Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделяне на интернет

Featured Replies

• Автор

Ограничение на споделената връзка може да се наложи с помощта на CCProxy например. Като отворите програмата следвайте менюто: Options -> Account. Появилият се прозорец Ви позволява да контролирате настройките за всеки потребител с когото споделяте интернет връзката си. От менюто горе Permit Category изберете Permit Only, а за Auth Type - IP Address. След това натиснете бутона New в дясно и ще се появи прозорец за добавяне на потребител. В първото поле User/Group Name въведете някакво име, за IP Address/IP Range пишете IP адреса на компютъра на който пускате интернет (например 192.168.0.2) или "очастък" от мрежата, например 192.168.0.2-192.168.0.10. Полето от което може да се контролира скоростта на връзката към този акаунт е Bandwith(Byte/s). В полето напишете желаната скорост като имате предвид че тя е в Byte-ове, за помощ може да ползвате този калкулатор. Като завършите с въвеждането на настройките натиснете Save и OK и още веднъж OK, за да затворите Account Manager-а. Ето и линк за CCProxy @ kaldata.com.

Правият кабел е само за връзка между "разнородни" устройства - PC/Switch или PC/Hub, за връзка между PC/PC или Switch/Switch се ползва кръстосан кабел, въпреки че съм чувал, че по-новите модели устройства предлагат възможност за ползване и на прави и на кръстосани кабели, но не знам това до колко е вярно.

Редактирано от LinKin^parK (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 65
  • Прегледи 64,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

не исках да пускам нова тема, затова направо тук. искам да споделя нета между два лаптопа, но всеки има само по една ланка и трябва да се пазарува pcmcia . питам, защото не съм сигурен дали няма някакви особености и да не ми изгорят кинтите за pcmia ланката напразно. нямам намерение да пазарувам рутер, че още по-цифра, пък си е само за 2-те машинки. ако някой знае и ланка за преносими компютри по-тънкана ще съм благодарен ако сподели.

Редактирано от cymen (преглед на промените)

• Автор

Миии, не би трябвало да имаш проблем. Слагаш на единия още една ланка и правиш връзка с другия както съм описъл. Няма да ти трябва и switch, а само един кръстосан кабел за връзка между двата компа.

мерси за отговора, просто никога не съм оперирал с отблизо с pcmcia устройства и не знам дали няма капанчета.

Пи4 глеи сега,първо уто4ни дали достав4ика ти не те пуска в мрежата по МАК,ако е така то без рутер си за никаде,не става с крастосан кабел,другиа вариант е ако иска6 да има6 два акаунта,в което се самнявам,може6 да ги помоли6 да ти пуснат нет по втория 4ифт жи4ки в нет кабела ти и с хъб4е да си има6 на двата компа,за6то си мисля,4е крастосания кабел става наи ве4е за вразка м/у 2 ПЦ но не и за нет Публикувано изображение рутера на Canion е 90 лв,u doma sam s Cnet,на работа с НЕТ ГЕАР<ами това е истинското ре6ение,стига с тия кабели,сядам си с лаптопа и в кенефа :) На др работа сме с хъбове,но с АДСЛ с бизнес доступ, там наистина е 6ерната вразката,но не е така добра,не си хаби времето с глупости,хората са го измислили . поцелавам ти успех :) ако стане сподели и статиите тука редовно 4ети :0 наистина са хубави !

• Автор

Моят доставчик следи нета ми по MAC адрес и пускам нет на още две PCта. Какво значи да има връзка между две PCта с кръстосан кабел, но тя да не става за споделяне на нет? Не мога да си обясня защо трябва да се дават излишни пари за рутери и т.н. при условие че всичко може да стане толкова лесно. Особено при мрежа от два компютъра...

• 2 месеца по-късно...

Добре де хора аз гледам и се чудя как успявате да го направите.Да започнем от там:Имам 2 компа единия от които е с 2 LAN карти.Естествено 2-рата е сложена на компа където е самия нет.Гледах абсолютно всичко,стъпка по стъпка ,но така и не ми отчита на другия комп поне че е свързано нещо.Кажете моля ви -къде бъркам и как да го оправя тъй като 3-ти ден вече се опитвам но без резултат? :wors:

• Автор

За директна връзка между компютрите ти трябва кръстосан кабел. Ти вероятно пробваш с прав и затова ти пише, че нямаш връзка.

Ако ползва ICS няма значение дали го филтрират по MAC adres.Доставчика му вижда само картата която е към нета.А за приказките за филтриране по TTL , не зная тези който са ги писали колко са чели в нета по този въпрос ,но на Windows се преодолява за няма и 10 мин. Майката му е четене. :)

Ако ползва ICS няма значение дали го филтрират по MAC adres.Доставчика му вижда само картата която е към нета.А за приказките за филтриране по TTL , не зная тези който са ги писали колко са чели в нета по този въпрос ,но на Windows се преодолява за няма и 10 мин.

Майката му е четене.

:angry:

Човек за какво четене ми говориш след като съм изчел половината форум вече по този въпрос ... странното е че не ми отчита че е вкаран даже кабел .... и ако е така както казва LinKin^parK значи трябва да се сменя кабел.

Tedoto, то се вижда че не четеш.Да съм писал някъде за кабел по горе.Или което е по вероятно не си разбрал и дума от това.A това ,че кабела ти не е в ред си е твой проблем.Никой не може ти помогне от тук за това.Направи си нов или оправи този

Редактирано от tteodor (преглед на промените)

Internet Connection Sharing доста има писано за това в тази тема а и из форума.

• 1 месец по-късно...

Повечето доставчици освен по мас-адрес се защитават и по TTL -time to live Може ли знаещите да кажат какво представлява това?-да разчекнем темата. Казвали са ми че рутера намалява числото на TTL и по това познават че е сложен рутер и спират нета. Откъде на къде се движи това нещо. Ако идва от компа към доставчика как да се увеличим стойноста му?

Здравейте ! Видях , че доста се пише за шерване на интернет между компютрите . Реших да Ви покажа как направих това с два компа , на които има инсталиран Линукс . Това е най-лесния вариант и съм убеден , че ще започнете да пишете : "Ама защо така ?" .... "Може и така ?" ... Да , има и други варианти , но аз мислих и реших този да приложа ! С този вариант се избягва излишното писане в конзолата .

Ще Ви представя шерване на интернет чрез суич /правен е саморъчно/ . Използва се кроснат /кръстосан / кабел . Ще разгледам , като основен компютър - този , който приема интернета от доставчика , като РС 1 . На него има 2 /две/ мрежови карти . Едната е с регистриран МАС-адрес при доставчика . На РС 1 има и втора мрежова карта и инсталиран безплатен софтуер - защитна стена "Firestarter" . На втория компютър - РС 2 , също има мрежова карта .

Настройките на РС 1 :

От Главно меню -> Системни настройки -> Интернет и мрежи -> Мрежови настройки . Долу има бутон "Администраторски режим" и след написване на паролата се отваря прозорец :

Публикувано изображение

Да вземем , че eth1 е регистрираната мрежова карта , а eth0 е втората карта . Кликваме на втората карта и написваме : IP-адрес - 192.168.1.1 , маска - 255.255.255.0 , Brоadcast .... , както е показано на фигурата :

Публикувано изображение

..... Getaway - не се променя , защото той ни е зададен от доставчика :

Публикувано изображение

.... за DNS - задаваме , тези , които ни е дал доставчика .

Настройки на РС 2 :

По същия начин стигаме до настройките и задаваме IP-адрес , последователен на този , който сме задали на втората мрежова карта на РС 1 - 192.168.1.2 :

Публикувано изображение

..... Настройката на : IP-адреса - 192.168.1.2 , маската - 255.255.255.0 . За Broadcast и Getaway - написваме IP-адреса на втората карта на РС 1 :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

....и следва DNS-а/ите - тук написваме DNS-а/ите , зададени ни от доставчика и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - IP-адреса на втората мрежова карта / в случая - 192.168.1.1 / :

Публикувано изображение

Сега следва инсталацията и настройката на защитната стена . За да няма излишни въпроси - ще Ви обясня , че точно тя /защитната стена/ ще шерне връзката между компютрите . След нейната инсталация на РС 1 , тя разпознава веднага интернет-връзката / в случая е РРРоЕ / :

Публикувано изображение

... Следва настройката за шерване на интернета , чрез отметката към eth0 /това беше втората мрежова карта на РС1/ :

Публикувано изображение

.... Следващата настройка е стартиране на защитната стена :

Публикувано изображение

.... и изненадано виждаме , че ..... РС 2 има интернет :

Публикувано изображение

Това е настройката , направена за 2 минути , с която шерваме инернет-връзката между компютри .

Успех на всички ! До скоро !

Публикувано изображение

Забележка : Кликнете за увеличаване на скрийншотовете !

Повечето доставчици освен по мас-адрес се защитават и по TTL -time to live

Може ли знаещите да кажат какво представлява това?-да разчекнем темата.

Казвали са ми че рутера намалява числото на TTL и по това познават че е сложен рутер и спират нета.

Откъде на къде се движи това нещо. Ако идва от компа към доставчика как да се увеличим стойноста му?

Доставчиците не могат да познаят,дали си сложил РУТЕР,защото копираш МАК адреса на картата и готово.

А за да разбереш,дали можеш да споделиш връзката/Не говоря за случая,когато използваш КОМП,като сървър/

просто направи ping на IP адреса на доставчика ти,и ако TTL ти е различен от 0-нямаш никакъв проблем,да си поставиш рутер.

Чувам,че само HOMELAN правят,този номер с клиентите си,но не съм сигурен,но и на това има решение.Мисля,че на един от рутерите на ЛИНУКС може да се променя TTL/софтуерно/-но затова има доста инфо в мрежата.

Моя ТТЛ беше 64-поставих си рутер,и сега с комшията си поделяме нета ,а и цената.

Рутера ,си е по-добро решение,защото,всеки си има нет независимо един от друг,а не както е ,ако си пуснеш през друг комп.

Доставчиците не могат да познаят,дали си сложил РУТЕР,защото копираш МАК адреса на картата и готово.

А за да разбереш,дали можеш да споделиш връзката/Не говоря за случая,когато използваш КОМП,като сървър/

просто направи ping на IP адреса на доставчика ти,и ако TTL ти е различен от 0-нямаш никакъв проблем,да си поставиш рутер.

Чувам,че само HOMELAN правят,този номер с клиентите си,но не съм сигурен,но и на това има решение.Мисля,че на един от рутерите на ЛИНУКС може да се променя TTL/софтуерно/-но затова има доста инфо в мрежата.

Моя ТТЛ беше 64-поставих си рутер,и сега с комшията си поделяме нета ,а и цената.

Рутера ,си е по-добро решение,защото,всеки си има нет независимо един от друг,а не както е ,ако си пуснеш през друг комп.

Абсолютно съм сигурен че познават че има рутер. Даже специално предупреждават да не се слага защото се спира нета. Тези които плащат повече за няколко компа които са зад рутер са в отделен списък и на тях се позволява да имат нет. И познават по стойноста на TTL защото всеки рутер намалявал числото на TTL в пакетите. Когато пингвам 2рия ми компютър ТТЛ=128 . Когато пингвам най близкия ми адрес навън ТТЛ=64

Може и обратното да е: пакетите които праща доставчика към теб да е с намалено число на TTL и да не достигат до теб а да спират до твоя рутер.

• 1 месец по-късно...

Искам да пусна на още един комп интернет.(лан интернет). Как да го направя с кръстосан кабел или с хъб. Ако го направя с хъб доставчика ще разбере ли че споделям интернет.

• 2 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Бих искал да попитам предварително! Понеже отдавна съм споделил интернет на още 2 ком. посредством суич и 2 лан карти на моя комп...ползвам и CCproxy....нямам проблеми всичко е ок! До тук беше с ОС на Windous XP sp2 на 3-те компютри! Значи сега мисля да пусна интернет на още един компютър който е с ОС Windows 98 и се питам дали ще стане по същия начин преди да съм прекарал кабела-мога да пробвам предварително с 1-2 м.кабел ама не ми се занимава остава ми само да му прекарам 30 м. кабел до където е pc-то и от първия път да си е ок! Между другото вярно ли е че CCproxy е за до 3 споделени pc-та....а и дали има някаква друга подобна за повече pc-та!

Здравейте, Да видим дали съм разбрал правилно. :P Имам два компютъра.на единия имам нет и искам да има и на втория.От това,което прочетох разбрах,че трябва да си купя кръстосан кабел и още една лан карта.Слягам лан картата на компа с нета и в нея включвам кабела.Другия му край включвам в лан картата на втория комп и да задам настройките,описани в първия пост.Предпочитам първия вариант. Ако греша някъде,моля да ме поправите. Благодаря.

• 1 месец по-късно...

Имам изисквания адресите на вътрешната мрежа да са 10.39.90.ххх. Опитвам се да споделя БТК ADSL, като шервам картата и оставям адресите автоматични. В резултат интернет имам на трите компютъра но за около 5 минути, след което самия модем се рестартира. Трябва ли да сменя адресите на вътреината млежа или проблема е в нестабилна връзка?

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! При мене проблема е, че не ми дава каде да сложа отметка на Allow other network users to connect through this computer's Internet connection. Ето как изглежда ADVANCED на LAN картата Публикувано изображение.

Прочетох по-назаде евентуални проблеми откадето може да е, но не се оправи! OC - WinXP

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

такаа... нещо по интересно поне за мене.... у нас имам следното интернета влиза в d-link swich и разпределя нет на 2 компа ...това са единствените 2 компа които могат да бачкат защото са им засечени MAC адресите иначе трябва да доплащам за 3ти или 4ти комп сега...: - искам да си пусна лаптопа(комп 3) на комп 1 има две lan карти ( едната за "вход" другата за "изход" ) трябва ли да вържа комп1 и комп3 с крос кабел или мога да вържа комп1 с WRT54G рутер с нормален кабел и вече от тук нататък си връзвам каквото искам.... да незабравяме че имаме и d link в началото който седи...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.