emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    152225

Кулинарни уроци. Картофи с бекон на фурна с хрупкава кашкавалена коричка.

emmi

4284 прегледа

Принципно, винаги купувам по един килограм боб и го сварявам целия. Преди да сменя, водата половината го прибирам във фризера и следващия път готвенето на боб ми отнема точно половин час. Само запържвам лука и морковите, слагам боба /даже направо от фризера/ и доливам водичка. Този път купих един килограм боб от пазара. Продадоха ми го направо пакетиран в найлонова торбичка. Сварих го целия, отделих половината, сготвих другата половина. Е, няма изядане! Странна работа?! Като го вземам от магазина - на два пъти и приключваме с боба. Този път направо се омаяхме да ядем боб и тенджерата все пълна!

Писна ми.

Затова вчера купих едно парче бекон и реших да импровизирам. Любимото ми занимание.

В пристъп на лакомия предната седмица си купих един чувал картофи. Ще кажеш, че ще свършат тези картофи и повече няма да има картофи чак до пролетта. Както и да е. Картофите трябва да се изядат.

Затова си избрах десет картофа с еднаква правилна форма, обелих ги и им направих "разрези" както режем наденичките преди да ги метнем на тигана. И бекончето нарязах на тънко. След което подредих бекона между "страниците" на картофите.

В тавичката капнах малко олио, малко водичка, наредих картофите, завих тавичката с метално фолио хубавичко да се задушат и метнах тавичката във фурната за половин час на 200 градуса. Не знам защо сложих таймера на половин час но се оказа достатъчно.

След половин час махнах фолиото, поръсих картофите с настърган кашкавал, цопнах три-четири-пет лъжички заквасена сметана в сосчето за разкош и върнах тавата във фурната да се запече кашкавала.

Искам да ви кажа че се получи адски вкусно.

P1120214_1.jpg

имаме още две чинии боб за доизядане............................


8 души харесват това


5 Коментара


Изключително лесно и много ефектно. въпреки, че точно ефектността не беше оценена от домашните ми Динозаври хахахахаха

Но пък ми беше забранено от тук до края на света да правя картофите по друг начин хаххаха

1 човек харесва това

Сподели този коментар


Линк към коментара

Този десния картоф (мое дясно), ми прилича малко на хищна риба, с муцуна и т.н.

Ние пък, в момента сме толкова много народ в нас, че една тенджера боб я изяждаме на едно сядане.

Освен новото попълнение - Божана - тук, в София, дойдоха нашите, за да ми помагат в отглеждането. През уикенда идва и една моя племенница студентка, за да не стои сама в общежитието, та като седнем на масата, ела та гледай. Този боб добре ще ни дойде.

А картофите няма и да ги усетим :))

Ти как си?

Сподели този коментар


Линк към коментара

олеееееееее!!! Ами бабата и свекървата? Нали и те бяха с вас или вие с тях. Все тая хихихихих

Затри се и ти като петтях пари. Божана сигурно вече е станала мома за женене :)))))

Ние лятото сме така. Като пристигнат сестра ми и като се базираме на Божичен цялата тълпа - ела да видиш. В големия казан се готви и не остава хахахахахах

Много ми беше домъчняло за теб :)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Права си. Тайфата е голяма. Баба Здравчи я чакаме да пристигне всеки момент, та зимата да се сгушим всички на топло под малката стряха. Божана вече научи първите си 7 букви, скоро смятаме да я запишем на курсове по програмиране на Java.

Този твой Божичен все ми се струва много интересно място. Някой ден може и да стигна до там :)) Само не знам как ще те търся като не ти знам името със сигурност.

Снощи ми биха инжекция в лаътя, че пак го закъсах с разни нерви, та сега ми е трудно писането. Като се оправя, може и да драсна някой ред, да ви разкажа как я карам :))

Пиши ми на лични фейсбука си.


1 човек харесва това

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход