Премини към съдържанието

emmi - блог

  • публикации
    129
  • коментари
    1845
  • прегледи
    157147

Пет пъти в седмицата


emmi

577 прегледа

 Сподели

I- ва част.

Будене /да не се бърка със ставането/ в шест четирдесет и пет. Пет минути да се освястя кое звъни и защо звъни. Търсене на нещото, което звъни. Важно е да се нацели правилното копче за да спре да звъни. Ставане.

Първо събуждане на младия наследник да става за училище. Отиване в тоалетната. Второ събуждане на младия наследник да става за училище с предупреждение, че ще закъснее.

Извеждане на псето на сутрешна разходка. Мотаене в квартала. Няма никой освен мен, кучето и камиона за боклук. Прибиране вкъщи. Трето събуждане на младия наследник с отнемане на спалните му принадлежности и наритване в банята. Периодично напомняне на диването да побърза.

Седем и половина настаняване в колата заедно с младия наследник за да бъде транспортиран до учебното му заведение.

Седем и четирдесет връщане вкъщи. Закуска. Обличане за работа. Жалък опит за привеждане в приличен вид на обитаемите помещения.

Осем четирдесет и пет тръгване за работа.

II- част.

Две обиколки докато намеря къде да паркирам и преговаряне на популярните думи като „патка”, „смотаняк”, „заплес”, „откачалка” и др.

Девет часа - пристигане в офиса.

Обичайната лудница до седемнадесет часа. Разговори с откачалки по телефона, разговори с други откачалки, дошли директно в офиса, разговори със случайно нормални /много рядко/, обикаляне из града по огледи с други откачалки, данъчни оценки, кадастрални схеми, нотариус, съда, прокуратурата, ядене на нещо си по някое време.

В пет часа /в най-добрия случай/ заключване на офиса.

III - част

Две минути стоене пред офиса за да се сетя къде съм си оставила колата.

Отбиване в СБА за пазаруване на прехрана.

Прибиране вкъщи в осемнадесет часа.

Половин часова разходка с псето. Шляене по улиците и търпеливо изчакване да си свърши "работата". Все още се срещат хора.

Осемнадесет и тридесет прибиране вкъщи с псето. Подреждане на покупките по места. Успоредно се опитвам да разбера от малкото диване как е минал денят му в училище. Отговаря ми се едносрично и по-често нечленоразделно /особено на въпроса "готов ли си с домашните?"/.

Деветнадесет часа отивам да прибера голямото диване от училище.

Деветнадесет и тридесет и пет се връщаме вкъщи. Следва отговор на актуален въпрос "Мамо, какво ще ядем?", отнемащ един час. След час - вечеря. Мама си налива чаша вино защото, както казва и Клаудия Шифър в онайзи реклама, "го заслужава". Диванетата щастливо се наплюскват като успяват и да се дракат помежду си. Масата се прибира и покривката се хвърля за пране.

Двадесет и един часа. Привиква се младия наследник да си разкаже урока по история, география или човека и природата /според програмата/. ако не го разкаже задоволително го разказва докато не го направи. Мама си е наляла втора чаша защото има нужда.

Двадесет и два часа. Изритване на голямото диване от компютъра.Мама и тя е човек.

Двадесет и три часа. Стартиране на процедурата за лягане. Оправяне на легла, миене на зъби, търсене на пижами и т.п.

Двадесет и три часа и тридесет минути. Всички са по леглата. Псето хърка блажено в краката ми, котката е зад гърба ми, децата са завити. Заспивам мигновено.

И така пет пъти в седмицата...........

 Сподели

12 Коментара


Препоръчани коментари

Разочароваш ме! Е как без да се върнеш поне веднъж, за да провериш дали си изключила ютията, кафе машината, дали си заключила офиса... :biggrin:

Ти си добра майка, не си като някои други да навиваш часовника да звъни посред нощ, защото не е успяло диването да си напише домашното по английски. :blink:

Само една лека препоръка - гледай в повтаряемостта да наместиш (или не премълчаваш) някъде и онзи готин съсед... докато си разхождате кучетата. :biggrin: Пък после се съмнявам, че ще заспиваш мигновено A49.gif

Линк към коментара

Разочароваш ме! Е как без да се върнеш поне веднъж, за да провериш дали си изключила ютията, кафе машината, дали си заключила офиса... :biggrin:

Ти си добра майка, не си като някои други да навиваш часовника да звъни посред нощ, защото не е успяло диването да си напише домашното по английски. :blink:

Само една лека препоръка - гледай в повтаряемостта да наместиш (или не премълчаваш) някъде и онзи готин съсед... докато си разхождате кучетата. :biggrin: Пък после се съмнявам, че ще заспиваш мигновено A49.gif

Отговора е проЗт: много рядко гладя, нямам кафе-машина /предпочитам да пия кафе от джезве/ и имам професионално изкривяване на тема ключове, ключалки, врати и др. затварящи се и заключващи се средства.

Слава богу с домашните по инглиш нямаме проблем. Гадовете дори си дърпат филмчетата без субтитри и майка им трябва да ги гледа по два пъти, че да ги разбере какво си говорят.

Аз сега си мисля за коледния подарък дето ми го поръча шефката :cool:

Линк към коментара

:yanim::yanim::yanim:

Както е казал народът: малки деца, малки грижи

ти знаеш за какво говоря :ph34r:

Мишле, ако изпия три чаши ще ми трябва някой мен да ме слага да спя хахахахах

Линк към коментара

Хм и аз си мисля за подаръка ти, дето го е поръчала шефката :biggrin:

Това иде да рече, че ще имаш един свобаден час повече. Сутрин половин и вечери половин. Сиреч, доката Родриго разхожда Лазар :baby:

Линк към коментара

Ставане - 7.00

Пристигане на работа - около 8 -8.10

Тръгване от работа - 16.30 най-късно

Взимане на детето от училище - 17.00

Сипване на водка с кола - 17.20

Задължително гледане на сериала - 17.30- 19.00

Вечеря - зависи от това кой колко е гладен :)

Приспиване на детето - 21.00

Заспиване - 22.30

Е, не е ли пенсионерско разсписанието ми? :)

Най-интересното е гледането на сериала, като по време на рекламите си решавам майсторското судоко и си решавам кръстословицата.

Линк към коментара

не си предвидила време за стоене на пейката пред къщата

Разрешила съм на баба Здравчи (да е жива и здрава), да стои заради мен и да клюкарства пред къщата. :)

Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...