Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се копира текст от PDF файлове

Featured Replies

Моля ви се ако някой може да ми каже как да си копирам текста от PDF документ в обикновен текстов документ ще съм ви много благодарен. Какво ли не пробвах и нищо не помага. Благодаря на всички предварително

Редактирано от stanley56
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Моля ви се ако някой може да ми каже как да си копирам текста от PDF документ в обикновен текстов документ ще съм ви много благодарен. Какво ли не пробвах и нищо не помага. Благодаря на всички предварително

Отваряш с Adobe Reader 8.0 маркираш целия текст след което натискаш ctrl + c , и даваш ctrl + p във даден текстов документ... това е най-ламерския начин за който се сещам :P

Има документи, които за защитени против такова копиране, но ако не е защитен просто натискаш горе в лентата на маркера, който е за текст, най-често е буква "Т", след това маркираш и копираш!

• Автор

Благодаря ви за предложенията. Но и двете съм ги пробвал и все не става, когато поставя текста в определения текстов файл (примерно файл на Word) той ми се показва като квадратчета и точки и по никакъв начин не може да се оправи

Ако и така не става, нека да му кажеме на човека де, намери си работеща версия на ABBYY FineReader мини ПДФ-а през него и си готов :P Успех.

Има документи, които за защитени против такова копиране, но ако не е защитен просто натискаш горе в лентата на маркера, който е за текст, най-често е буква "Т", след това маркираш и копираш!

За съжаление е така-защитени са

sad.gif

Повечето руски енциклопедии,които използвам в работата си,са PDF файлове

Исках да ги споделя и с колегите си,да им ги запиша на дискети

Не се копират изобщо

:P

За съжаление е така-защитени са

sad.gif

Повечето руски енциклопедии,които използвам в работата си,са PDF файлове

Исках да ги споделя и с колегите си,да им ги запиша на дискети

Не се копират изобщо

:)

Ами то си има начин, напр. с PDF Password Remover се сваля защитата и след това може да се копира и т.н. ;)

Весели празници! :)

В последната за момента версия на Foxit Reader (2.3.2825) най-после няма проблем с кирилицата и може да се копира текст. Става също и с програмата PDF XChange Viewer. Все пак има случаи, когато текстът излиза на квадратчета и се налага използуването на ABBYY Fine Reader.

• 2 седмици по-късно...

Да попитам и аз нещо, искам един файл който е в PDF формат да го преобразя във word файл, пробвах със free Pdf to word Doc Converter и целия текст излиза със йероглифи, незнам какво да правя след това. Опитах и с няколко други програми но ...нищо не става. Дайте съвет какво да правя, спешно е!

Да попитам и аз нещо, искам един файл който е в PDF формат да го преобразя във word файл, пробвах със free Pdf to word Doc Converter и целия текст излиза със йероглифи, незнам какво да правя след това. Опитах и с няколко други програми но ...нищо не става. Дайте съвет какво да правя, спешно е!

Качи тук .pdf файла и дай линк.

Качи тук .pdf файла и дай линк.

Копирай текста в Notepad или WordPad. Ако и там не ти излиза пробвай самия текст в тия 2-те програми да смениш шрифта. Може да се получи така.

Две предложения и от мен:

1. ABBYY Screenshot Reader (част е от ABBYY FineReader, но се намира и отделно).

2. Инсталираш някакъв виртуален принтер от сорта на FinePrint PDF Factory, отваряш (защитения) файл, даваш "Печат" през FinePrint и го запазващ пак като PDF, само че вече незащитен. После копираш на воля.

За конвертирането - конвертори колкото искаш, само че повечето тотално омазват всякакво форматиране на текста - в Word всичко е разместено - снимки, таблици... Идейки: пак ABBYY FineReader, Nuance (Scansoft) PDF Converter или Nuance (Scansoft) OmniPage.

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Случайно ми попадна и друго решение, безплатно при това:

pdfunlocker.gif

Will remove the password and restrictions on any PDF file that you can read. Most commonly used to remove restrictions such as No printing or copy & paste functions. Uses a simple drag and drop method. You do not need to know the "owner" password for this to work. Removes 40 or 128 bit passwords.

Bonus:Convert from PS or EPS to PNG bitmap.

Only works in English.

Цък.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.