Гейм студиото Mojang получи доста необичайна молба. Reddit потребителят 1jl помоли създателите на Minecraft да променят начина на хранене на папагалите в тяхната знаменита кубична игра. Тази на пръв път незначителна промяна в игровата механика може да запази живота на огромен брой домашни папагали от целия свят, които могат да умрат от твърде мъчителна смърт.

Причината за тази молба е, че в Minecraft геймърите хранят папагалите с шоколадови бисквитки, за да ги накарат да направят нещо. В своя пост в Reddit, обезпокоеният геймър и собственик на домашен папагал обяснява, че обикновените папагали не могат да се хранят с шоколад и птицата умира, ако изяде дори съвсем мъничко парченце. „Милиони деца играят Minecraft, а домашните папагали и шоколадът са много разпространени и това води до сериозен проблем„. Този пост в Reddit бързо събра около 37 000 харесвания.

Студиото отговори на този пост със съобщение, в което обяви, че начинът на хранене на папагалите в играта ще бъде променен с излизането на пач номер 1.12. „Ако Minecraft оказва някакво влияние на децата, искаме то да бъде единствено позитивно“ – каза креативният директор на Minecraft Дженс Бергенщайн в писмо до VICE. Той добави, че идеята за хранене на папагалите с бисквитки е дошла от песента „Polly“ на групата Nirvana.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Мислене
Мислене
4 години

Туко що прочетох, че песента на Нирвана, всъщност се говори за изнасилване, изпозлвайки алегории или там както се казват. Доста странно от авторите на Майнкрафт да кажат нещо подобно. Скрито сексуално насилие?