Премини към съдържанието
  • публикации
    17
  • коментари
    0
  • прегледи
    31667

Контесата Демон!

Lestath

1368 прегледа

Откъси от дневниците на доктор Джордж.В.Лезуърт!!!

Контесата Демон!!!

(Маргарет Елземонт Еленор)

994887_orig.jpg

Разказват,че времето е като часовниковият механизъм!

Там,където спре,дори и за малко,то винаги остaва трайни,но твърде дълбоки рани,които в човешкото съзнание са,като онази,толкова мрачна и твърде дълбока безна,която е много по-страшна и от самият огнен ад,който ако човек в действителност,все някога го е виждал със собствените си очи този,толкова окървавен безумен ад или пък го е изпитвал върху себе си,приживе,като нормален простосмъртен християнин .

То може би тогава ще разбере,че има неща,който са изцяло зависими не от човека или вярата му в Бог,ами от онези толкова дълбоки,тайнствени и мрачни зли сили,който никой от нас по никакъв начин не може да си ги обясни,нито да ги възпре.

Подвластни на мистериите от собствените си видения и страхове,ние сме безсилни пред волята на самото зло!

Всичко,което тогава си спомням се случи през ранната пролет на 1669 година.

Спомням си и за онази толкова ексцентрична,очарователна и твърде красива контеса,каквато в действителност беше Маргарет Елземонт Еленор.

Тя беше от много години вдовица на починалият,но твърде млад за възрастта си граф Шаренбург,който произхождаше от древно,немско благородническо потекло.

И до ден днешен се носят всякакви най-различни,древни истории с недоказани факти от най-разнообразни митове и легенди до съвсем реални истински случаи с напълно реално,автентично съдържание за "контесата-демон" от графство Съсекс.

Някъде недалече в околностите,около на южен Съсекс близо до съседното графство Хампшир контеса Еленор е била чест посетител на един доста стар и отдавна изоставен публичен дом за проститутки.

Но там,тя е проявявала цялата си садистично-сексуална разкрепостеност.

Аз бях пристигнал късно вечерта в графството,където се намираше тази толкова остаряла и вече полурушаща се сграда,която беше тип якобински стил.

Отпред имаше една полугола,облечена с мръсни дрехи жена,но незнаех с точност на колко години в действителеност беше.По-скоро ми изглеждаше момиче на средна възраст,което имаше вид на просяк, отколкото на някакъв страшен престъпник.

Веднага предположих,че това беше или собственичката на този рушаща се вече,огромна къща или една от малкото тук жени,който все още са останали за да предоставят на случайни пътници,собствените си сексулани услуги срещу скромно разбира се заплащане.Още с пристигането си бях предварително разбрал,че тук беше станало поредното кърваво престъпление или може би подобно такова.

Но със сигурност в първият момент не можех да предположа,кой беше извършителя на това,толкова дръзко и коварно престъпление!

Едно от,моите,първоначални и вътрешни пречуствия бяха,че вече усещах тук някъде,наоколо,все още витаещият зловещ дух на самата контеса Еленор,за която ми беше,вече съобщено още по пътя за графство Съсекс.

Смея да твърдя,че доста подробно ми беше разказано за тази толкова странна,мистериозна и плашеща особа !

От дълги години насам и се носеше най-мрачната слава не само в самото графство,но и в най-близката околия и област,откакто се беше прославила, най-вече с нейното второ и много по-зловещо,но твърде страховито име,което повечето хора избягваха да го споменават само при мисълта,че тя не беше,просто най-обикновено човешко същество,ами онази тайнствена,напълно непозната,но възкръснала,сякаш от дълбините на ада,като самото и единствено по родът си кошмарно олицетворене,носещо в себеси образът на един напълно реален,но твърде зловещ,жив демоничен символ.

Тя беше за повечето местни хора в тази част на графството,съвсем реално и напълно истинско олицетворение на това зло,което сега се беше завърнало в светът на живите,много по-силно,много по-зловещо и много по-страшно.

Създание,което повече от всичко друго най-много обожаваше да причинява на тези толкова обикновени,земни,човешки същества единствено и само болка,като най-желаното,но вечно изкушаващо я удоволствие,което и носеше един твърде непрестанен чудовищно съвършен оргазъм.

Но тази тъмна и непозната за обикновеният човек,страст от желания и безумни копнежи в нея беше,като чуство на безкрайно,черна-мемориална скръб.

Търсеща непрестанно отмъщение към всяко човешко,живо същество,

но потънала,завинаги във вихърът от безкрайно дълбоката безчуствена наслада,като изкусително желание към безмилостна мъст,вечно тласкайки я,като непрестанен ураган към така безкрайната жажда за власт и зловеща слава.

И сякаш,като едно съвсем напълно непознато, върховно съвършено зло,тя сякаш пресъздаваше един,невъобразимо нов,много по-различен,но напълно злокобен,кърваво-мрачен,безмилостно жесток свят!

В нея сега повече от всичко друго живееше,онова обезумяло страстно желание,което я караше да убива,измъчва и изпепелява с цялата си спотаена мрачна,зла прокоба.

И сякаш,неодържима,сред своят кърваво-ураганен гняв,тя обичаше да разрушава и убива,всичко до което контеса Еленор винаги,когато пожелаеше,можеше да се докосне.

Както забелязах още от самото начало със собствените си очи,тя беше тази,която така пъклено и жестоко беше погубла,онези,толкова нежни,красиви и все още неукрепнали,млади човешки тела.

Това беше за мен онзи непреодолим момент,в който не можех да подчиня,нито собственото си тяло,нито моето толкова изнемощяло съзнание потопило се в онези безмилостно,твърде дълбоки страхове,който постепено се надигаха в мен,като безкрайни кошмари,който и до ден днешен са сякаш част от, моите непрестанни сънища нощем.

Но онази,дълбоко в нея опиянена наслада беше завинаги потопена сред дълбоките,студени кървави сенки от човешка кръв,отколкото с нежна,човешка топлота,изпълнена с много обич и любов.

И сякаш,като от най-дълбока дрвеност и до днен днешен,тя от много години се беше прочула, сред местното население,най-вече,като "контесата-демон"!

994940_orig.jpg

Контеса Еленор продължаваше да оставя след себе си поредните зловещи,кървави следи от трупове и кърви,но на млади,напълно невинни момичета с мирис на все още прясна плът и стичащи се в пълно изобилие,реки от кръв.

Сега вече разбирах,че тя е изпитвала,онова толкова силно,безумно,като огнена страст,непрестанно сексулано желание,което никога до последно,през целият си живот не е можела вътрешно в себе си да задоволи.

В стаята,където бях въведен от тази полугола,но онемяла от страх жена забелязах само обезобразените и окървавени голи тела на тези толкова млади на възраст момичета,с който навярно самата контеса е пирувала,като поредното,кърваво-сатанинско гощение !

Телата наброяваха околко педесет или поне толкова ми се струваха от самото начало,но една част от тях се намираха в огромни камени сандъци,където почти се вече бяха разложили.

Всичките тела,бяха с раскъсани крайници,а други оковани в огромни черни вериги увиснали на най-различни места в стаята,където вече се намирах.

Повечето окървавени тела,който бяха увиснали над мен на пръв поглед,сега сякаш ми изглеждаха,като някакви театрални напълно обезобразени куклени играчки,които,бяха така наредени,като след някакъв вече отдавна завършил,но повече от ужасяващо-злокобен театрален спектакъл.

На една част от тях забелязвах,че им липсваха,както крайници,така и очи,уши,ръце,крака,а на други,съвсем ясно се забелязваше,че бяха с брутално разкъсани гърди.

Сега разбирах,че тази толкова,безумно-кошмарна,изпепеляваща страст в контеса Еленор навярно,беше повече от всичко на този свят, по-силна и по-безмилостна,но когато с огромен ужас видях,че сърцата на тези толкова млади и невинни жертви,бяха завинаги изтръгнати,вече бях обхванат от онзи неопреодолим кошмар,който и до днес аз не мога да надживея с времето,което,сякаш осакати част,от моето собствено съзнание,което беше и до сега разкъсано на съвсем малки парченца.

Но всеки път,когато аз се опитвах,отново да ги събера тези разпокъсани и напълно разпиляни там,някъде във времето,малки парченца от този зловещ спомен,оставил твърде трайна следа в,моето собствено съзнание,точно сега повече от всичко аз исках и неумолимо желаех да ги погреба там,някъде надълбоко,вътре в мен...завинаги.

Това за мен беше толкова болезнена и изгаряща болка,която сякаш ме пронизваше,като нагорещено желязо,изгарящо мигновено,моята толкова бледа и суха плът,която сякаш се беше сраснала с тази толкова кошмарна история,която и до днес аз не мога да забравя!

На по близката стена до вратата в стаята забелязах огромен дървен кръст,а на него бяха забити,като метални остриета огромни,дълги,впити,доста надълбоко,черни нокти от,които съвсем ясно си личеше,че все още бяха напоени с прясна кръв и малки парчета,останали по тях от човешка плът.

Но това не бяха нокти на птица или друго,каквото и да е било нормално животинско създание,ами по-скоро на някакво странно и навярно твърде свирепо същество,което никога до сега не бях и срещал?

Може би това бяха ноктите на някакво,твърде ужасяващо,дяволско създание,оставило тук собствените си злокобно-кървави,демонични следи.

И да исках не можех да повярвам,че то съществува или,че беше повече от самото реално зло!

Най-странното в случая беше,че нямаше никакви човешки,кървави следи,нито на двора,нито по самата пътека водеща към тази толкова стара постройка от този,толкова свиреп и обезумял убиец.

994964_orig.jpg

Вътре по самият под,сред огроните тъмни и наситени със студен мрак стаи,следите почти се губеха със снежно бял наситен прах.

Само един от високо намиращите се прозорци в стаята,където се намираха жертвите на това зловещо престъпление беше счупен,а по стената нагоре се забелязваха странните,напоени с обилна кръв необикновени стъпки на това толкова жестоко и демонично създание,което така и не можех,никъде да го забележа?!

След семица,когато вече се бях прибрал обратно в Лондон получих по пощата писмо от лорд Дарвигтън,който си беше направил труда да ме осведоми за този случай,като най-подробно ми беше разказал за самата контеса Еленор и за последните години от нейният живот.

Още,преди много години контеса Еленор е била по най-жесток начин линчувана от селяните в Дармънгреийл и изгорена жива на клада.

От тогава и до днес времето там беше сякаш,напълно и завинаги спряло.То не съществуваше на онова, толкова злокобно и страшно място за никого.

Така и не можех да проумея как беше възможно "контесата-демон",отново да се завръща сред живите,там сред онези напълно прокълнати земи,всяка първа пролет,малко след полунощ,там сред сенките от мрака на ноща.

Беше ли днес напълно възможно,тя да бъде повече от реална и жива,след като отдавна вече беше във вечното царство на мъртвите и грешни души,търсещи непрестанна утеха и прошка за сторените си приживе грехове.

Мнозина от местните селяни в южен Съсекс са ми разказвали,че след,като са я виждали как жива е изгоряла на клада в ужасяващи писаци и безумни стенания,тя пак е идвала при тях,облечена във златисто, кърваво-червени одежди и светещо,като фосфор бледо лице,малко след полунощ,но винаги,когато настъпи първата за годината ранна пролет.

След толкова много години,този демонична зла прокоба не е преставала да дразни и плаши местното население,като винаги си избирала по едно младо,красиво момиче с,което преспивала,а на сутринта,отново си заминавала,но до следващата нощ,когато,отново се завръщала за да си избере поредната жертва.Това винаги се повтаряло,отново и отново,но само през ранната пролет на всяка година в тази част на графство Съсекс.

И до днес мнозина са тези,който вярват в тази толкова страшна,злокобна и безмъртна легенда,че по земите на южен Съсекс шества демоничният,свиреп дух на "контесата-демон" Маргарет Елземонт Еленор.

994969_orig.jpg

Винаги,когато настъпи,първа пролет от началото на годината,тя отново се превъплащавала в тялото на човешко същество,като най-обикновен човек,но с огромни,тъмно червени очи и с много дълги коси,но по-черни и от мракът на ноща,но с алено червени усни и с лице по-бледо и от лунната светлина.

И сякаш,като възкръснала сред самотните,мъртви и прохладни сенки,но само нощем,там където са потънали завинаги,всичките и зловещи тайни,като сред надгробна тишина. Тя отново и днес се е появява,като мрачна зла прокоба в светът на живите малко след полунощ.

Там някъде дълбоко сред тъмния прохладен пролетен мрак,където само мъртвите знаят,че времето е вечно и завинаги спряло и само и единствено,те са изцяло подвластни на "контесата-демон".

/21.03.1669/0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.