emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    152215

Кулинарни уроци. Чаптер едикойси. Мезе за виното

emmi

310 прегледа

Първата ви работа е да си купите от магазина една голяма кутия със сладолед. В моя случай тази кутия сладолед беше връчена на децата за немедлено унищожение на съдържанието и и след половин час имах една перфектно празна кутия.

Освен това си бях купила сирене, зехтинче, връзка босилек, няколко глави лук и черен пипер на зърна.

photo0804a.jpg

накълцах босилека и нарязах лука на кръгчета

photo0805.jpg

и започнах да редя в кутията. Първо сложих лук, босилек и зърна чер пипер

photo0806.jpg

отгоре плътно подредих тънки филии сирене.

photo0807.jpg

пак ред лук, босилек и чер пипер

photo0808.jpg

и пак филийки сирене

photo0809.jpg

лук, босилек, чер пипер

photo0810.jpg

и кутията се напълни. Залях всичко това със зехтин докато покрие. Но внимавайте да не прелее.

photo0811.jpg

Ето така.

photo0812.jpg

Слагаме капака на кутията. Вземаме маркер. И с големи букви пишем върху кутията :"Не пипай! Това не е сладолед!". И прибираме в хладилника.

Колкото по-дълго се кисне сиренцето - толкова по-вкусно става. А колко ви е търпението да го чакате си е ваш проблем.


3 души харесват това


10 Коментара



Аууу, изглежда божествено... Отивам да режа сиренето (лук и босилек първо да купя, макар последният да го намирам за отвратителен, ще се доверя на твоя вкус и дано да не е толкова силен ароматът му)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Аз пък харесвам босилека, ама зехтин не ползвам. Ама ще опитам де...И на мен добре ми изглежда.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Първо си мислех за някакво скъпо сирене дет го няма у наше село...Питах се дали ще стане с датското, че напоследък само такова купувам...Ще пробвам и ще ви пиша...

Сподели този коментар


Линк към коментара

Босилека придава божествен аромат - изобщо не е силен. После в същата "саламурка" може веднага да цопнете друго сиренце да се покисне.

Минковаааа, ти па не спря да ревеш. И винце ще ти намерим за тебе - споко :D


Сподели този коментар


Линк към коментара
Аз пък харесвам босилека, ама зехтин не ползвам. Ама ще опитам де...И на мен добре ми изглежда.

:o не ползваш зехти??? :speak: ние не оставаме без него, салатите и таратора стават много по-вкусни със зехтин, отколкото с олио ;)

а пък босилек аз не понасям, ужасно много ме дразни, повече от чубрицата дори :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

Идеята е сиренето да поеме аромата на подправките. Вие си ги джуркайте каквито си искате. И дафинов лист може да сложите ако искате ;)

Сподели този коментар


Линк към коментара

След 4 днуи, когато изям тавата с мусака, която ми е приготвила жена ми - ще стана потребител на рецептите от този блог.

Само нещо да не се получи както трябва - лично авторката ще държа отговорна !

1 човек харесва това

Сподели този коментар


Линк към коментара
След 4 днуи, когато изям тавата с мусака, която ми е приготвила жена ми - ще стана потребител на рецептите от този блог.

Само нещо да не се получи както трябва - лично авторката ще държа отговорна !

да ти дам номера на телефона си ако има нещо да провеждам блиц-консултации :P

обаче.................. егати тавата! Четири дни!

Сподели този коментар


Линк към коментара

Искам да ти благодаря за рецептата, перфектна е! :kiss:

П.П. Нищо, че съм подранила с лапането :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход