Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Flex Type 2k - не мога да пиша на кирилица

Featured Replies

Първо се извинявам,че нарушавам правилата,но точно това е проблема.От доста време не съм имал проблем,но си дадох компа да му сменят видеокартата и като ми го върнаха не можех да пиша на кирилица.Нито на bulgarian fonetic нито на Bulgarian BDS.Странното е,че като пиша в World,notepad или каквато и да е програма се получава.Започна ли да пиша в някой сайт форуми или в гугъл,навсякъде където съм писал преди се появяват цифри,скоби,стрелкички и т.н.Задавах му наново езиците и не се получи.Някой да има идея от какво може да се получава така?

ами типично за флекса, пробвай да го преинсталираш ако пак не се оправи най добре го смени с този на инженера- по малък, по стабилен, и не задръства компа с шрифтове.

Не говори глупости. Инжинера добре е обяснил пораженията на флекс тайп, обаче клавиатурата му е супер БЪГАВА, особено на някои конфигурации. Посети сайта на инжинера, там прочети относно начина на премахване на флекс тайп коренно от системата, но когато дойде време за фонетична клавиатура - BG-phonetic-XP-Works.

Ето ти сайта на инжинера:

http://free.hit.bg/injinera/dloadmnu.htm

ЕДИТ: ето ти деинсталатора от сайта на инжинера за флекс тайп.

Редактирано от tao (преглед на промените)

В Regional and Language Settings всичко на 'български' ли е нагласено? Още: с каква ОС си? Ако си с Windows 2000 или XP, FlexType изобщо не ти е необходим...

В Regional and Language Settings всичко на 'български' ли е нагласено? Още: с каква ОС си? Ако си с Windows 2000 или XP, FlexType изобщо не ти е необходим...

<{POST_SNAPBACK}>

Wanka!Как така ако съм с XP не ми е необходим?Аз съм с XP но ако не го инсталирам иконата на тазбара я няма и с Ctrl и Shift немога да сменям езика!

Аз че съм назад с това , назад съм но ще те помоля ако има ниякаква манийка която съм пропуснал да ме просветлиш.Ще съм ти благодарен защото последно време нещо взе да ми спича клавиатурата но не мисля че е от самата нея , а точно от FlexType-а.Когато съм в режим US нямам проблеми,но мина ли на BP и в отделни моменти клавиатурата ми не е активна.В началото си мислех че е от кабела или връзката с компа но там всичко си е наред. cool.gif

1. Махаш боклука, като следваш указанията на ИнжИнера (по-горе).

2. Теглиш това, това или това и го инсталираш.

3. Отиваш в Control Panel - Дата, час, език и регионални опции - регионални и езикови опции и там нагласяш трите падащи менюта (двете в левия таб и една в крайния десен) на Bulgarian.

4. Пак там отиваш на средния таб. Най-напред на "Добавяне" и добавяш фонетичната клавиатура, която си инсталирал преди малко.

5. Пак там, но долу на "Езикова лента" му даваш "Показвай езиковата лента на работния плот". От Настройка на клавишите си избираш с кои клавиши да сменяш клавиатурите.

6. Кефиш се на писането на български и имаш един проблем по-малко в компютъра.

1. Махаш боклука, като следваш указанията на ИнжИнера (по-горе).

2. Теглиш това, това или това и го инсталираш.

3. Отиваш в Control Panel - Дата, час, език и регионални опции - регионални и езикови опции и там нагласяш трите падащи менюта (двете в левия таб и една в крайния десен) на Bulgarian.

4. Пак там отиваш на средния таб. Най-напред на "Добавяне" и добавяш фонетичната клавиатура, която си инсталирал преди малко.

5. Пак там, но долу на "Езикова лента" му даваш "Показвай езиковата лента на работния плот". От Настройка на клавишите си избираш с кои клавиши да сменяш клавиатурите.

6. Кефиш се на писането на български и имаш един проблем по-малко в компютъра.

<{POST_SNAPBACK}>

Чудо си ти Wanka!!!Сега ще пробвам каква ще я свърша.БЛАГОДАРЯ ТИ!!! :down:

• 1 година по-късно...

Здравейте. Понеже и аз имам същия проблем , ще си позволя да попитам: не може ли всичко това със оправянето на езика във всички програми и сайтове да стане без да се маха FlexType и без да се сменя езика на самия компютър на български?Смисъл, да си остане на английски но просто ако съм на български език в FlexType да ми разчита навсякаде и аз да пиша навсякаде?Защото преди да си преинстална windows-а беше така, но така и не разбрах как съм я направил тази магия... и затова сега питам вас, понеже знам, че сте магьосници :) :) ако знаете нещо, моля напишете го ;) Благодаря!

Редактирано от Attila_the_Hun (преглед на промените)

Самото присъствие на Флекстайп е вече сериозен проблем за компютъра ти! Не стана ясно освен ФлексТайпа какъв ти още проблема.

Е добре де, но честно казано...бих си махнал Flex-а и бих си сложил нещо друго но от тези неща по-горе и от тези обяснения в онзи сайт нищо не разбрах ohmy.gif ....опитах се да направя нещо но единственото нещо което направих е да остана без никаква програма...след това пак си инсталирах FlexType. И сега вече незнам накъде... ;);)

Деинсталираш Flex Type - малко по-горе е обяснено как:

Не говори глупости. Инжинера добре е обяснил пораженията на флекс тайп, обаче клавиатурата му е супер БЪГАВА, особено на някои конфигурации. Посети сайта на инжинера, там прочети относно начина на премахване на флекс тайп коренно от системата, но когато дойде време за фонетична клавиатура - BG-phonetic-XP-Works.

Ето ти сайта на инжинера:

http://free.hit.bg/injinera/dloadmnu.htm

ЕДИТ: ето ти деинсталатора от сайта на инжинера за флекс тайп.

След това, си кирилизираш Windows: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%EA%E8%F0%E8%EB

Благодаря много на Fingli и на stanley56 !!! Вече си оправих езика и сега всичко е наред :);) ;) ;) Ако не сте вие хора,незнам какво ще правя :wors: :wors: Благодаря ви ! ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.