Гейм студиото Mojang получи доста необичайна молба. Reddit потребителят 1jl помоли създателите на Minecraft да променят начина на хранене на папагалите в тяхната знаменита кубична игра. Тази на пръв път незначителна промяна в игровата механика може да запази живота на огромен брой домашни папагали от целия свят, които могат да умрат от твърде мъчителна смърт.

Причината за тази молба е, че в Minecraft геймърите хранят папагалите с шоколадови бисквитки, за да ги накарат да направят нещо. В своя пост в Reddit, обезпокоеният геймър и собственик на домашен папагал обяснява, че обикновените папагали не могат да се хранят с шоколад и птицата умира, ако изяде дори съвсем мъничко парченце. „Милиони деца играят Minecraft, а домашните папагали и шоколадът са много разпространени и това води до сериозен проблем„. Този пост в Reddit бързо събра около 37 000 харесвания.

Студиото отговори на този пост със съобщение, в което обяви, че начинът на хранене на папагалите в играта ще бъде променен с излизането на пач номер 1.12. „Ако Minecraft оказва някакво влияние на децата, искаме то да бъде единствено позитивно“ – каза креативният директор на Minecraft Дженс Бергенщайн в писмо до VICE. Той добави, че идеята за хранене на папагалите с бисквитки е дошла от песента „Polly“ на групата Nirvana.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари