Remedy Entertainment, финландското студио зад Max Paine, Alan Wake и Control, разкриха своя следващ проект. Той носи кодовото име Condor и ще бъде издаван от 505 Games. Не става дума обаче за изцяло ново заглавие, а онлайн игра от света на Control – PvE кооператив за четирима човека. Видеоиграта се подготвя за платформите на настоящото конзолно поколение и PC, като се разработва с помощта на Northlight, енджина в основата на Control. За съжаление, подробности относно историята и героите в Condor не се разкриват.

„Развълнувани сме да продължим и разширим допълнително сътрудничеството си с Remedy. С над два милиона продадени копия и приходи, надвишаващи 70 милиона евро, Control се явява изключително успешна игра“, споделят в специално съобщение за пресата изпълнителните директори на Digital Bros Group, собственици на 505 Games, Рами и Рафи Галанте. „В качеството си на мултиплейърна игра, Condor притежава потенциала да ангажира гейм общността в дългосрочен план, допринасяйки допълнително за приходите от продукта на 505 Games по-дълго от традиционните видеоигри“. Посочва се, че бюджетът за разработка на Condor е €25 000 000.

В отделна публикация от вчера, Remedy разкриват също така, че отново с 505, те работят по нещо по-голямо, отново от света на Control. Не се дава повече информация за това, като единствено бива споделено изображение, свързано с този нов проект, което може да видите по-горе.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари