Премини към съдържанието

MYReality

  • публикации
    123
  • коментари
    1143
  • прегледи
    83675

Инстинкти


sdry

707 прегледа

 Сподели

"Всичкият труд на човека е за устата му; Душата обаче не се насища." Еклисиаст 6:7

Не случайно започвам с това, въпреки че не съм религиозна, но съм вярваща. Без вяра не може да се живее. Всички вярваме в нещо, някой...

Нямам много време, затова директно към темата минавам.

Днес преживях катарзистичен ужас, шок от една случка от моето ежедневие.

Срещала съм, общувала съм, имала съм някакви взаимоотношения с много видове луди, откачени и психично неуравновесени хора, но днешният ми сблъсък с една жена преобърна всичко в мен и представите ми за ужас.

Ужас - такъв какъвто се разбира, без преносни, преиначени и т.н. значения.

В обедната почивка отидох до ДЗИ да си направя планинска застраховка за злополуки. На връщане срещнах колежките седнали в откритата част на едно заведение.

Седнах при тях и си взех салата, за да обядвам.

Както в дивата природата, човек в уж цивилизования свят, е най-уязвим когато: 1. Спи и 2. Яде.

Съмнявате ли се? А? Хммм, заблуда...

Говорихме празни приказки и хапвахме. Колежките приключиха по-рано от мен, а аз си хапвах. Мда... Отпуснала се, спокойна, нищо не подозираща...

В същия момент усетих някакв сянка и периферното ми зрение засече движещ се към мен човек. Инстинктивно вдигнах глава и... я видях. Видях най-ужасяващия поглед, който може да излъчат едни очи на побъркан, психично нездрав човек...

Сега като пиша си го припомням този поглед... Филмите на ужасите са нищо... Не знам как да го опиша... Не знам...

Беше жена на средна възраст. Обезумяла. Тотално.

Дойде. Погледна ме пряко в очите. Гледайки ме грабна чинията ми, заедно с приборите, обърна се и седна на съседната маса и каза "Гладна съм и ще ям!"...

Как не припаднах още не знам...

Треперех цялата от този обезумял поглед. Не постъпката й, а погледът...

Сигурно ще го сънувам дълго време...

Стреснах се много яко и треперех цялата.

Станахме от там и се придвижихме съм офиса.

Пих вода и т.н., но този обезумял поглед на гладен човек, който е психично болен...

Спокойно можеше да ме нарани, даже и по-лоши неща да ми причини. Никой не очаква такова нещо, на такова място.

Та... Душата не се ли насища, човек е нещастен. А, ако устата не се насища? Тогава? Озверял? Побъркан? Откачен? Глупав?

Не знам.

Знам, че не можем да избягаме от инстинктите си, ако ще да сме най-висшият вид на Вселената.

И кво сега, трябва да се друсам ли, за да се успокоя?

http://www.youtube.com/watch?v=Xfj5ZF-ECII

 Сподели

8 Коментара


Препоръчани коментари

В София в района на Народна библиотека има една жена. Стряскала ме е хиляди пъти. Но тя е по скоро агресивна към мъжката част от обществото. Застава на спирката и започва да си говори сама - кара се с някакъв мъж...почти винаги е едно и също. Виждала съм я да дърпа случайни мъже по улицата и да им крещи неистово, да ги блъска. Явно някога е била наранена страшно много. В такива случаи, винаги съм се чудела как да реагирам. Не за друго, а защото не е само тази жена. Виждала съм, всякакви подобни случаи и пак не съм подготвена за следващия... :sad:

Линк към коментара
В София в района на Народна библиотека има една жена. Стряскала ме е хиляди пъти. Но тя е по скоро агресивна към мъжката част от обществото. Застава на спирката и започва да си говори сама - кара се с някакъв мъж...почти винаги е едно и също. Виждала съм я да дърпа случайни мъже по улицата и да им крещи неистово, да ги блъска. Явно някога е била наранена страшно много. В такива случаи, винаги съм се чудела как да реагирам. Не за друго, а защото не е само тази жена. Виждала съм, всякакви подобни случаи и пак не съм подготвена за следващия... :sad:

Народната библиотека вече е място-табу!

Линк към коментара
И кво сега, трябва да се друсам ли, за да се успокоя?

Як секс и здрав сън след това.На другия ден няма да помниш лошото.Ще разправяш историята по купони.Ще си горда с това си преживяване :)

Луди има много.Аз лично възприемам всички форми на живот.Всичко е суета-лудостта тоже.

Линк към коментара

Як секс и здрав сън след това.На другия ден няма да помниш лошото...... :)

След такова преживяване, якият секс ще е направо постижение :)

Линк към коментара
Погледна ме пряко в очите. Гледайки ме грабна чинията ми, заедно с приборите, обърна се и седна на съседната маса и каза "Гладна съм и ще ям!"...

ТОВА ЛИ Е??????????? И заради това ли прецени, че е луда? Да си чувала, че на глада очите са големи? Не знам защо го нарече "катарзис", но щеше да ти е достатъчно някога да си чувствала отчаяние, за да приемеш това с нужната доза разбиране, а не ужас...

Била си жертва, тя е постъпила точно така за да срине съпротивата ти, в това има разум и пресметливост, не лудост. До преди няколко години и аз имах смразяващ поглед. В очите ми се четеше болка, но такива като теб виждаха само осверепялост. Само човек на който не му пука за нищо може да те погледне право в очите и да те подчини. Викат му нам си какви вампири и бабини деветини, а е просто здрава психика.

Линк към коментара

А ти защо си мислиш (както винаги), че си наясно какво е преживяла Сердие, че толква бързо се захващаш да критикуваш? Беше ли на онзи обяд да видиш как е изглеждала жената, която е грабнала чинията й? Защо си мислиш, че ти знаеш повече за счупената ръка, от колкото човека, който си е счупил?

Нормално е, да се е уплашила и е нормално да е помислила жената за луда. Не бих се учудила ако е била психически нестабилна .

Не знам дали някога е чувствала отчаяние, за да може да прояви разбиране, но никому не пожелавам това чувство.

Не забравяй, че не всички са край хора, които изживяват силна емоционална болка. "Такива като теб?" - какво по дяволите е това?

Знаеш ли, преди години бях сама в един град в южна България (подробностите ще ги спестя) - бях отишла там на стоп, от три дена не бях яла и не бях спала както трябва и си имах причини да избягам. Но не съм дърпала на никого чинията и не съм гледала хората със смразяващ поглед. Не. Никой не е длъжен да бъде жертва на нечия лична болка, било то и близък.

Never rush passing judgments on others. Тъпо е.

Сердие, спокойно - след няколко дни случката ще отшуми. Случва се.

Линк към коментара

Сед, сега ще те светна нещо m021.gif

Не я слушай кака си, дето три дена не била яла хубаво. Аз знам какво е отчаяние, което не си е за хвалене, и уверявам те, на това първично състояние принципите за нищо ги нямах. Идеи като кражба и това да пребия някого си бяха ептен най-логичното нещо на света. Ако ме попиташ дали съм бил луд, обаче, ще ти отговоря отрицателно. Лудите не живеят на тази планета, а тази която е преценила, че с леко самоунижение ще може да си изпроси храна е искала повече от всичко да остане на тази планета.

Има си хора които изживяват целият си живот без да си имат понятие докъде могат да стигнат в оцеляването си. Има една индийска поговорка, че без страдание няма състрадание. Затова и ти написах, че ако чувството на отчаяние ти беше познато, щеше да приемеш случката с нужното разбиране, а не ужас.

Линк към коментара

Говори си наизуст. :blink:

Нормална човешка реакция е да се уплаши, а ти веднага се изяви като съдия по дело, едва ли не търсейки наказателна отговорност.

Блаженни сме ние, които не сме страдали.

П.П: Винаги съм мислила, че много би ти ходило, ако се беше родил жена :baby:

Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...