• публикации
    264
  • коментари
    1805
  • прегледи
    219287

Пиете ли вино...

shefkata

671 прегледа

Какво знаете за него ?

Какви вино предпочитате и знаете ли с какви храни да ги съчетаете ?! Ето ви нещичко от мен за "напитката на боговете"

РОЗЕ

Виното е с блестяща светлорозова рокля. Притежава ароматен плодов букет с нюанси на червени плодове и праскови.

Идеално като аперитив, както и със салати, бели меса или с различни сирена,

пъстърва на жар, зеленчукови крокети, пица с морски деликатеси и коктейлна храна

Сервира се охладено до 10° - 12°С

lorentzlerosealsacewineje1.jpgВино от Елзас, Франция -Льо Розе Пино Ноар / Реколта: 2005

БЯЛО ВИНО е подходящо за Рибни ястия, бели меса, пица с морски продукти, жълти сирена, коктеилна храна.

МУСКАТ

Белите сухи вина, произведени от Мускат Отонел са ефектни, с доста интензивен аромат с цветист характер, напомнящ виолетки,

значителна плътност и умерена свежест. От този сорт се произвеждат много добри десертни вина.

ШАРДОНЕ

От него се получават изключително качествени бели вина с интензивен аромат най-често доминиран от нюанси на тропически

плодове /пъпеш, ананас/, смокиня, цитрусови акценти. Вината от сорта Шардоне се развиват много добре в контакт с дъбова

дървесина и формират, богат комплексен аромат.

ТРАМИНЕР

От сорт Траминер се получават сухи бели силно ароматични вина с хармоничен свеж вкус с добре балансирана свежест.

Елегантен, дълъг и запомнящ се вкус с аромати на роза и тропически плод.

СОВИНЬОН БЛАН

Бяло сухо вино от сорта Совиньон Блан с приятен сламено-жълт цвят. Ароматът е експозия от ухания, типични за сорта -

зелена праскова и цариградско грозде, с нюанси на грейпфрут и пикантни нотки на люляк

winelifestylesettingzk5.jpg

ЧЕРВЕНО ВИНО е подходящо с печени на скара или грил червени меса, сирена и десерти.

То чудесно ще придружи също мексикански или испански месни ястия богати на подправки.

КАБЕРНЕ

Пълно и свежо, с комбинация от череша, френско грозде и пикантни подправки ...

МЕРЛО

Рубинен цвят с мек оттенък. Сочен горски плод в носа. Долавят се още лек растителен акцен.

Обло, свежо и хармонично, с леко тяло и с препечени тонове, които остават до края на вкуса.

МАВРУД

Вино с превъзходен блясък и интензивен цвят. Добре балансираният дъб хармонично допълва

и обогатява интензивния аромат на горски плодове и подправки.

ГЪМЗА

Гъмза се отличават с жив, макар и не много плътен рубинен цвят; приятен аромат на дребни червени

плодове, доминиран от малина; подчертана, но мека свежест и приятни танини.

2703redwine1jz0.jpg

ШАМПАНСКО

Шампанското вино е пенливо вино, произведено чрез вторична ферментация.

Това е една божествена напитка. Тя се поднася с температура 6-8°С.

Смята се за класическо съчетанието на шампанско с хайвер, дивеч, ягоди, праскови, круши.

Може да се предложи и с морски деликатеси, риба, птици и бяло месо.

champagneflutesms5.gif Наздраве :cheers: И да ви е сладко !

източник




6 Коментара



МАВРУД

Вино с превъзходен блясък и интензивен цвят. Добре балансираният дъб хармонично допълва

и обогатява интензивния аромат на горски плодове и подправки.

Най-често това пия...

Мразя сухите вина.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Обичам виното и всичките му разновидности! От доста време се чудех дали да барна една такава статия в "Куллинар", ама найсе ;)

Обичам да пия Мавруд, Мерло, Розе и Шардоне...мнямиииии - все ми е тая с какво ще замезвам - винце да има ;)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Аз си оийввам винце основно зимуска, и то ето това:

КАБЕРНЕ

Пълно и свежо, с комбинация от череша, френско грозде и пикантни подправки ...

;)

P.S.Веси, кога ще пийнем по едно :P

Сподели този коментар


Линк към коментара
Аз си оийввам винце основно зимуска, и то ето това:

КАБЕРНЕ

Пълно и свежо, с комбинация от череша, френско грозде и пикантни подправки ...

;)

P.S.Веси, кога ще пийнем по едно :P

Какво по-едно бе, слънчо... :o

Аз като дойда у тоз Плеееннн, все Капи портокал смукаш :lol6:

Сподели този коментар


Линк към коментара

За пиене-пием, но можеш да го направиш на тема във "Всичко останало".


Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход