Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възстановяване на User Administrator

Featured Replies

Останах без User Administrator. С Уиндоус ХР СП2 съм. Пробвах всякакви начини да го възстановя, но неуспешно. Не мога да направя друг, нито да го певключа. Не ме допуска до System Restore, не мога да стартирам програми, нито да преинсталирам Уиндоуса. Навсякъде ми казва че не съм оторизиран и ми дава разни съвети, но не ми дава да ги задействам. Всичко е блокирано. Написах Format C: в Run, но не го изпълнява. Може ли някой да даде съвет как да излеза от положението. Нямам флопи за дискета.

Стартирай РС-то в Save Mode -натискай F8 при рестарт. Винаги има един служебен администраторски акаунт, който се вижда тогава.

Ако не му е сложена парола при инсталация на ОС, може да влезеш с него и да създадеш нов потребител с администраторски права.

Успех! cool.gif

Редактирано от cocotone (преглед на промените)

• Автор
Стартирай РС-то в Save Mode -натискай F8 при рестарт. Винаги има един служебен администраторски акаунт, който се вижда тогава.

Ако не му е сложена парола при инсталация на ОС, може да влезеш с него и да създадеш нов потребител с администраторски права.

Успех! cool.gif

Веднага ще проверя отново. Влизах преди 2 часа може би, но не ми направи впечатление.

• Автор
Веднага ще проверя отново. Влизах преди 2 часа може би, но не ми направи впечатление.

В Safe mode не можах да се ориентирам с коя опция да действам. Задействах самата опция Safe Mode и я оставих да си работи до края. Влязох в User account, но там служебен администратор не се появи. Стои си само limited account. Преди да стане този батак имах и един guest user, но и той изчезна. Намерих във форума съвети, един от които е да се намери записа в съответния регистър, но ред "Администратор" няма. Навсякъде където се опитах да добавя администратор или да променя параметрите на тези, които се появиха от дълбините на системата, при Applay излизаше съобщение че не е разрешено, че е забранено и всякакви от този род. Вече съм в абсолютен шах. Надявам се някой все пак да помогне. Благодаря!

Останах без User Administrator. С Уиндоус ХР СП2 съм. Пробвах всякакви начини да го възстановя, но неуспешно. Не мога да направя друг, нито да го певключа. Не ме допуска до System Restore, не мога да стартирам програми, нито да преинсталирам Уиндоуса. Навсякъде ми казва че не съм оторизиран и ми дава разни съвети, но не ми дава да ги задействам. Всичко е блокирано. Написах Format C: в Run, но не го изпълнява. Може ли някой да даде съвет как да излеза от положението. Нямам флопи за дискета.

Как така си изгуби акаунта...Ти не беше ли с права на админ или си ползвал Limited User или Power User...

За преинсталиране на Windows-a ти трябва bootable инсталационен диск...и да направиш от Биос-а да зарежда първо от оптичното устройство!

После по време на инсталацията ще му удариш формат...Само че лошото е че нямаш флопи и дано да нямаш нужда от драйвери за САТА хард диска...иначе трябва да ги вграждаш в инсталацията с nLite...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор
Как така си изгуби акаунта...Ти не беше ли с права на админ или си ползвал Limited User или Power User...

За преинсталиране на Windows-a ти трябва bootable инсталационен диск...и да направиш от Биос-а да зарежда първо от оптичното устройство!

После по време на инсталацията ще му удариш формат...Само че лошото е че нямаш флопи и дано да нямаш нужда от драйвери за САТА хард диска...иначе трябва да ги вграждаш в инсталацията с nLite...

Всичко тръгна от това че исках да махна прозореца ЛогОн при стартиране. Имах Администратор и един Гост. Дадох на администратора да стане Limited i след това видях че е изчезнал и Госта. Нямам флопи за дискета, CD-ROM не ми работи, нито чете нито пише. Превключих в БИОС FDD да е първо, но то май не е равно на записвачка или USB - хард-диск. Имам само Recovery disk. Исках да преинсталирам Уиндоуса, но не тръгва от никъде. Минах през Регистрите (не ми дава да направя ред "администратор"), БИОС, Safe Mode, изчетох всичко в Калдата, което е близо до моя случай, търсих в Google. Липсата на администратор спира всичко. От програмката Belarc advizor видях че имам:

един local user account и 7 local system accounts, от които 3 са права на администратори (имат някакъв SID номер), а от седемте - 3 които не са администратори, са disabled. Работата е че не мога да ги изкарам наяве и да ги задействам. Не съм в България и не мога да изтегля някое liveCD. Търсих в Internet, но намерих едно копие през торент, обаче липсващия администратор

не ми дава да нсталирам торент програма. Търсих от Soulseek, но и там ударих на камък. Доста от програмите искат администратор, за да работят. В тотален шах съм, затова търся помощ от всякъде.

Редактирано от Ashraf (преглед на промените)

Не съм сигурен дали ще се получи, но пробвай с това:

http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits...lcomescreen.vbs

Използване на VBS файловете: Щракнете двукратно върху файла. Когато скрипта се изпълни ще бъдете уведомени. VBS файловете могат да бъдат разгледани по същия начин - десен бутон и Edit;

NOTE: Ако вашата антивирусна програма ви предупреди, че някакъв "зловреден" скрипт се изпълнява, това е нормално. Тези скриптове не са "зловредни", но те правят промени в System Registry и затова получавате предупреждение.

Абе винаги когато някой иска да се ресне АДМИН паролата винаги поглеждам подозрително,щот никога не зная на кого изпращам инфото.

Хайде ще ти дам един линк,и си изтегли програмата. Има и по-добра от нея,но и тази ще ти свърши работа:

http://2all.kiev.ua/portal/modules/news/ar...hp?storyid=1318

И побързай-първия линк все още е активен.

Това пък решава всички проблеми: ERD-commander

Редактирано от dred (преглед на промените)

• Автор
Не съм сигурен дали ще се получи, но пробвай с това:

http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits...lcomescreen.vbs

Задействах файла. При една от опциите за действие ми даде възможност да променя стойността от 0 на 1, но след това излезе прозорец за грешка. След това минах и през другите опции, които са разрешителни, но нямаше ефект. В регистъра "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList" няма запис за администратор и вероятно за това не може да се изпълни мисията на *.VBS файла. Какво още може да се прави с този файл?

Влезни пак под Safe Mode ,стартирай си сmd и пиши

net user Administrator ********* (*- желаната от теб парола,след това я използвай в User Accounts, за да направиш необходимите настройки и ако пак не стане драсни едно ЛС... )

Успех ! :)

• Автор
Абе винаги когато някой иска да се ресне АДМИН паролата винаги поглеждам подозрително,щот никога не зная на кого изпращам инфото.

Хайде ще ти дам един линк,и си изтегли програмата. Има и по-добра от нея,но и тази ще ти свърши работа:

http://2all.kiev.ua/portal/modules/news/ar...hp?storyid=1318

И побързай-първия линк все още е активен.

Това пък решава всички проблеми: ERD-commander

Започнах да свалям програмата от линка, но още тече. ЕРД - командер го видях в един пост, но не го намерих. Мисля че и в Гугъл търсих

Влезни пак под Safe Mode ,стартирай си сmd и пиши

net user Administrator ********* (*- желаната от теб парола,след това я използвай в User Accounts, за да направиш необходимите настройки и ако пак не стане драсни едно ЛС... )

Успех ! :)

Минах 2 пъти по този път. И в двата случая имах съобщение за успех, обаче реално нищо не се получи. Рестартирах след изпълнението на процедурата, но без резултат.

Редактирано от Fifa (преглед на промените)

От инсталационното CD не може да не тръгва.

Чиста пълна преинсталация.

Прочети внимателно неговия пост Ken...Не му работи оптичното устройство...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry521790

• Автор
Прочети внимателно неговия пост Ken...Не му работи оптичното устройство...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry521790

Радвам се че ще закрия темата. След доста обиколки по разни форуми и Гугъл стигнах до http://www.mcse.ms/message1411408.html и от единствения пост изпълних Start>Run------------>net user. Излезе една малка таблица която показва всички юзъри. Взех името на Администратора, рестартирах и в ЛогИн написах името на администратора от таблицата. И всичко тръгна. Лаптопа се стартира с друг wallpaper и други икони. Веднага отидох в акаунтите и видях промяната. Това е. Благодаря на всички, които проявиха интерес. Сега трябва да накарам лаптопа да се буутва от USB устройство, за да мога да си преинсталирам Уиндоуса. В БИОС няма опция за УСБ. CD-ROM не ми работи и затова съм си купил външна записвачка. Продължавам да чета, но това не е за тази тема.

• 7 месеца по-късно...
Радвам се че ще закрия темата. След доста обиколки по разни форуми и Гугъл стигнах до http://www.mcse.ms/message1411408.html и от единствения пост изпълних Start>Run------------>net user. Излезе една малка таблица която показва всички юзъри. Взех името на Администратора, рестартирах и в ЛогИн написах името на администратора от таблицата. И всичко тръгна. Лаптопа се стартира с друг wallpaper и други икони. Веднага отидох в акаунтите и видях промяната. Това е. Благодаря на всички, които проявиха интерес. Сега трябва да накарам лаптопа да се буутва от USB устройство, за да мога да си преинсталирам Уиндоуса. В БИОС няма опция за УСБ. CD-ROM не ми работи и затова съм си купил външна записвачка. Продължавам да чета, но това не е за тази тема.

ЧНГ.на всички! Може ли да ми кажеш какво пишеш в полето на RUN ?! Start>RUN и после какво се пише там,защото и аз имам същия проблем!?

ЧНГ.на всички! Може ли да ми кажеш какво пишеш в полето на RUN ?! Start>RUN и после какво се пише там,защото и аз имам същия проблем!?

start==>run==>cmd==>net user {enter}

start==>run==>cmd==>net user {enter}

значи сега ми изписа в черния прозорец

администратор ASPNET GUEST

HelpAssistant PC SUPPORT_388945a0

C:\Documents and Settings\PC\ и сега какво трябва, да въвеждам нещо ли?

Извинявам се ако съм досаден с питането , но не са ми мн. ясни тия неща!

значи сега ми изписа в черния прозорец

администратор ASPNET GUEST

HelpAssistant PC SUPPORT_388945a0

C:\Documents and Settings\PC\ и сега какво трябва, да въвеждам нещо ли?

Извинявам се ако съм досаден с питането , но не са ми мн. ясни тия неща!

първото име, което ти е написано там "Администратор" ти е е името на администраторският акаунт.

първото име, което ти е написано там "Администратор" ти е е името на администраторският акаунт.

[/quo

Човек ,може ли да те помоля ако не те затруднява да ми обясниш по скайпа кво да правя че всичко ми е мн. мътно а,пък така като не мога да използвам Wina мн. се дразня! Скайпа ми е malkiq_petia

Виждам че това е администраторския акаунт,ама кво да правя сега!?

Пич-слушай сега :

Първи начин:

1.) пробвай да се LogOff-неш и след това натисни два пъти бързо Ctrl+ALt+Del и трябва да ти се появи поле да пишеш username и password.

2.) за име пишеш "администратор"

Втори начин:

1.) Control Panel >User Accounts >Change the way users log on or off> Use the welcome screen - слагаш отметка > Apply

2.)рестартираш компа-ще ти се появи прозорец за избор на потребител и въвеждането на парола за него

3.)като име на протребител въвеждаш "администратор" и си готов

Ако не можеш да направиш т.1) от горното, защото си "ограничен потребител" направи следното:

Трети начин:

1.)рестартираш компа

2.)F5 и избираш опцията "SAFE MODE"

3.)излиза ти пак екрана за избор на акаунт и там отново въвеждаш "администратор"

това е най-баламските начини за влизане в акаунта.След това ще си направиш промените, които ти трябват.

За справка погледни следните теми :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry770501

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry749268

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry711670

Във форума има оище поне 10 теми в които се дискутират тези неща.Порови се и ще видиш :wors:

p.s. Аз "Скайп" не ползвам.Не знам как се работи с него :wors:

Пич-слушай сега :

Първи начин:

1.) пробвай да се LogOff-неш и след това натисни два пъти бързо Ctrl+ALt+Del и трябва да ти се появи поле да пишеш username и password.

2.) за име пишеш "администратор"

Втори начин:

1.) Control Panel >User Accounts >Change the way users log on or off> Use the welcome screen - слагаш отметка > Apply

2.)рестартираш компа-ще ти се появи прозорец за избор на потребител и въвеждането на парола за него

3.)като име на протребител въвеждаш "администратор" и си готов

Ако не можеш да направиш т.1) от горното, защото си "ограничен потребител" направи следното:

Трети начин:

1.)рестартираш компа

2.)F5 и избираш опцията "SAFE MODE"

3.)излиза ти пак екрана за избор на акаунт и там отново въвеждаш "администратор"

това е най-баламските начини за влизане в акаунта.След това ще си направиш промените, които ти трябват.

За справка погледни следните теми :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry770501

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry749268

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry711670

Във форума има оище поне 10 теми в които се дискутират тези неща.Порови се и ще видиш :wors:

p.s. Аз "Скайп" не ползвам.Не знам как се работи с него :wors:

Mн.ти благодаря човече за отделеното внимание! Ще пробвам всички начини и дано да стане ,че това не е работа така!

Всичко добро през Новата Година!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.