Премини към съдържанието

emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    153378

Кулинарни уроци. Чаптер едикойси. Мезе за виното

emmi

394 прегледа

Първата ви работа е да си купите от магазина една голяма кутия със сладолед. В моя случай тази кутия сладолед беше връчена на децата за немедлено унищожение на съдържанието и и след половин час имах една перфектно празна кутия.

Освен това си бях купила сирене, зехтинче, връзка босилек, няколко глави лук и черен пипер на зърна.

photo0804a.jpg

накълцах босилека и нарязах лука на кръгчета

photo0805.jpg

и започнах да редя в кутията. Първо сложих лук, босилек и зърна чер пипер

photo0806.jpg

отгоре плътно подредих тънки филии сирене.

photo0807.jpg

пак ред лук, босилек и чер пипер

photo0808.jpg

и пак филийки сирене

photo0809.jpg

лук, босилек, чер пипер

photo0810.jpg

и кутията се напълни. Залях всичко това със зехтин докато покрие. Но внимавайте да не прелее.

photo0811.jpg

Ето така.

photo0812.jpg

Слагаме капака на кутията. Вземаме маркер. И с големи букви пишем върху кутията :"Не пипай! Това не е сладолед!". И прибираме в хладилника.

Колкото по-дълго се кисне сиренцето - толкова по-вкусно става. А колко ви е търпението да го чакате си е ваш проблем.



10 Коментара


Препоръчани коментари


Аууу, изглежда божествено... Отивам да режа сиренето (лук и босилек първо да купя, макар последният да го намирам за отвратителен, ще се доверя на твоя вкус и дано да не е толкова силен ароматът му)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Първо си мислех за някакво скъпо сирене дет го няма у наше село...Питах се дали ще стане с датското, че напоследък само такова купувам...Ще пробвам и ще ви пиша...

Сподели този коментар


Линк към коментара

Босилека придава божествен аромат - изобщо не е силен. После в същата "саламурка" може веднага да цопнете друго сиренце да се покисне.

Минковаааа, ти па не спря да ревеш. И винце ще ти намерим за тебе - споко :D


Сподели този коментар


Линк към коментара
Аз пък харесвам босилека, ама зехтин не ползвам. Ама ще опитам де...И на мен добре ми изглежда.

:o не ползваш зехти??? :speak: ние не оставаме без него, салатите и таратора стават много по-вкусни със зехтин, отколкото с олио ;)

а пък босилек аз не понасям, ужасно много ме дразни, повече от чубрицата дори :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

Идеята е сиренето да поеме аромата на подправките. Вие си ги джуркайте каквито си искате. И дафинов лист може да сложите ако искате ;)

Сподели този коментар


Линк към коментара

След 4 днуи, когато изям тавата с мусака, която ми е приготвила жена ми - ще стана потребител на рецептите от този блог.

Само нещо да не се получи както трябва - лично авторката ще държа отговорна !

  • Харесва ми 1

Сподели този коментар


Линк към коментара
След 4 днуи, когато изям тавата с мусака, която ми е приготвила жена ми - ще стана потребител на рецептите от този блог.

Само нещо да не се получи както трябва - лично авторката ще държа отговорна !

да ти дам номера на телефона си ако има нещо да провеждам блиц-консултации :P

обаче.................. егати тавата! Четири дни!

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.