Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Консултация за конфигурация

Featured Replies

Дойде ми времето и на мен за нова щайга и колкото и да съм запознат с хардуера все пак един два съвета от кокоmil и lydmil няма да навредят.Ето и за какво ще служи и аз какво съм замислил:

1.Бюджет-1100-1300лв. без ддс само компютър без монитор и периферия.

2.За 24/7 работа предимно филми,игрички и музика(тук е ясно че се иска голям хард)

3.Лек клок до към 3ghz.

4.Поне 2г. няма да се ъпгрейдва(освен може би рам)

дъно:

-GB P35C-DS3R/P35/DDR3+DDR2/775-130.00$(знам че не са най-удачния избор хибридите но възможноста за ddr3 ме изкушава)

или

-GB P35-DS3L /P35/LGA775-104.50$

процесор:

-C2 DUO E6550/2.33G/1333/4M BOX-199.00$(леко се двуомя за Е6750 но заслужава ли си толкова 20-те $ повече)

рам:

-2х1GB DDR2 800 SUPER T CL4-83$

хард:

-500GB SEAGATE SATA2/7200/8MB-116.00$

или

-500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB-139.00$(знам че втория е по-добрия но дали ще усетя реална разлика в призводителноста все пак са 23$ разлика)

видео карта:

-SAPPHIRE HD2900PRO 512MB GDDR3-281.00$

-SAPPHIRE HD2900PRO 1G GDDR4-341.00$(тук на 95% съм решил да е първата но все още са нови на пазара и нямам много впечатления за разликата в производителноста на двете имаите впредвид че разцъквам на един 19' LCD на 1280-1024 резолюция и едва ли някоя игра ще затрудни някоя от двете карти)

За захранване и кутия сам ще се оправя,но ми трябва тв тунер не много скъп,но е много важно да има драйвъри за vista защото сегашния ми няма. Общо за кутия,захранване и тунер около 150-200лв. от гореспоменатия бюджет като ако излезе 1340-50лв. не е чак такъв проблем.

Аз не съм кокоmil или lydmil, но все пак. Гледал съм само ревюта и от там знам, че 8800 бие 2900, Но щяло да излизат някакви нови драйвери за 2900, които са заимствани от Fire-Gl серията за сървъри, така че предполагам/но може и да греша/ 2900 ще са равностойни на 8800. И тази с по-малкото видео-памет да вземеш, няма да съжаляваш.

6750 се различава от 6550 с 330 мхз тактова честота, иначе са с еднакъв даннов кеш и шина. Според мен 6550 клокнат ще ти върши идеална работа.

А ддр3 паметта докато стане масова както е ддр2 сега ще мине време. Има ддра памети които работят на 1066 мхз не-овърклокнати, които са перфектни. Надявам се съм бил полезен cool.gif

• Автор

Ами не ми беше полезен(нищо лично) аз затова търся мнението на гореспоменатите.Много добре са ми известни параметрите на изброените компоненти,но аз търся съвет за съотношението цена/качество и само едно уточнение да знаеш за напред fire gl не са сървърни карти а за професионална графична обработка има голяма разлика.

знам,че явно моето мнение не те интересува,но ще кажа само в два реда какво мисля:

добре си се ориентирал като цяло.лично аз си мисля,че GB P35-DS3L /P35/LGA775 би бил по-добър вариант.видима разлика в производителността при хардовете няма да усетиш.щом смяташ да клокваш-6550.мисля,че си видял на какво е способен този процесор.едно момче от форума го е подкарал на 3500.и последно-разлика съществена м/у видео картите няма-разликите са от порядъка на 4-7 кадъра,но повечето видео памет все пак е плюс!успех ;)

• Автор

Мерси за мненията но ако може нещо за тв тунер да кажете че там съм много бос.Леко съм притеснен и от липсата на драйвъри точно за 2900PRO.

Редактирано от hellraider (преглед на промените)

Добре си си подредил машинката ! GB P35-DS3L е добро дъно, но имай предвид , че не поддържа RAID-ове.Ако имаш намерение по-късно да правиш Райд -няма да стане с това дъно. В тоя ред на мисли GB P35 -DS3R/P35 ще ти свърши много добра работа с процесор Е6550 .

Разгледай този тунер (не зная обаче дали в диска има и драйвери за Виста -можеш да поразгледаш из нет-а) .

Общо за кутия,захранване и тунер около 150-200лв.

Не съм съвсем сигурен дали ще успееш да влезеш в тази цена с хубаво захранване.

• Автор

Ами за хард-а ме интересува ще има ли голяма разлика 8MB и 16MB рейд няма да правя и ако дадете поне още 1-2 тунера за да имам по-голям избор.

Редактирано от hellraider (преглед на промените)

голяма разлика няма.бил съм с 2,8 и 16 кеш на харда.разлика не усетих.единственото което се промени беше че с 16кеш Виста ми даде оцена 5.6,докато с 8ммб оценката беше 5.2!

голяма разлика няма.бил съм с 2,8 и 16 кеш на харда.разлика не усетих.единственото което се промени беше че с 16кеш Виста ми даде оцена 5.6,докато с 8ммб оценката беше 5.2!

Е, значи все пак разлика има cool.gif

Е, значи все пак разлика има cool.gif

да,но разлика като цяло на работата на дисковете не усетих.е все пак сега и двата ми харда са с 16мб поради по-големия обем на кеша и много малката разлика в цената ;)

• Автор

Е последно 8 или 16?След около час ще ходя да го поръчвам.

Много по-голяма производителност ще ти донесат 2 по-малки диска вързани в Raid 0 масив, тогава ще усетиш разлика ;)

Много по-голяма производителност ще ти донесат 2 по-малки диска вързани в Raid 0 масив, тогава ще усетиш разлика ;)

разбира се.аз веднъж пробвах-наистина видима разлика.всичко летеше.

Да, все пак дисковата подсистема е тясното място на съвременните конфигурации cool.gif

Иначе тази 2900Pro с малко късмет може да се докара до XT ;)

Ще трябва и сериозно захранване, минимум това.

мислиш ли,че има нужда чак от 550W?450W няма ли да са постатъчни?а иначе с един клок лесно се докарва XT,поне от това което прочетох за нея.за ценатата си от 281$ предлага изненадващо добра производителност.като се има впредвид и с клок докъде може да се докара. cool.gif

Някои бройки ги пускат и на 850MHz ядро, а цената наистина е супер изгодна ;)

Но си мисля, че само клокната картата ще тегли към 250W в натоварен режим, а като тръгне да клоква и процесора :P

Eто това намерих,обаче за XT:

Connection to 550 Watt (750 for CrossFire™) or greater power supply with two 2x3-pin PCIe® power connectors is required.

така че се съгласям с теб за захранването ;)

• Автор

Сега се върнах от фирмата дето поръчвам само дето се разкарвах беше затворил утре пак ще ходя.А иначе знам как ще литне с рейд но 2 харда много ускъпяват 2 по 250 излизат около 150$ + по-скъпото дъно идва повечко цената.За захранването знам че ще ми трябва добро гледал съм 2-3 този chieftec го бях гледал заедно с един fortron blue storm II 500w и още едно но ми излезе от главата кое беше за захранване ще мисля на място.

Еее myd къде се беше изгубил отдавна не си влизал в хардуер секцията на форума.

Можеш да пробваш с 2x160Gb :)

320Gb си е доста сериозен обем, а с Raid 0 ще фърчи :)

хора,аз сега имам 2 харда по 320гб всеки.мислите ли,че е добра идеята да си заменя някой от двата да кажем с два нови 80гб,които да ги свържа в raid 0? знам,че не са много надежни тези raid 0,затова да кача на него операционните системи и игрите,а най-важната информация да си я пазя на 320 гигабайтовия.знам,че е малко шантаво решение,но какво мислите?

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Ако двата ти сегашни харда са идентични, можеш направо да ги пуснеш в Raid 0 масив, а за критичните данни има Backup на DVD примерно :)

Иначе hellraider, най-изгодният вариант ще е, ако намериш сравнително евтинки 2x200Gb cool.gif

ами хардовете ми са хитачи и Seagate.по 320 са и двата.били са свързани в raid 0 и не са давали никакви проблеми.информацията,която ми е "важна" са няколко игри и колекцията от филми.за жалост това са поне 30 гигабайта.да ги качвам по Двд не ми се играе.въпреки,че не е лоша идеята.а и по натам-за всяко свалено нещо-снимки или каквото и да е било-веднага трябва да ги качвам по дискове.затова ми беше мисълта да взема два по 80гб и с тях да рискувам,а свалената информация да я слагам на 320гигабайтовия-поне там знам,че е ще е на сигурно място.

bobsun0317 изненадан съм, че все още не си си пуснал райда, съдейки по ежедневните ти консултации за железата и наличието на 2 еднакви диска на компа ти cool.gif Приеми тези думи като прителска закачка. Ето например постовете на моята стара щайга какво показват - цък и цък.

Разликата е наистина голяма и няма място за чудене :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.