fbpx
0 C
София

Metz започна продажбите на фотосветкавицата mecablitz 44 AF-1 digital за фотоапарати от серията Samsung NX

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Един от признаците за успех на нова серия фотоапарати е появата на съвместими принадлежности и аксесоари, произведени от трети страни.

Германската компания Metz обяви, че започва продажбите на новата фотосветкавица mecablitz 44 AF-1 digital, анонсирана още през 2010 година. Тя е предназначена за използване в безогледалните фотоапарати Samsung NX.

Фотосветкавицата mecablitz 44 AF-1 digital се характеризира с висока мощност, лесно управление, възможност за завъртане на главата, която при завъртане на 90 градуса се завърта и образа на дисплея. Досега този модел фотосветкавици бе достъпен за фотоапаратите Canon, Nikon, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax и Sony.

Водещото число за фотоапаратите Samsung NX е 44 (при 105 mm ISO 100). С едно зареждане на включените в комплекта акумулаторни AA батерии с капацитет от 2100 mAh могат да бъдат направени до 270 фотографии. Задръжката между две светвания възлиза на 0,1 – 3 s, в зависимост от състоянието на батерията и мощността на импулса.

Интересна особеност на mecablitz 44 AF-1 digital е наличието на USB порт, чрез който се извършва обновяване на програмното осигуряване.

Точната цена засега производителят не съобщава, но за фотоапаратите Canon, Nikon, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax и Sony тя възлиза на около $200 и очакванията са, че и за Samsung NX ще бъде същата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини