Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Маймунки вместо BG fonts в някой програми

Featured Replies

Здравейте,

Наскоро си инсталирах един freeware PIM - EssentialPIM (много удобен). Да обаче половината от менюта където се изписва датата и текста, който въвеждам ставаше на маймунки. Както си е редно влязох в регионални и езикови опции, настроих всичко на Български, поиска ми да инсталира някой файлове от диска с Уиндоуса, до тук О.К.

Да ама не помага. Маймуни на всякъде !? Какво ли не правих, не ще и не ще.

Ще съм благодарен, ако някой по-вещ от мен ми даде съвет.

Здравейте,

Наскоро си инсталирах един freeware PIM - EssentialPIM (много удобен). Да обаче половината от менюта където се изписва датата и текста, който въвеждам ставаше на маймунки. Както си е редно влязох в регионални и езикови опции, настроих всичко на Български, поиска ми да инсталира някой файлове от диска с Уиндоуса, до тук О.К.

<{POST_SNAPBACK}>

Ползвай търсачката друг път (само съвет), че е дразнещо през ден да се пита едно и също.

Да те предупредя само , че след това там където трябва да се виждат латински букви с ударение (напр. испански, френски,чешки и т.н.) ще виждаш маймуни. Например вместо España -> Espaca. Това не е толкова фатално. Винаги можеш да си върнеш настройките.

Хватка 1252=c_1251.nls

1.Променя се ключ в Регистрито:

START -> Eject -> regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\

Control\Nls\CodePage

Намираш NAME - 1252 Стойността (Data) е c_1252.nls. Променяш на c_1251.nls, като се кликваш два пъти с левия бутон на мишката 1252.nls.

Същото може да се направи и със стойностите 1253 i 1254 ,но не е задължително

2.START -> Panel Control -> Configuracion regional and language

(или нещо от този род) ->

Advanced Options . Тук се променя езика от English на ЗАБЕЛЕЖИ !!! Serbian (cirilic ) ,

маркираш 10007 ,20880,21025, 28595

OK и това е всичко.

Ако Уиндоуса ти е на Английски няма да имаш проблем , но ако ти е например на Испански или Немски буквите които са с удариние ще излизат некоректно , но това не е болка за умиране , да оставим че можеш да върниш настройките когато решиш :-)

Успех!

Примера е от сайта на инжинера.

Редактирано от Castigado Pantockrator (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за помоща. Ще се пробвам да го оправя. Междодругото Windows-а ми е на български. ;-)

Ето какво трябва да настроиш за да си решиш проблема...

pic15pj.th.jpg

...и след това...

pic20as.th.jpg

...след това, направи и един restart cool.gif

Малко допълнение към поста на morfei1 и по-специално към втория скрийн шот. В прозореца с отметки "code page...", слагаш джиджавчица навсякъде където пише Cyrilic.

Когато се нагласи на Bulgarian нищо друго не е необходимо да се прави. Всичко става автоматично :P

<{POST_SNAPBACK}>

:) Дали?

Когато се нагласи на Bulgarian нищо друго не е необходимо да се прави. Всичко става автоматично :)

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм съгласен с това. На мен много пъти ми се случва да ми изчезва кирилицата в някои програми, дори сега съм така и е много кофти.

Eто ти ликарство за твоя проблем http://www.dgstudios.com/nick/cyra.shtml и Успех.

<{POST_SNAPBACK}>

Случайно това което пише там да ти напомня на нещо което го има няколко поста по - нагоре ? laugh.gif

Иначе ако кажеш все пак какви са тези

Кира 1.6 - 235k exe

и

Кира 1.6 - 217k zip ще е добре защото нещо не ми е ясно.

Благодаря! ;)

Нека и аз си кажа мнението. При инсталцаията на Windows XP още в началото настройваш регионалните и езиковите настройки на Bulgarian. След това ако искаш да е с български интерфейс инсталираш BG MUI ( Multilanguage User Interface ) или Bulgarian Insterface Pack. Ако след това слагаш SP2 или инсталацията е със SP2, то непременно изтегли ъпдейта от сайта на Mайкрософт. Нарича се Bulgarian LISP ( Language Interface Service Pack ).

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

За близките няколко години проблем не е имало, затова казвам, че няма нужда от други донастройки.

<{POST_SNAPBACK}>

Не е имало къде?

При мен например ако не се направят тези настройки в много от програмите ми се появяват маймуни. Както виждам от постовете на останалите аз не съм единичен случай. А и примера го давам от сайта на инжинера. Предполагам , че ти е добре известен. Само в този форум се споменава за 5 ти път.

ДОбре са ми известни бъговете на инжинерската клавиатура. Казах много ясно - на булгариан в адвансед и булгариан в първия таб и всичко е ОК> Проблеми с маймуни досега не съм имал. ТОчка по въпроса. Преди ако си имал кирилизатор и се е онмазала работата трябва да се премахне напълно с инжинерския инструмент.

<{POST_SNAPBACK}>

За кирилизатора съм 100% съгласен.

--------------------------------------------------------------------------

Когато се нагласи на Bulgarian нищо друго не е необходимо да се прави. Всичко става автоматично :whist:

<{POST_SNAPBACK}>

ако това обаче еясното казване на булгариан в адвансед и булгариан в първия таб и всичко е ОК извини ме, нещо не схванах cool.gif

Ами прочетох го веднага след , като беше публикуван. Това е част от това което писах малко по - нагоре от поста на morfei1 с разлика на това, че вместо български съм споменал сръбски (така мисля). Ако не те затруднява можеш да погледнеш. :wors:

Иначе пак ти казвам , че това не е достатъчно зада се визуализират коректно българските буквички. Така е при мен и не само...

Нека наистина сме малко по наблюдателни зада не си губим времето в излишни спорове за очевидни неща.

ами и аз това казвам , че е разликата - погледни какво пиша.

АЗ МИСЛЯ И ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ СЛОЖИ ОТМЕТКА НА СРЪБСКИА НЕ НА БЪЛГАРСКИ

Спора си губи смисъла!

Значи не е нужно да взизаме отново в спорове. Начина на инжинера наистина е със сръбска кирилица и работи евективно. Пробвъл съм го.

До колкото си спомням, начина на инжинера е написан преди няколко години. А за тези няколко години много неща са се променили. Излезна SP1, SP2 BG Launguage Pack и т.н.т

По мое скромно мнение, макар и много близки, няма логика сръбската кирилица да се справя по добре от българската и затова избирам българската (Бтв, когато се инсталира BG Language Pack-a, той също сменя въпросната опция на Bulgarian и също така кирилизира целият Windows). Досега проблеми съм нямал. Можеби когато инжинера е писъл въпросния метод, XP-то е нямало подръжка на Bulgarian Cyrilic и можеби затова се е спрял на сръбската cyrilc, понеже е най-близка до нашата. Може и да не съм прав, така си мисля.

Според мен, ако искате да ползвате XP-то си на EN с пълноценна подръжка на Cyrilic, това е начина. (лично мнение)

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Да от много време описания начин и работи. Не е само мое и твое мнение. В Испания познавам много хора които са по този начин. Никой от тях няма проблем с кирилицата. За това и не съм пробвал скоро по описания от теб начин. Преди съм опитвал - в някои програми напр. SuDIX си остават маймуните .

Здравейте,

<{POST_SNAPBACK}>

Отговор по-разискване на темата ви - тук [ http://forum.setcom.bg/index.php/topic,15670.0.html ] - четете какво кава инжинера!!! - Много може да научите от този човек, - вервайте ми!

Инжинер-е! :wors: ...имам странен проблем с кирилицата в XP-то и незнам как да го реша та за това пак опирам до тебе!...

Tова ми е проблема!!!

cyr.jpg

Ще се радвам ако имаш малко време и драснеш тук един два реда (разбирасе ако знаеш какъв ми е проблема де) !!?!?!

Инсталирал съм твойта кирилица начисто без никакви бози кат флекс тайп и прочее!!!

Значи в началото си беше всичко наред но изведнъж стана така! - разбирам да ставаха на "шльокавица" абсолютно всички кирилски шрифтове да ми е що-годе ясен проблема но да ми ставт половината - е това вече се предавам и незнам как да го оправя та за това искам помощ от теб а и които даде идея много ще се радвам!

Благодаря на всички предварително на всички!

Големият проблем е че всичко си е както трябва!

навсекъде си е БГ по Регионал сетингс и пак нещо липсва ми се струва! ... ??????????

Знам ли .... вече ми се изчерпаха идеите... за тва се допитвам до инжинера!

И снимки на сетингите ви поствам да се убедите!

1

1.JPG

2

2.JPG

3

3.JPG

4

4.JPG

5

5.JPG

6

6.JPG

injinera

Аз ФлашГет не ползвам, карам на DownloadMaster - взел съм принципно решение да работя с безплатни програми. Доста от тях се оказаха по-читави от кракнатите.

Значи, проблемите маймуница, въпросителни и квадрати идват от страната в Advanced - Language for Non-unicode programs.Оттам са системните фонтове и разпореждането: "Ако кодировката не е ясно каква е, изобрази я като кирилишка "

Опитай: Скин Windows Standard, Страна German (Spain, France - нещо не-инглиш и не-Кир), ребут, страна Serbian(Cyrillic), Ребут.

Ако не помогне, напиши версията на Флашгета и дай точим линк, ще го качвам да видя откъде иде това

Редактирано от s01o (преглед на промените)

@ tao: Ами не си прав!Като толкова много знаеш седни да те видя да си напишеш ти сам кирилицата!

Просто не е етично да използваш епитети от рода:

тъпак дето една клавиатура като хората не може да направи

Сини екрани (поне мойта си разработка, не на инженера) досега при всички инсталации които съм правил не съм имал!

Ако имаш желание (не само да плюеш този и онзи) може да използваш:

Keyboard Layout Manager 1.121 Pro

Keyboard Layout Manager 2000 2.84 XP

Направени от Milan Vidakovic и Igor Milijasevic

http://solair.eunet.yu/~minya/Programs/klm/index.html

Ако питаш защо давам тези версии, то е защото си работят коректно и без грешка!

Мерси на baldji за предложената от него:

Microsoft Keyboard Layout Creator

която може да се намери на адрес:

http://www.microsoft.com/downloads/details...&DisplayLang=en

Смятам, че глупави и безмислени спорове са излишни.

Дал съм програми даже ако искаш може и КЛИНГОНГСКИ да си направиш!

Допълнителна информация по въпроса:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=3901&hl=

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=1040&hl=

Иначе браво за помоща, която си оказал в:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=9432

Точно и аз се захванах сега да пиша нова клавиатурна подредба за x64 платформа!

P.S....и аз съм инженер :wors:

Не аз наричам себе си инжинер, че да правя сам клавиатура. Има отдавна свястна работеща, която е широко разпространена в нета. Не ти си човека, който ще ми казва дали е етично или не.

Изглежда си сляп, защото сините екрани ->казах само на някои компютри става така. Важното е, че става и ТОЙ е виновен. Самоопределя се като някакъв Бог, а той е просто един мърльо.

П.С. отдавна излезе и за х64 клавиатура.

За да пиша тука не смяташ ли, че преди това съм се подготвил, а?!

Дадох ти насока и програми, с които да оправиш "бъгавата" му клавиатурна подредба и/или да си направиш твоя собствена "работеща".

С риск да си навлека гнева на някой Модератор с чиста съвест мога да кажа, че МЪРЛЯЧ си ТИ!!!

Знам, че има работеща за x64, но важното е сам да се потрудиш и да се радваш, че нещо сам си направил, пък тогава пуберче малко да даваш определения и класификации.

Пфу, аман от .....

Редактирано от error_404 (преглед на промените)

Не аз наричам себе си инжинер, че да правя сам клавиатура. Има отдавна свястна работеща, която е широко разпространена в нета. Не ти си човека, който ще ми казва дали е етично или не.

Изглежда си сляп, защото сините екрани ->казах само на някои компютри става така. Важното е, че става и ТОЙ е виновен. Самоопределя се като някакъв Бог, а той е просто един мърльо.

П.С. отдавна излезе и за х64 клавиатура.

<{POST_SNAPBACK}>

...мога ли да помоля за линкче за x64 ? - навсякъде търсих но ненамерих!

Благодаря предварително!

Хайдеее обида на потребител на форума-> -1 в репутацията от мен. Разбирам да намекваш, но не и да го казваш.

Та - за какво ми е аджеба да оправям бъгавата му клавиатура, щом я има в нета работеща? Наясно ли си, че аз имам друга по-важна работа отколкото да се занимавам с глупости? Затова ли съм мърляч, защото не съм оправил клавиатурата на Индженьора или защото не съм си направил своя? Стига глупости.

"пфу аман от..."

П.П. s01o, ето тук съм дал link:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t=0entry85947

<{POST_SNAPBACK}>

аммм нещо този линк който си дал по-горе ме праща директно на главната страница на форумите! ... може би от мен да е проблема... извинявам се ако съм станал досаден!

Най-лесният начин е да започнеш да си сменяш шрифта в Desktop/appeareance/advanced c шрифт които включва в името си CYR напр. "AGAvantGardeCyr" само трябва да може все пак да се чете :help:. Не използвай Unicode, защото точно от тях ти прави "маймунки". Всичко идва от това, че в двата варианта се използват различни кодове за всяка буква и някай "малоумник" е използвал шрифт тип cyr.

П.С. понякога се оправя и с едно инсталиране на flextype най-добре 2000 :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.