• публикации
    115
  • коментари
    1109
  • прегледи
    7349

Кулинарни драми 3

dindi

134 прегледа

Някога казвала ли съм, че на човек като мен трябва да му забранят да влиза в кухнята?

Казвала съм го разбира се. За мен трябва да има един голям знак стопstop.gif

Мразя кухнята. За какво ми е да готвя? По магазините продават всичко!Като ти се дояде сладко-купи си шокалад. Като ти се дояде солено-купи си солети и така.

Дълга време аз бях щастлива, изповядваийки тази философия.

Но не, вие трябваше да се появите, със своите изкушаващи рецепти, съблъзнителни снимки и един куп вкусни рецепти. Не мирисяхте, особено Федора. Не се крий виновнице. Аз сериозно ще те съдя! За кулинарен тормоз. Очаквай обаждането на адвокатите ми. А, като приключа с теб, почвам Еми. :hush:

Няма и да пропусна Ивето, чиято рецепта седи в дъното на моя кошмар.

Кекс в три цвята. че на кого му е притрябвал кекс с три цвята, нали всичките цветове отиват на едно място? sad.gif

Както и да е, напоследък се изявявам като кулинарка и реших, че е хубаво сутрин все да има някаква закуска да е щастлив мъжо. Че на коя жена и е притрябвало да ощастливява мъжа си? :tease2: Аман, от предразсъдъци!

Та, забърках кекса де, олях го.

Явно сложих повечко олио, та трите цвята бързичко се превърнаха в 1 мешан. :party4:

В този момент все още бях оптимистично настроена. Е, какво пък където три, там и един.

Сложих го във фурната и зачаках :impatience: и в един момент следната картинка се разпростря пред погледа ми:

imgp2339.th.jpg

Очаквайте обаждането от моите адвокати :phone: и не си мислете, че ще ви се размине. :ass:




63 Коментара





абе изчегърквай го от фурната, нареди го в една чинийка и му ръсни пудра захар отгоре и никой няма да знае /освен нас/ :P

Сподели този коментар


Линк към коментара

:lol6:

Побъркваш ме. Прилича на нещо много уродливо. :)

Но пък изглежда вкусно.

Аз съм същата. Не мога нищо свестно да напрвя в кухнята. Снощи правих едни какаови рошльовци. Станах много хубави и вкусни. Ще ги снимам да се похваля и аз. Ама те са толкова елементарни, че ме срам да ги сложа в графата "нещо свястно" :)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Ей, катастрофо такава :lol6:

Пълниш ми душичката. Тъй като, предния път тестото ти се смееше зловещо сега, знаеш ли кво се е случило ? Кекса се е почувствал самотен във фурната, хукнал да те търси и излязъл от тавата :lol6: Ще ме умориш :kiss:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Мдам, наистина съм абсолютен некъдърник в кухнята. Винаги правя мазаница и все нещо не е както трябва.

Аз май не ви разказах, беше преди около месец, когато в рамките на 3 часа разлях три пъти мазнината от фиртюрника. Тамън изчистя цялата тази гадост и след това го разлея пак. Накрая вече ми се ревеше... :sad:

А, иначе тоз кекс идея си нямам дали ще става за ядене, аз го опитах топъл и се ядеше, интересно как ще е студен, че нещо ми се струва длетавичък...

Сподели този коментар


Линк към коментара
Мдам, наистина съм абсолютен некъдърник в кухнята.

Това не е вярно. И въобще не си го втълпявай.

И аз не мога да правя кексове. Все нещо в пропорциите не ми е наред. Никога не ми се получават. :baby:

Ама пък съм цар на измишльотините в кухнята. :blink:


Сподели този коментар


Линк към коментара

за кекса е най-добре да се ползва кексова форма. Те имат подлия навик да се издуват неконтролируемо/кексовете - не формите/

Но това, което не разбрах е защо накисна тестото в кофата с вода? Ей богу!!!!! Това за пръв път го виждам!!!!!! Тестото може съвсем спокойничко да си втаса някъде на топличко, покрито с чиста кърпа.

Сподели този коментар


Линк към коментара

за кекса е най-добре да се ползва кексова форма. Те имат подлия навик да се издуват неконтролируемо/кексовете - не формите/

Но това, което не разбрах е защо накисна тестото в кофата с вода? Ей богу!!!!! Това за пръв път го виждам!!!!!! Тестото може съвсем спокойничко да си втаса някъде на топличко, покрито с чиста кърпа.

Ми, че това е кексова форма. Свекървата ми я купи :sad:

Ми да втаса, тъй е по рецепта, аз отде да знам. Тва тесто втаса поне в минус 3 градуса, кухнята ми е неотопляема и ужааааааааасно студенааааааа. Има моменти в които навън е по-топло, отколкото в нашата кухня.

А, няма да ви казвам, че докато режа ми посиняват ръцете, наистина е ужасно. :hush:

Па и ти да видиш нещо за първи мът от мене я. :)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Искай подобряване на условията за работа. Шефа какво се прави на две и половина?!?!?

П.П. имате покана за свинско със зеле в топла кухня

Сподели този коментар


Линк към коментара

Я, чакай, докато съм в кулинарната тема, да ви питам тука всички майки. Абе, напоследък Иво много странно ака. Ама ви казвам ла**а като цимент, гъсти и тъмно зеленикави, чак на сиво бият. То по време на коликите ги имаше такива, ама сега от няколко дни са му много странни.

Внимание! Тези снимки съдържат ла**а и не са за всеки :)

http://img682.imageshack.us/img682/8370/imgp2346j.jpg

http://img686.imageshack.us/img686/5260/imgp2340n.jpg -Това със светкавица...

Дали е нормално ааааа?

Сподели този коментар


Линк към коментара

Че ти какъв цвят търсиш по памперса? Стигали сме и до бял цвят...няма страшно...

п.п. Дидка, и аз се оплаквам от кулинарен тормоз!В първия момент помислих, че показваш печено пуешко бутче, на тва ми мяза....

Сподели този коментар


Линк към коментара

Че ти какъв цвят търсиш по памперса? Стигали сме и до бял цвят...няма страшно...

п.п. Дидка, и аз се оплаквам от кулинарен тормоз!В първия момент помислих, че показваш печено пуешко бутче, на тва ми мяза....

Истината е че, човечето бая косми гълта и ме тресе нещо параноята да не му задръстя организамчето.

А, иначе моля, моля това е кекс с три цвята, просто е под прикритие. :hush:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Следващият път ми се обади - този кекс го знам от на майка ми колежките от време оно и смея да твърдя, че съм се специализирала... въобще в кексовете (на мъжа ми му дай кексове да яде само). Никога не пълни формата догоре, а си оставяй резерв поне 1/3, най-добре даже 1/2.

А къпаното тесто трябва да ти кажа, че е първата ми материализация на рецепта :biggrin: като ученичка - само че незнайно защо майка ми ги бе кръстила "чешки възелчета".

И понеже ще ме съдиш, съм се подготвила да посрещна адвоката ти с тези pączki (американските понички пасти да ядат пред полските) :biggrin:

35803627295908933712639998744MJMcEBZ91DpMJYAtw2T.JPG

И ако знаеш какви провали съм имала в кухнята, то и продължавам да имам :biggrin: Ами тъй, де - какъв кулинар си без кьорав провал - никакъв :biggrin:

П.П. В Милано, ако не изядеш една тава каноли, не те познавам :blink:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Я, чакай, докато съм в кулинарната тема, да ви питам тука всички майки. Абе, напоследък Иво много странно ака. Ама ви казвам ла**а като цимент, гъсти и тъмно зеленикави, чак на сиво бият. То по време на коликите ги имаше такива, ама сега от няколко дни са му много странни.

Внимание! Тези снимки съдържат ла**а и не са за всеки :)

http://img682.imageshack.us/img682/8370/imgp2346j.jpg

http://img686.imageshack.us/img686/5260/imgp2340n.jpg -Това със светкавица...

Дали е нормално ааааа?

понеже сме в кулинарната тема и ла**ата са си съвсем логически на място тук да ти кажа: нормално си дрищи детето. Вие почнахте ли да се захранвате с пюренца и сокчета?

Инчееее, аз сега съм набарала една рецепта за руските пончики. Да видим как са. Комшийката ми е рускиня и оня ден докато празнувахме Антоновден, Атанасовден и ЧРД-то на племенницата ми с носталгия си заспомняхме за коржиките, пончиките, плюшките и ватрушките хахахахахах Така че ще ги подкарвам по азбучен ред

Сподели този коментар


Линк към коментара

А поне става ли за ядене?

всичко в което има яйца, захар, нябухвател и брашно и е минало топлинна обработка става за ядене :ph34r:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Я, като сме си дошли на думата някоя от вас да направи един Кулинарен урок за пелмени, с голямо удоволствие бих си хапнала таквоз.

Само му дразните небцето, въй, ей, ей...

Не сме захранвали още чавето. Педиатърката ми препоръча да го направя, но аз шъ чакам поне да стане на 5 месеца и тогаз.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Я, като сме си дошли на думата някоя от вас да направи един Кулинарен урок за пелмени, с голямо удоволствие бих си хапнала таквоз.

Само му дразните небцето, въй, ей, ей...

Не сме захранвали още чавето. Педиатърката ми препоръча да го направя, но аз шъ чакам поне да стане на 5 месеца и тогаз.

пелмените ако се хвана да ги лепя на ръка ще офтикясам. Имам си форми за серийно производство ама са на Божичен и нали ти е ясно, че няма да се повиря баш сега до село заради хатъра на едни пелмени.

Иначе - нищо сложно. Тестото е като за листи за баница, а кайматае хубаво да е с няколко меса/ ама чак толкова не се вживявам, предвид това, че аз изобщо не ям кайма хахаха/ и много подправки.

За себе си правя вареники - същото, но плънката от сварени и намачкани на пюре картофи с лук.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Е, какво се оплакваш, гледам, че става за хапване :) Екстра е, следващият път още по-екстра, ама и малкият да помага : )))

Сподели този коментар


Линк към коментара
...кухнята ми е неотопляема и ужааааааааасно студенааааааа. Има моменти в които навън е по-топло, отколкото в нашата кухня...

Що дириш там тогаз, да те питам аз. :question:

Моята кухня е същата, в момента се води като един голям хладилник, а хладилника в нея го водим като втори фризер. Откак паднаха температурите влизам там само за да складирам провизии и да пусна съдомиялната... и така до пролетта. :laugh: Ама иначе кекс мога да правя или по-точно можех, че отдавна не съм се пробвала. Не знам, готвенето като карането на колело ли е? :wub:

Сподели този коментар


Линк към коментара
:hush: Ти си кътай поничките, че адвокатите ми идат, няма да се спасиш.sex%20toys.jpg

Сподели този коментар


Линк към коментара

Ивсот, да ти кажа беличката част ми е много странна на вкус. Малко като гъба е. :hush:

Иначе мъжа щом се престраши и хапна не е толкова зле.

А, за кухнята бъъъъррррррр, няма измъкване и с бебето с това хранене си е ад, на всичкото отгоре отдолу са плочки и ако забравя да си обуя пантофите дзъъъъъъъъъъъър...

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход