден е Кейдж.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за