Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с микрофон

Featured Replies

Здравеите пичове.

Значи имам проблем с микрофона ми...Лепнал съм си го до устата и еднвам се чувам.Има ли някаква програма или драивер които да усили звука ? Микрофона ми е до краи усилен от Volume Controla така че не е от това . Аиде ако някои има предложение да пише моля ви :cant believe:

Забравих да кажа че един мои авер има същия микрофон но говори от 1 метар ако не и повече.

Чао :sobbing:

Еми щoм не е от Volume Controla тогава според мен нещo ти е бъгав микрофона. Някакъв дефект има. Няма значение, че на твоя приател му работи нормално просто твоя e излезнал бъгаво. Предлагам ти да идеш и да си вземеш нов.

Но все пак ще ти предложа да пробваш да си преинталираш звуковите драйвери. :cant believe:

Редактирано от vipo (преглед на промените)

Здравеите пичове.

Значи имам проблем с микрофона ми...Лепнал съм си го до устата и еднвам се чувам.Има ли някаква програма или драивер които да усили звука ? Микрофона ми е до краи усилен от Volume Controla така че не е от това . Аиде ако някои има предложение да пише моля ви :cant believe:

Забравих да кажа че един мои авер има същия микрофон но говори от 1 метар ако не и повече.

Чао :sobbing:

Отиди в твоя приятел с твоя микрофон и го пробвай на неговия комп. Ако и там не е наред, купи си нов микрофон. Или направете обратно. Вземи неговият за 2-3 часа, и го пробвай на твоята машина. Ако всичко е нормално, сменяш микрофона, ако ли не, има нещо по компа, но не са ти драйверите.Това е най бързата процедура за локализация и ще ти помогне. Не си купувай от най калпавите микрофони, които са за 4-5 лева. Успех!

С уважение:

А може пък и да е от драйвърите!!!!!поне при мен беше така...

Опитай така:

Start -> Run...

sndvol32

Търси настройка "Microphone Boost".

• Автор

Ок ще проам ам мик боост ми е вкючено...

И неговия беше слаб преди ама не знае как си го е опраил

Ок ще ги разменим

Start -> Run...

sndvol32

опции > своиства

точката записване

OK

тук се усилва микрофона

а не от Volume Control там на MUTE че иначе само ехо

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Микрофона по принцип ли го прави този номер или при Skype ? Защото може и Skype да се е**ва, понеже програмата по подразбиране сама си регулира силата на микрофона ...

• 2 години по-късно...

Здравейте,

значи имам такъв микрофон.На старото пс можех да си пея и да си чувам гласа през тонколоните,но сега при новият компютър нещата не са по същия начин:

screenshot35zhu.jpg

screenshot33m.jpg

И в Master Volume>Options>Properties няма Мic Volume

Може ли да е от realteka :offtopic_s:

Благодаря предварително

Някой нещо да предложи ;)

Провери настройките си в Control Pnale -> Sounds and Audio Device -> Voice

От проченето до тук останових че трябва на Playback микрофона да не е на муте ?

Сега пробвах на брат ми на компа бачка си микрофона като му махна муте-то.

Ако сменя версията на реалтека ?

Редактирано от smoker (преглед на промените)

пробвай да преинсталираш драйверите

Не помогна преинстала.

От проченето до тук останових че трябва на Playback микрофона да не е на муте ?

Сега пробвах на брат ми на компа бачка си микрофона като му махна муте-то.

Ако сменя версията на реалтека ?

С Realtek Ac97 ли си ? ;)

С Realtek Ac97 ли си ? ;)

Realtek ALC662 @ nVIDIA nForce 6100-430 (MCP61P) - High Definition Audio Controller PCI

Не помогна преинстала.

Правилно ли преинсталираш ? , сложи др. версия драйвер , тази звукова е вградена 5.1 , или ? .. все си мисля , че е от настройките нещо прегледай в Контролноя панел и в ''миксера'' , виж :

playback devices и recording devices , ... Забелязах , че в една от картинките , плъзгачите ти ги дава ''неактивни''...

Успех!

Правилно ли преинсталираш ? , сложи др. версия драйвер , тази звукова е вградена 5.1 , или ? .. все си мисля , че е от настройките нещо прегледай в Контролноя панел и в ''миксера'' , виж :

playback devices и recording devices , ... Забелязах , че в една от картинките , плъзгачите ти ги дава ''неактивни''...

Успех!

Вградена е-да.Мисля че добре огледах настройките.Мда при рекординг дивайс са неактивни плъзгачите.Моето дъно е с Realtek ALC662.Koя версия би ми препоръчал ти ?

Сложих нови драйвеи и сега при Recording слайдерите са активни и на микрофона има advanced и там има Microphone Boost.

screenshot62z.jpg

screenshot63h.jpg

Но пак не се чувам през микрофона.

Btw Драйверите просто ги инсталирах без да трия старите.

Редактирано от smoker (преглед на промените)

• Автор

Между другото тая тема е много стара :\

Като се замисля не знам от къде е идвал проблема, но смених саунд картата, микрофона и операционната система и сега нямам този проблем ;Д

Между другото тая тема е много стара :\

Като се замисля не знам от къде е идвал проблема, но смених саунд картата, микрофона и операционната система и сега нямам този проблем ;Д

Като се размисли човек,да беше сменил цялия комп с нов нямаше да ги имаш тея главоболия...:rolleyes:

Като се размисли човек,да беше сменил цялия комп с нов нямаше да ги имаш тея главоболия...:huh:

Eм обедени са няколко теми в една,вкл и мойта така че не е стара темичката cool.gif

Но мисля че има и др вариант освен смяната на микрофон,ос и звуковата карта ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.